x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lăcă: “Să trecem de grupe!”

Lăcă: “Să trecem de grupe!”

de Marius Mihalcea    |    17 Sep 2008   •   00:00
Lăcă: “Să trecem de grupe!”

Antrenorul Marius Lăcătuş s-a arătat extrem de optimist înaintea partidei cu Bayern, care va marca debutul său ca antrenor în cea mai puternică competiţie intercluburi din lume.



Prezenţi pentru a treia oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, “roş-albaştrii” consideră că a sosit vremea să depăşească această fază a competiţiei şi să acceadă, în premieră pentru o echipă românească, în optimile de finală.

Antrenorul Marius Lăcătuş s-a arătat extrem de optimist înaintea partidei cu Bayern, care va marca debutul său ca antrenor în cea mai puternică competiţie intercluburi din lume. “Ne aşteaptă un meci greu, întîlnim o echipă puternică, nu mai e nevoie să reamintesc. Dacă efortul echipei va fi unul la fel de mare ca la meciurile cu Galatasaray, putem spera la un rezultat bun. Sperăm să începem cu dreptul, pentru că poate a venit momentul să nădăjduim că putem ajunge în primăvara europeană în Liga Campionilor”, a spus ieri “Fiara”. Nici măcar faptul că nu-i va avea la dispoziţie pe Rădoi, Nicoliţă şi pe Ovidiu Petre nu-l îngrijorează pe tehnicianul “roş-albaştrilor”: “Nu m-am plîns niciodată că avem indisponibili, nici acum n-o fac, fiindcă avem un lot valoros, orice jucător al nostru poate face faţă cu brio la acest nivel”. Lăcătuş s-a referit şi la programul echipei sale: “Poate fi un avantaj faptul că debutăm acasă şi că venim după o perioadă bună ca rezultate şi ca joc. Depinde numai şi numai de noi, de forma noastră, de colectiv, de efort, de respectarea sarcinilor de joc”. În ceea ce o priveşte pe Bayern, Lăcătuş a spus: “La ora actuală, Bayern îmbină stilul german cu cel sud-american. Au jucători cu tehnică foarte bună, care pot scoate uşor adversarii din joc, dar au şi jucători de gabarit, care să se impună în duelurile unu la unu. Uşor nu ne va fi, dar au şi ei slăbiciunile lor şi sper să profităm de ele. Steaua şi jucătorii ei nu se tem de nimeni”. Jucătorii Stelei au efectuat aseară ultimul antrenament pe terenul VI, în timp ce nemţii şi-au făcut antrenamentul oficial de la ora 18:00, pe terenul central.


De ziua lui, Dayro vrea victoria

Columbianul Dayro Moreno, care va fi titular în meciul cu Bayern, a împlinit ieri 23 de ani, ocazie cu care şi-a făcut cunoscute cîteva dintre ţelurile sale, cel puţin pe plan scurt. “De ziua mea îmi doresc să fiu sănătos. De asemenea, să dea Dumnezeu să jucăm bine cu Bayern, să cîştigăm şi, de ce nu, să marchez un gol. Important este să iasă bine şi să-i mulţumim pe suporteri. Îi mulţumesc lui Dumnezeu, familiei şi soţiei mele pentru faptul că sînt alături de mine”, a spus sud-americanul pentru site-ul oficial al Stelei.


