x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO 2008 - Patanii in China

JO 2008 - Patanii in China

07 Aug 2008   •   00:00

21.000 de jurnalisti sint prezenti la Jocuri, majoritatea provenind din culturi diferite de cea a tarii gazda. Printre ei, peste 50 de romani. Iata citeva dintre intimplarile amuzante traite de ei



21.000 de jurnalişti sînt prezenţi la Jocuri, majoritatea provenind din culturi diferite de cea a ţării gazdă. Printre ei, peste 50 de români. Iată cîteva dintre întîmplările amuzante trăite de ei

"Vasile, ai înebunit?"
Cameramanul TVR, Vasile Buţă, şi-a uitat cheile de la maşina închiriată, telefonul şi ţigările în tava de la filtrul de control, la intrarea în baza de tir Beijing Shooting Range Hall. Cei de la poartă au găsit telefonul şi au sunat pe ultimul număr format ca să-l repereze pe păgubit. Bună soluţie, dar cu un impediment.

Le-a răspuns colega lui Vasile, reportera Alina Alexoi.

- Ce vrei Vasile, lasă-mă că am treabă?!
- Alo, alo, alo!
- Vasile, lasă miştoul că sînt prinsă!

Chinezii se blocaseră pentru că Alo, Alo era limita lor superioară de engleză. Pînă la urmă, cu telefonul în mînă şi cu Alina nedumerită la celălalt capăt al firului, au alergat pînă cînd au găsit un vorbitor de engleză.

Recuperarea cheilor şi a telefonului a fost însă o problemă. Deşi Vasile le-a arătat că ştie numărul şi că sună pe telefon, le-a arătat maşina la care s-au potrivit cheile, tot a fost nevoie să semneze tot atîtea hîrtii ca şi cînd în România ţi-ai fi făcut un credit la bancă de 20.000 de euro.

Vreţi să mîncaţi? Hai la masaj!

Miezul nopţii în Centrul de presă. Sute de jurnalişti coboară treptele şi pătrund pe străzile cartierului Changping. Primul restaurant e cel mai bun. "Vrem să mîncăm!", spun ziariştii în engleză. Trei chinezi zic YES. Nuanţează în chineză. Apoi zic din nou YES. Un fotoreporter, meserie care te obligă să laşi deoparte diplomaţia, se freacă pe burtă, sugerînd foamea, ca în scena iubirii dintre Tarzan şi Jane. Chinezii se luminează. YES! Îi conduc pe reporteri în restaurant. Apar două chinezoaice, fiecare cu cheia în mînă. "Masaj! masaj, YES, YES". Ciocolata din rucsac e grozavă!

Nu atingeţi macheta!
Într-o zi, o echipă tv din România terminase de filmat prin oraş şi a oprit un taxi ca să meargă la centrul de presă. Degeaba i-au explicat şoferului unde să-i ducă, degeaba i-au arătat pe harta în care numele străzilor erau scrise în engleză. Nu a fost chip să înţeleagă! Deodată însă, pe bordul maşinii, au zărit macheta Stadionului Naţional, cel supranumit "Cuib de pasăre", acolo unde vor avea loc întrecerile de atletism. Jurnalistul care stătea în faţă a întins mîna să-i arate locul unde vor să ajungă, dar s-a trezit deodată cu o palmă peste braţ! Şoferul era furios rău. Ţipa fără oprire. Credea că pasagerul vrea să-i fure talismanul olimpic.

Un strigăt de ajutor
I s-a întîmplat colegei de la TVR, Alina Alexoi, de această dată pe stradă. Reportera se depărtase de cameramanul Cosmin Sandache, iar acesta a început să o strige, ca să-l aştepte: "Alina, Alina!". Reportera nu-l auzea. Cîţiva voluntari au văzut ce se întîmplă. Le-au făcut semn şi altora şi, în virtutea unei solicitudini generale, au început să strige în cor: "Alina! Alina!". Moment în care jurnalista a încremenit. "Nu-mi venea să cred! Eram strigată din toate părţile, cu un accent care m-a amuzat!".
  • Marian Ursescu

Articol preluat din gsp.ro

×
Subiecte în articol: sport alin