x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La masa cu idolii

La masa cu idolii

25 Mar 2004   •   00:00

Portarul echipei nationale, Bogdan Stelea, i-a pregatit fiului sau, Bogdan, o frumoasa surpriza. „Arnold" l-a invitat in Spania, unde pustiul sau, a avut norocul sa se intalneasca cu brazilienii lui Real Madrid.

Stelea cel mic a dorit sa fie portar, la fel ca tatal sau. A fost pe la Dinamo, dar a ajuns la o grupa de copii de la Sportul Studentesc, unde joaca pe postul de mijlocas stanga.

MODEL. „Vreau sa ajung ca Roberto Carlos", spunea Bogdan junior in urma cu cateva luni, fara sa isi inchipuie ca va avea sansa sa stea alaturi de idolul sau la aceeasi masa. Totul s-a intamplat cu ocazia partidei din Liga Campionilor dintre Real Madrid si Bayern Munchen, de pe „Santiago Bernabeu", disputata pe 10 martie. Tatal sau l-a invitat pe Bogdanel in Spania pentru a petrece cateva zile, luandu-l chiar la antrenamentele echipei sale pentru a nu ramane in urma cu pregatirea.

Cei doi au asistat la partida, dupa care au ajuns in restaurantul „De Maria", unde brazilienii Roberto Carlos si Ronaldo sarbatoreau calificarea alaturi de cativa prieteni.

Pustiului i s-a taiat respiratia, in momentul in care i-a vazut pe cei doi, nevenindu-i sa creada, pe moment, ca are in fata doi galactici. Jucatorii brazilieni au fost foarte amabili, la rugamintea lui „Arnold", si au acceptat sa se fotografieze cu baiatul portarului de la Salamanca.

ANTRENAMENTE. Pentru Stelea junior a devenit un obicei din a-si vizita tatal in Spania. El nu pierde prilejul de a se antrena la baza sportiva de la Salamanca, uneori chiar cu jucatorii de la echipa mare. „Mi se pare normal ca Bogdanel sa petreaca din timpul sau alaturi de tatal lui, pentru ca un copil are nevoie de ambii parinti, indiferent de ce relatie este intre ei", ne-a spus Dana Badea, fosta sotie a portarului.

Ronaldo si Stelea, actionari la Salamanca

Cum au ajuns cei doi Stelea la restaurantul „De Maria", este o poveste interesanta. Fostul antrenor al lui Real Madrid, Vicente Del Bosque, este nascut in Salamanca si bun prieten cu fostul presedinte al echipei, Juan Jose Hidalgo. In urma cu doi ani, Del Bosque l-a convins pe brazilianul Ronaldo sa devina actionar la Salamanca, intr-un moment in care divizionara secunda trecea printr-o grava criza financiara, astfel ca putem spune ca Stelea senior si-a primit salariul din banii „Fenomenului". Prieten bun cu Hidalgo, care i-a cedat actiuni la Salamanca, Stelea a fost invitatul lui Del Bosque si al lui Hidalgo la meciul de pe „Bernabeu". Dupa partida au fost in compania starurilor braziliene la restaurant. De precizat ca Ronaldo este actionar si la clubul italian Internazionale Milano, echipa de la care s-a transferat la Real Madrid. El obisnuieste sa vina des la Salamanca, pentru a juca golf.

Sfaturi de la campionii mondiali

In momentul in care Roberto Carlos a aflat ca pustiul lui Stelea joaca si el fotbal si este stangaci, la fel ca si el, i-a spus razand: „Tine-te de treaba. Cei care lovesc mingea cu stangul ajung departe. Uita-te la mine!". Ronaldo l-a intrebat cati ani are si i-a transmis: „Trebuie sa joci fotbalul in primul rand din placere". Incantat de sfaturile primite, Bogdanel s-a laudat mamei si bunicilor sai, care il incurajeaza sa joace fotbal, dar sa nu neglijeze nici cartea. Mama sa, Dana, se ocupa de educatia lui in mod special, pentru ca, dupa cum ne-a spus, „Bogdanel este pe primul loc in viata mea".

„Arnold", la actiuni caritabile

De sapte ani la Salamanca, portarul tricolorilor este foarte respectat in oras. Antrenorul Felipe Minambres construieste noua echipa in jurul experimentatului goalkeeper. In urma cu cateva zile, Bogdan a fost invitatul special la un spectacol organizat de conducerea Spitalului Clinic din Salamanca pentru a strange fonduri in scopul de a construi o noua aripa a stabilimentului. Momentan, echipa lui Stelea se afla pe locul 10 in Segunda Division cu 37 de puncte, avand sanse minime de a promova.

×
Subiecte în articol: sport salamanca stelea