x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Iugoslavia - Franţa: Cu cuţitul la os

Iugoslavia - Franţa: Cu cuţitul la os

de Vlad Ionescu    |    09 Sep 2009   •   00:00
Iugoslavia - Franţa: Cu cuţitul la os
Sursa foto: /AFP/Mediafax

Aflată în pericol de a rata prezenţa la Cupa Mondială de anul viitor, reprezentativa Fran­ţei are nevoie de victorie în această seară, la Belgrad, pentru a rămâne în cărţile calificării.



Cu trei etape înaintea încheierii so­co­te­lilor în Grupa a 7-a, Serbia are patru puncte peste Franţa, un succes în faţa "cocoşilor galici" asigurându-i practic prezenţa la turneul final din Africa de Sud. În ajutorul "plavilor" a sărit şi Cristi Chivu, căpitanul na­ţi­o­nalei României, care i-a dezvăluit colegului său de la Inter Milano, Dejan Stankovic, toate secretele jocului Franţei. "Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că vom fi atât de aproape de turneul final, i-aş fi spus că glu­meşte. Acum ar fi păcat să nu profităm de oportunitate. Am vorbit cu Chivu, iar acesta mi-a spus că francezii au un mijloc şi un atac foarte puternice. Aşadar, trebuie să acoperim foarte bine spaţiile de joc", a spus căpitanul Serbiei.     

ATMOSFERĂ TENSIONATĂ
Dacă pierd, francezii riscă să nu ajungă nici măcar la baraj, situaţie de neacceptat pentru vicecampionii lumii. Atmosfera în vestiar este tensionată, antrenorul Raymond Domenech aflându-se în conflict cu jucătorii reprezentativi, care i-au reproşat că sub conducerea sa echipa şi-a pierdut identitatea. Avându-l alături pe preşedintele federaţiei, Jean-Pierre Escalettes, Domenech pare să ignore faptul că nu mai este dorit nici de fotbalişti şi nici de suporteri şi afirmă că un eşec la Belgrad nu ar fi o tragedie. "Fie că pierdem, fie că învingem, acest lucru nu va schimba radical competiţia, pentru că mai rămân două meciuri. Continuaţi să jucaţi cu plăcere, asta le spun jucătorilor", a declarat Domenech.

×
Subiecte în articol: sport