x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Juniorii nu au făcut faţă

Juniorii nu au făcut faţă

de Florin Gongu    |    Gabi Boholt    |    01 Iul 2007   •   00:00
Juniorii nu au făcut faţă
Sursa foto: GABI BOHOLT/

In liniştea staţiunii montane Kaprun, situată la poalele Alpilor, Steaua işi continuă stagiul de pregătire, cu Gheorghe Hagi pe banca tehnică. In primul joc cu Hagi pe banca tehnică, Steaua a fost infrăntă, 1-2 de Apoel Nicosia.

Steaua 1-2 cu Apoel Nicosia, campioana Ciprului, dar peste tot pluteşte optimismul

In liniştea staţiunii montane Kaprun, situată la poalele Alpilor, Steaua işi continuă stagiul de pregătire, cu Gheorghe Hagi pe banca tehnică. In primul joc cu Hagi pe banca tehnică, Steaua a fost infrăntă, 1-2 de Apoel Nicosia.

Şi zămbete, şi incleştare, şi linişte şi incordare. Cam astea sunt stările ce-i caracterizează pe jucători, parcă in ton cu temperaturile de aici. Cănd e soare, cănd e mai răcoare, dimineaţa temperaturile fiind de 12-14 grade Celsius.

După trei zile de pregătire, cu căte două şedinţe pe zi, Gică Hagi a avut programat primul său amical din mandatul de antrenor al Stelei. Adversar: Apoel Nicosia, campioana Ciprului, cu ex-dinamovistul Daniel Florea printre combatanţi.

RECITAL GIGI. Meciul s-a jucat la Bischofshofen, o altă staţiune montană, situată la 50 de km de Kaprun, şi a cărei echipă evoluează in liga a patra austriacă. Baza? Mai mult decăt cochetă. Steaua? O echipă improvizată, in care şi-au făcut loc incă de la start patru dintre achiziţii: Emeghara, Bădoi, Guriţă şi Neaga, ultimul fiind investit chiar căpitan. Atmosfera? De destindere, ca la inceput de sezon. In tribune circa 200 de spectatori, căteva zeci fiind romăni din străinătate veniţi să vadă Steaua. Inainte de joc, pe teren şi-a făcut apariţia şi Gigi Becali, care a ţinut, in ciuda nepriceperii sale, să-şi etaleze căteva dintre calităţile "fotbalistice", chiar sub ochii ingăduitori a doi foşti uriaşi jucători: Regele Hagi şi Cobra Ilie. Asta, după ce infulecase nişte sanviciuri cu parizer.

ABSENŢE. Pe teren, Steaua a suferit serios, fiind evidentă lipsa relaţiilor de joc, dar şi absenţa multor titulari. Rădoi, Dică şi Nicoliţă, menajaţi, Badea, in convalescenţă după accidentul auto suferit, Ghionea, plecat la Bologna pentru tratament, el urmănd să lip-sească vreo două luni, Paraschiv pe bancă şi pregătit să intre după pauză pentru meciul de adio. A intrat, iar pe final s-a ales şi cu un cartonaş roşu. In schimb, printre titulari, Ovidiu Petre ca fundaş central şi Gigel Coman, mijlocaş stănga. La pauză, vicecampioana Romăniei conducea cu 1-0, gol - căpitanul Neaga, după un joc mai degrabă de vacanţă. In partea a doua, Hagi a aliniat o echipă inedită, cu mulţi juniori: Pintilii, Bicfalvi, Ochiroşii, Tudose şi Prunescu. Consecinţa? Scor final 1-2. Căţiva chiar au confirmat, astfel că nu se mai ştie cine rămăne şi cine va fi imprumutat.

ADIO, PARASCHIV! Cu toate acestea, Regele a spus după meci că nu există motive de ingrijorare. "Suntem in perioada de acumulare. Meciul a fost bun, mai puţin rezultatul. Suporterii Stelei să stea liniştiţi, ii asigur că vom face o treabă bună. Chiar dacă in Liga Campionilor vom intălni cel mai dificil adversar posibil din această fază", a spus Hagi. In legătură cu Paraschiv, aproape de un transfer la Rimini, el a zis: "Am stat mult de vorbă cu el, am incercat să-l fac să se răzgăndească. Este o situaţie pe care trebuie s-o gestionez. Il şi inţeleg, doreşte şi el să joace in străinătate, şi cred c-o să-l inţelegem". El a adăugat că va continua campania de achiziţii, fără să dea nume. In timpul meciului, Hagi a fost uneori crispat. După meci, a avut insă puterea să zămbească, să lase impresia omului liniştit, care ştie ce are de făcut. Treaba e abia la inceput, aşa că nu sunt motive de ingrijorare. De ieri au reinceput antrenamentele la poalele munţilor.

×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi