x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ITALIA / Un pas până la cota 100

ITALIA / Un pas până la cota 100

de Delia Gomoescu    |    16 Dec 2008   •   00:00
ITALIA / Un pas până la cota 100

Adrian Mutu a înscris duminică împotriva Cataniei golul cu numărul 99 în Italia şi se află aproape de o performanţă remarcabilă.



Adi Mutu a avut parte duminică de o după-amiază aproape perfectă. Fiorentina a învins cu 2-0 Catania, echipa lui Walter Zenga şi Nicolae Dică, iar “Briliantul” a deschis scorul în minutul 56 şi s-a apropiat de o performanţă demnă de luat în seamă: 100 de goluri în Italia. Atacantul român speră că în curând îşi va îndeplini şi acest obiectiv şi dezvăluie secretul succesului său şi al coechipierilor. “Echipa, prietenia şi dorinţa de a face bine. Acestea sunt principiile noastre fundamentale. Dacă înscriem este şi meritul lor. Al 100-lea gol în Italia? Îmi lipseşte unul, sper să îl înscriu în curând. Important este să obţinem un rezultat bun la Genova în meciul cu Sampdoria, o partidă mai dificilă decât aceasta”, a comentat Mutu.

DEVASTATOR DE LA ÎNCEPUT
Românul a fost desemnat de site-ul violanews.com cel mai bun jucător de pe teren. L’Unione Sarda l-a notat pe internaţionalul român cu 8, cel mai bun calificativ de la acest meci. Ziarul redă şi o declaraţie a tehnicianului Cesare Prandelli, care îşi ridică în slăvi elevii: “Când Mutu şi Gilardino sunt cu mingea la picior, se simte muzica”. De asemenea, site-ul goal.com a scris că Adrian Mutu traversează “o perioadă splendidă” în ceea ce priveşte forma sportivă. La rândul său, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, l-a lăudat pe atacantul Fiorentinei, deşi nu crede că acesta are şanse să ajungă cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. “Bravo lui că se apropie de 100 de goluri în Italia. Ar trebui să fim mândri că suntem români. Momentan, Mutu este cel mai valoros fotbalist român.”

Juve, regină în derby

Juventus a învins duminică seară cu 4-2 pe AC Milan, în derbyul etapei a 16-a din Serie A. Del Piero (’16 – pen.), Chiellini (’34) şi Amauri (’41, ’69) au adus victoria “bianconerilor”, în timp ce golurile milanezilor au fost înscrise de Pato (’31) şi Ambrosini (’56). Antrenorul lui Juventus, Claudio Ranieri, s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia echipei sale. “Aveam nevoie să facem un meci mare. Nu ştiu dacă Juve a făcut cel mai bun joc al său din acest sezon, dar sunt foarte fericit pentru că ne-am impus de o asemenea manieră în faţa unui adversar puternic. Toţi elevii mei au făcut un efort colectiv extraordinar, pentru care merită felicitaţi” , a afirmat tehnicianul.

Costel Pantilimon, dorit la Torino

Portarul Costel Pantilimon este aproape de a se alătura legiunii fotbaliştilor români din Italia. După cei de la Inter Milano, o altă echipă de top din Peninsulă, Juventus, se interesează de goalkeeter-ul Timişoarei. “Juventus spune că nu negociază transferul lui Buffon la Manchester City, dar este preocupată de viitor. Suma cerută de Udinese pentru Handanovici, 18 milioane de euro, a fost considerată exorbitantă de torinezi. În schimb, este apreciat la Juventus, Costel Pantilimon, 21 de ani, portarul titular al Timişoarei, care place şi lui Inter”, a scris Gazzetta dello Sport. Presa italiană susţine că totuşi sunt şanse mari că Buffon să plece de la Torino, în acest caz “bianconerii” fiind nevoiţi să găsească urgent un nou portar. Astfel, Juve şi Inter ar fi pe cale să înceapă oficial lupta pentru achiziţionarea lui Pantilimon imediat după Anul Nou. FC Timişoara cere opt milioane de euro pentru un transfer definitiv, suma fiind justificată de numeroasele oferte primite de gruparea de pe Bega pentru portarul său. La rândul său, goalkeeper-ul bănăţean s-a declarat onorat de interesul italienilor pentru persoana sa.

“Buffon este idolul meu încă din copilărie. Mi-ar plăcea să fim colegi, dar nu e nici o problemă nici dacă îl voi înlocui”.

×
Subiecte în articol: sport