x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport La un pas de finală

La un pas de finală

de Vlad Ionescu    |    11 Apr 2009   •   00:00
La un pas de finală
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact images

Echipa feminină Oltchim Rm. Vâlcea întâlneşte mâine, pe teren propriu, pe Viborg (Danemarca), în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. În Cupa Cupelor, Rulmentul Braşov joacă astăzi, în deplasare, cu Itxako (Spania).



Prezente în premieră în penultimul act al Ligii, fetele de la Oltchim sunt decise să nu se oprească aici, deşi danezele sunt cotate cu prima şansă la calificare. "Dacă tot am ajuns până aici, ar fi păcat să dăm cu piciorul la o astfel de ocazie. Dacă batem la cinci-şase goluri diferenţă ne cresc şansele de calificare în finală. Acum nu se mai pune problema că o echipă sau alta este favorită", crede portarul Luminiţa Huţupan.

Antrenorul Radu Voina a studiat în cele mai mici detalii jocul adversarelor şi a găsit arma cu care acestea pot fi învinse: "Dacă vom reuşi să le blocăm contraatacurile, probabil că faţă în faţă cu ele putem avea câştig de cauză. Danezele au o apărare masivă, trebuie să jucăm repede în atac, să le răspundem cu ceea ce nu le place lor, cu contraatacuri în viteză". Meciul Oltchim - Viborg va începe la ora 18:30 şi va fi transmis de Sport.ro.

Tot la victorie se gândesc şi jucătoarele de la Rulmentul, care întâlnesc azi (ora 19:00, Sport.ro), în deplasare, pe Itxako Estella Navarra. "Meciul nu e dinainte câştigat, pentru că handbalul spaniol a crescut mult în ultima vreme. Eu cred că, dacă echipa va juca la adevărata ei valoare, putem lua o opţiune serioasă la calificare încă din manşa-tur. Chiar nu e ceva imposibil să batem Itxako la ea acasă", a declarat antrenorul Herbert Muller. Meciurile-retur vor avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

×
Subiecte în articol: sport