Din tribune, Nicoliţă alături de colegi

Unul dintre marii absenţi ai Stelei în confruntarea cu Bayern, aflat în stare de suspendare, Bănel Nicoliţă, care este ambasadorul antirasism al FIFA în România, a fost prezent ieri dimineaţă la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti pentru a lansa campania Fair-Play. “Meciul cu Bayern este cel mai important al Stelei în Liga Campionilor, deoarece este partida de debut şi cu toţii ne dorim o victorie. Regret că nu voi putea fi pe teren, dar le voi ţine pumnii colegilor din tribună”, a spus mijlocaşul de bandă al “roş-albaştrilor”, suspendat pentru meciul cu bavarezii din cauza celor două cartonaşe galbene pe care le-a încasat în “dubla” cu Galatasaray. Nicoliţă le-a dezvăluit elevilor sentimentele care l-au încercat după ce a marcat în proprie poartă în meciul cu Real Madrid, de pe “Santiago Bernabeu”: “Nu mi-a fost uşor, dar l-am depăşit în cele din urmă, fiindcă viaţa merge înainte. Şi la Iaşi am trecut printr-un moment asemănător, dar mai apoi am trăit cu Galatasaray o mare bucurie, cînd am marcat golul victoriei din Ghencea”. În cadrul campaniei
Fair-Play, lansată ieri şi ce are ca obiectiv principal conştientizarea de către tineri a pericolelor la care se expun atunci cînd recurg la manifestări
violente pe stadioane sau în altelocuri publice, FC Steaua a oferit 400 de bilete elevilor din liceele bucureştene la meciul cu Bayern. Campania se va derula în liceele bucureştene pînă la sfîrşitul anului şcolar.


Nemţii îşi caută alibiuri

Veniţi la Bucureşti cu un lot format din numai 17 jucători de cîmp şi doi portari, cele mai importante absenţe fiind cele ale lui Franck Ribery, Hamit Altintop şi a lui Willy Sagnol, campionii Germaniei au vorbit în termeni laudativi despre Steaua.
“Steaua este o echipă care trece uşor de la faza defensivă la cea ofensivă. Este o formaţie compactă, greu de dovedit, care are un joc elaborat la mijloc, iar pe stadion va fi o atmosferă apăsătoare pentru noi. Am venit însă la Bucureşti pentru a cîştiga şi sper să putem diminua aceste atuuri ale lor. Ne-am propus foarte multe pentru acest sezon şi voi trimite pe teren două vîrfuri”, a spus ieri antrenorul lui Bayern, Jurgen Klinsmann. “Ştim că sîntem puternici, chiar dacă va lipsi Ribery. Am văzut cîteva jocuri ale Stelei. Este o echipă cu care vom avea probleme, românii şi străinii conlucrează foarte bine, i-am studiat. Ştiu că fanii Stelei pun presiune mare pe echipa adversă”, a declarat Miroslav Klose. Celălalt atacant al nemţilor, italianul Luca Toni, este optimist: “Vreau să joc la Bucureşti la cel mai înalt nivel şi să înscriu dacă se poate. Cu Steaua ne aşteaptă un meci foarte tare. Grupa noastră nu este deloc simplă. Trebuie să avem un start optim, fiindcă nu îţi poţi permite să faci mari erori într-o astfel de competiţie. Fiecare înfrîngere cîntăreşte dublu în economia grupei”. Preşedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat: “Ne aşteaptă o întîlnire dificilă. Nu se poate spune că Steaua este cea mai slabă din grupă. Faptul că a eliminat-o pe Galatasaray în turul III preliminar cred că este un avertisment suficient”.


Liga campionilor

Ieri
Grupa A
Chelsea – Girondins Bordeaux
AS Roma – CFR Cluj    

Grupa B
Panathinaikos Atena – Inter Milano
Werder Bremen – Anorthosis

Grupa C
FC Basel – Şahtior Doneţk
FC Barcelona – Sporting Lisabona

Grupa D
PSV Eindhoven – Atletico Madrid
Olympique Marseille – Liverpool


Azi, ora 21:45
Grupa E
Manchester United – Villarreal
Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)
Celtic Glasgow – Aalborg
Arbitru: Simone Trefoloni (Italia)

Grupa F
Steaua – Bayern München     (Pro TV)
Arbitru: Claus Bo Larsen (Danemarca)
Olympique Lyon – Fiorentina     (Sport.ro)
Arbitru: Peter Frojdfeldt (Suedia)

Grupa G
FC Porto – Fenerbahce
Arbitru: Bertrand Layec (Franţa)
Dinamo Kiev – Arsenal
Arbitru: Luis Medina Cantalejo (Spania)

Grupa H
Juventus – Zenit
Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)
Real Madrid – BATE Borisov
Arbitru: Alain Hamer (Luxemburg)

×
Subiecte în articol: sport steaua grupa arbitru bayern