x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ion Ţiriac: "Eu mi-aş pune primul şalupa pe lacul Snagov şi i-aş da foc!"

Ion Ţiriac: "Eu mi-aş pune primul şalupa pe lacul Snagov şi i-aş da foc!"

15 Sep 2008   •   00:00

Ion Ţiriac a participat, alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Ion Dospinescu, fosta canotoare Elisabeta Lipă, şi canotorul britanic Steve Williams, dublu campion olimpic, la premierea medaliatelor cu aur în proba de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, cu suma de 300.000 de lei de către firma Tempo Advertising.



Ion Ţiriac a participat, alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Ion Dospinescu, fosta canotoare Elisabeta Lipă, şi canotorul britanic Steve Williams, dublu campion olimpic, la premierea medaliatelor cu aur în proba de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, cu suma de 300.000 de lei de către firma Tempo Advertising.

Ion Ţiriac s-a arătat deranjat de faptul că sportivii canotori nu se pot pregăti pe lacul Snagov din cauza şalupelor.
"Încă mai avem moştenirea istorică în acest sport, este unul dintre puţinele sporturi care ne poate duce înainte. Înţeleg că fetele trebuie să plece de la Snagov, acolo unde noi ne-am trîntit nişte matahale de case şi unde avem mai mulţi cai putere decît toată fabrica Ferrari la un loc. Au rămas aceste centre olimpice pe care le cunosc şi le băteam în tinereţe cu piciorul şi mă apucă groaza. Ar trebui să rămînă acolo milionarii şi caii lor putere. Unde e presa să vorbească despre acest lucru? De ce pe lacul Snagov nu se merge cu barca cu vîsle, ca oamenii aceştia să îşi facă treaba? Un loc ca ăla nu e pentru bărci cu motor. Eu mi-aş pune primul şalupa pe lacul Snagov şi i-aş da foc. Nimeni nu se plimbă cu bărcile cu pînze sau să dea la vîsle".

Ion Ţiriac a mai declarat că barierelor legislative îl împiedică de doi ani să înfiinţeze o fundaţie şi să doneze suma de o sută de milioane de dolari.
"Am la bani acuma, nene, de nu ştiu ce să fac cu ei. Doream să pun o sută de milioane de dolari, dar nu mi-a permis legea de doi ani să fac fundaţia. Am vorbit şi cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Tăriceanu. Acum am la bani să mă duc la vînătoare 200 de ani de acum înainte", a spus Ţiriac.

Fostul preşedinte al COSR a vorbit şi despre viitorul sportului în România.
"Noi nu am semănat nimic, am trăit atâtea olimpiade din ce aveam şi acum nu mai avem ce culege. Niciodată nu aş vrea să revenim în trecut. Pentru performanţele din Cupa Davis eu am primit un salariu şi Ordinul muncii clasa I. Atunci, pe vremea mea, primăvara veneau copiii să joace tenis de gratis la Braşov. Astăzi nu mai există un lăcaş în care să se joace tenis gratis pentru un copil nevoiaş".

Preşedintele Tempo Advertising, Dragoş Grigoriu a anunţat înfiinţarea fundaţiei "Performanţă după performanţă", prin intermediul căreia doreşte să sprijine campionii români aflaţi în dificultate.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, i-a invitat pe foştii sportivi de performanţă să vină la sediul Comitetului pentru a se orienta profesional. "Îi invit pe toţi sportivii să vină în acest proces de orientare profesională după ce îşi încheie cariera sportivă. Lucrăm cu o firmă de recrutare, care e lider mondial în lume, dar din păcate nu prea avem candidaţi", a completat Morariu, care a adăugat că îşi va dona terenul pe care îl deţine în comuna Gruiu pentru construirea unei piste olimpice. Suprafaţa deţinută de Morariu este de o mie de metri pătraţi.

Canotoarea Georgeta Andrunache speră să concureze şi la ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice, de la Londra. "Vrem aurul la Campionatele Europene pentru că este singura medalie în această probă care ne lipseşte. Deocamdată mîna este bine şi sper să mai rezist o săptămînă pînă la Europene. Am promis că voi reveni pentru Londra cu toate forţele dacă se va construi acea pistă olimpică doar dacă se construieşte acea pistă olimpică. Eu doresc să mă întorc pentru Londra. Noi nu vrem să scoatem proprietarii de şalupe de pe lacul Snagov. Dorim să ne lase să ne antrenăm două ore dimineaţa şi două ore după amiaza", a subliniat Andrunache.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: sport snagov