x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO Torino 2006 - Tofalvi, locul 20 la biatlon

JO Torino 2006 - Tofalvi, locul 20 la biatlon

14 Feb 2006   •   00:00

Eva Tofalvi a reusit cea mai buna performanta a delegatiei Romaniei, cel putin pana in prezent, locul 20 in proba de biatlon, 15 kilometri individual. Sportiva romanca a terminat cursa in 53:04,3, avand doua minute de penalizare ca urmare a ratarii a doua tinte. Pentru aceasta performanta, ea se va alege cu 1.500 de euro din partea COSR.

CLASAMENT. Celelalte trei romance care au luat startul in aceasta proba au obtinut rezultate mult mai modeste: Alexandra Rusu locul 69, Dana Elena Plotogea locul 73 si Mihaela Purdea locul 76. Campioana olimpica a devenit rusoaica Svetlana Ismuratova, urmata de compatrioata sa Olga Pileva si de nemtoaica Martina Glagow. In proba de patinaj viteza pe distanta de 3.000 de metri, disputata duminica seara, Daniela Oltean s-a clasat pe locul 26, fiind cronometrata cu timpul de 4:23,34. Cursa a fost castigata de olandeza Ireen Wust. Medalia de argint a revenit compatrioatei sale Renate Groenewold, iar bronzul, canadiencei Cindy Klassen.

CAMPIONI. Tot duminica seara, norvegianul Lars Bystol a cucerit medalia de aur in proba de sarituri cu schiurile de la trambulina de 90 de metri. Pe pozitia a doua s-a clasat finlandezul Matti Hautamaeki, iar norvegianul Roar Ljokelsoey a obtinut bronzul. Italianul Armin Zoggeler a devenit campion olimpic la sanie, fiind urmat de rusul Albert Demtschenko si de letonul Martins Rubenis. La patinaj viteza-short track, in proba de 1.500 de metri s-au impus sportivii asiatici. Coreenii Ahn Hyun-Soo si Lee Ho-Suk au ocupat primele doua pozitii, iar chinezul Li Jiajun a sosit pe locul 3.

ROMANI IN COMPETITIE

Azi

  • 11:40 Zsolt Antal, Mihai Galiceanu, schi fond (sprint)
  • 13:00 Florentin Daniel Nicolae, schi alpin (combinata alpina - coborare)
  • 14:30 Marian Blaj, biatlon (10 km sprint)
  • 18:00 Florentin Daniel Nicolae, schi alpin (combinata alpina - slalom mansa I)
  • 20:00 Gheorghe Chiper, patinaj artistic (programul scurt)
  • 20:30 Florentin Daniel Nicolae, schi alpin (combinata alpina - slalom mansa a II-a)
  • ×
    Subiecte în articol: sport locul