x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lacatus face legea

Lacatus face legea

01 Sep 2004   •   00:00

Selectionerul Anghel Iordanescu i-a dat mana libera "secundului" Marius Lacatus. Acesta nu accepta statutul de vedeta al unor jucatori precum Mutu, Lobont sau Pancu.

PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL

Anghel Iordanescu este recunoscut drept un tip caruia ii plac ordinea si disciplina. Doar e general… Regimul dur din cantonamentele echipei nationale s-a inasprit si mai mult dupa ce selectionerul si l-a ales ca "secund" pe Marius Lacatus.

SEF. La sedintele de pregatire, "Fiara" este cel care ii biciuieste verbal pe "tricolori", Iordanescu preferand doar sa dicteze exercitiile. La antrenamentul de luni seara, jucatorii au fost atent supravegheati de Marius Lacatus, cel mai emblematic jucator din istoria Stelei certandu-i serios pe "tricolori".

LOBBY. In conditiile in care fundasii centrali Chivu, Radoi si Ghionea sunt accidentati, iar Barcauan este suspendat pentru primul meci, Iordanescu a decis sa ii convoace pe "bancarul" Flavius Moldovan si pe rapidistul Marius Constantin. Surse apropiate echipei nationale sustin ca selectionarea celor doi se datoreaza lui Lacatus, care a lucrat cu cei doi pe vremea cand pregatea pe FC Brasov.

ATENT. Brasoveni la origini, la fel ca si "Fiara", cei doi au stat luni seara mai tot timpul sub "nasul" antrenorului secund. Aflati pentru prima oara la "nationala", ei au fost certati de fiecare data de colegii lor mai vechi, Adrian Mutu facandu-si chiar un obicei din a-l apostrofa pe Constantin. "Pune, ba, osu! Stai mai concentrat!", a tipat "Briliantul" de cateva ori catre jucatorul Rapidului. Acest lucru nu i-a picat tocmai bine lui Lacatus. "Taci din gura, ma! Nu e treaba ta sa certi jucatorii. Ai grija de tine, nu de altii!", l-a pus la punct Lacatus pe jucatorul lui Chelsea.

OBICEI. Recunoscut drept un tip dur, caruia ii mai place sa faca ordine si cu pumnul, "Fiara" nu si-a uitat acest "talent". La unul dintre antrenamente, Mutu a cazut istovit pe gazon. Vazandu-l, Lacatus, caruia nu ii plac aerele de vedeta ale "Briliantului", l-a lovit cu mingea pe jucatorul lui Chelsea. "Capitanul" echipei nationale nu a scapat doar cu atat, legenda din Ghencea aplicandu-i, mai in gluma, mai in serios, cativa pumni in umar. Atitudinea dura a lui Lacatus ii convine de minune si selectionerului, care accepta foarte greu ifosele lui Mutu, Lobont sau Pancu.

GHIOANE

Coleg cu Tiberiu Ghioane la Dinamo Kiev, Florin Cernat spune ca nu mai sunt sanse ca fostul jucator al Rapidului sa mai imbrace vreodata tricoul echipei nationale dupa conflictul pe care l-a avut cu selectionerul Anghel Iordanescu. "Am incercat sa vorbesc de cateva ori cu el despre echipa nationala, dar nu am reusit sa fac mare lucru. El a spus ca nu mai vine si cred ca nu mai revine asupra deciziei. Are un cuvant si il va respecta. Nu cred ca il vom mai vedea vreodata sub tricolor", a declarat Florin Cernat.

MUTU LA FIORENTINA

Transferul lui Adrian Mutu in Italia a fost repus pe tapet. Fiorentina a facut o noua oferta pentru Adrian Mutu, pe ultima suta de metri a perioadei de transferari. Potrivit presei italiene, gruparea violeta s-a declarat gata sa plateasca zece milioane de euro pentru coproprietatea jucatorului. Chelsea ar inclina insa spre un transfer definitiv care, conform site-ului "Tgcom.it", ar costa clubul din Florenta circa 26 de milioane de euro, aici intrand si salariul jucatorului roman. Andrea Pretti, colaboratorul italian al impresarului Ioan Becali, a confirmat interesul violetilor pentru Adrian Mutu. "Asteptam raspunsul celor de la Chelsea privind disponibilitatea lor de a-l ceda pe Mutu. Antrenorul Jose Mourinho si managerul Peter Kenyon discuta in aceste momente, iar noi asteptam vesti", a declarat Pretti, pentru Sky Sports, ieri dupa-amiaza. Pana la inchiderea acestei editii, cele doua parti nu ajunsesera inca la un acord. Fiorentina era insa obligata sa incheie o eventuala tranzactie pana aseara, cand a luat sfarsit perioada de mercato in Italia. (Delia Gomoescu)

ADVERSARI

Selectionerul Macedoniei, Dragan Kanatlaroski este destul de optimist. "Asteptam acest duel fara ingrijorare, mai ales ca am castigat primul joc. Vom avea doi atacanti, Tolevski si Pandev, dar ma gandesc si la varianta amplasarii lui Sakiri in apropierea lui Pandev. Imi cunosc adversarul foarte bine si am deja un plan de joc", a declarat tehnicianul macedonean presei locale, care a si schitat un posibil "11": Milosevski - Vasovski, Stojanovski, Bozinovski, Stavrevski - Mitreski, Krstev, Sumulikovski, Sakiri - Pandev, Tolevski. (Mihai Igirosanu)

"Nu m-a cautat nimeni de la nationala"

Criza de fundasi centrali de la echipa nationala ii da batai de cap selectionerului Anghel Iordanescu. Acesta nu are insa ochi in Rusia si pentru Daniel Chirita, de la Zenit Sankt Petersburg, liderul campionatului.

  • Jurnalul National: Daniel, ati devenit lideri.

    Daniel Chirita: Da, luni am castigat la Dinamo Moscova cu 2-0 si am trecut pe primul loc. Este o lupta mare cu TSKA si Lokomotiv, dar speram sa fie anul nostru, dupa ce am terminat pe locul doi in sezonul trecut.

  • Esti unul dintre cei mai vechi jucatori in Rusia. Cum te-ai acomodat?

    Foarte bine. Aici se joaca un fotbal mult peste cel din Romania. Sunt de trei ani la Zenit si sunt privit foarte bine in oras.

  • Pe ce post joci?

    Sunt folosit, in principal, ca fundas central, dar evoluez si pe banda dreapta.

  • La echipa nationala este criza de fundasi centrali. Crezi ca puteai fi o solutie?

    De ce nu? As fi venit si pe jos, dar nu m-a cautat nimeni de ani de zile, macar sa ma intrebe de sanatate. Ce sa fac daca sunt preferati altii care nu joaca de vreo doua luni pe la echipele de club, iar eu joc meci de meci la una din fortele campionatului rus. Am sase colegi chemati la nationala Rusiei, doi in Cehia, unul la cea a Macedoniei, Sumulikovski, care este un mijlocas foarte bun, si unul la Ucraina. Mor de necaz. Asta e, mi-am cam luat gandul de la nationala. (Paul Andone)
  • ×
    Subiecte în articol: sport mutu lacatus naţională