x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iordanescu ingrijorat

Iordanescu ingrijorat

05 Aug 2004   •   00:00

Cu exact doua saptamani inaintea meciului cu Finlanda, primul din preliminariile pentru CM 2006, selectionerul Anghel Iordanescu si-a pierdut din nou linistea. Debutul Diviziei A, precum si situatia "stranierilor" ii dau Generalului serioase motive de insomnie.

MIHAI IGIROSANU

Pe masura ce partida cu finlandezii se apropie, Iordanescu petrece foarte mult timp la Casa Fotbalului, acolo pe unde de obicei trece destul de rar.

CAMPIONAT. "Am urmarit majoritatea meciurilor din prima etapa a Diviziei A. Unele la stadion, altele la televizor sau inregistrate. Prima impresie a fost aceea ca 80% dintre echipe au fost prinse putin nepregatite de acest inceput de sezon. Ritmul de joc a fost destul de lent, ca sa fiu si putin generos", si-a inceput Iordanescu marturisirile. Referitor la situatia fotbalistilor pe care ii are in vizor pentru meciul cu nordicii, Puiu a lasat clar sa se inteleaga ca este ingrijorat: "Desi nu mai este mult timp, lista a ramas la fel de lunga. In acest moment, cred ca voi anunta numele din campionatul intern cat de tarziu imi va permite regulamentul".

STRANIERI. In privinta jucatorilor din strainatate, Iordanescu spune ca si acolo situatia este foarte grea: "Se cunoaste ca nu ne putem baza pe Chivu, Mutu are un statut incert la Chelsea, Iencsi nu si-a rezolvat situatia la Torpedo, iar Ganea este accidentat". Altfel, in lipsa unui metodist, dupa plecarea lui Dan Apolzan, Iordanescu a decis sa se ocupe personal de studierea amanuntita a jocului Finlandei. "Cine crede ca Finlanda mai este echipa naiva din deceniul trecut se insala amarnic. Vom avea un joc extrem de greu si foarte solicitant din punct de vedere fizic."

LITMANEN ESTE INCA INCERT

Marea vedeta din lotul finlandezilor, "veteranul" Jari Litmanen, a revenit de marti la antrenamentele noii sale echipe, FC Lahti. El n-a apucat inca sa evolueze pentru echipa respectiva in actuala editie de campionat si abia a revenit dintr-o vacanta de o saptamana. Selectionerul Finlandei, Antti Muurinen, monitorizeaza atent recuperarea lui "Litti", pentru a vedea daca acesta poate fi apt sa evolueze la 18 august impotriva nationalei Romaniei.

VARIANTA

"Din pacate, cele mai mari probleme le intampinam pe faza defensiva, motiv pentru care am si apelat la varianta cu Barcauan. Chivu era un jucator aproape vital pentru noua echipa nationala a Romaniei" - Anghel Iordanescu

CADERE

Reprezentativa Romaniei a coborat trei locuri in clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicitatii, miercuri, la Nyon. Reprezentativa Romaniei se afla pe locul 35, cu 635 de puncte, dupa ce in clasamentul dat publicitatii in luna iulie se afla pe locul 32. Adversarele Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale din anul 2006 ocupa urmatoarele pozitii: Cehia - 5, Olanda - 6, Finlanda - 49, Macedonia - 92, Armenia - 116 si Andorra - 149. Primele 4 locuri sunt ocupate de Brazilia, Franta, Spania si Argentina.
×
Subiecte în articol: sport iordănescu