x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lăcătuş: S-a creat o atmosferă apăsătoare în jurul echipei

Lăcătuş: S-a creat o atmosferă apăsătoare în jurul echipei

13 Mar 2009   •   00:00
Lăcătuş: S-a creat o atmosferă apăsătoare în jurul echipei

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că atmosfera din jurul echipei sale a devenit apăsătoare după rezultatele slabe din ultimele etape ale Ligii I, scrie Mediafax.



"S-a creat o atmosferă apăsătoare în jurul echipei. Unii nu au evoluat la un nivel ridicat, poate şi din cauza asta. Trebuie să demonstreze pe teren că putem să ne batem pentru titlu de campioană. După meciul de la Braşov, toată lumea putea fi criticată. Jucătorii trebuie să-i facă pe oamenii care i-au criticat să-şi schimbe părerea. Şi jucătorii au fost afectaţi după meciul de la Braşov. Din ce am văzut eu, la antrenamentele de săptămâna asta, jucătorii sunt motivaţi şi cred că o vor arăta pe teren", a spus Lăcătuş. Tehnicianul a precizat că în partida cu Politehnica Iaşi, din etapa a XX-a a Ligii I, jucătorii Stelei trebuie să demonstreze sunt mai valoroşi decât adversarii lor. "Meciul de mâine este la fel de important ca toate celelalte care vor urma. Sper ca reacţia jucătorilor să fie una pozitivă după duşul rece de la Braşov şi după meciul din prima etapă. Jucătorii trebuie să demonstreze că au valoare. Nu poate exista decât un singur învingător, Steaua, dacă reacţia jucătorilor este pozitivă. Cred că este o diferenţă de valoare între jucătorii Stelei şi cei ai Politehnicii Iaşi, dar ei trebuie să demonstreze asta pe teren. Noi trebuie să găsim antidotul pentru orice fel de joc pe care îl va practica Poli", a adăugat antrenorul Stelei. Marius Lăcătuş consideră că Steaua ar putea reveni în lupta pentru titlu dacă va obţine în următoarele meciuri o serie de victorii: "Jucătorii trebuie să creadă în şansa lor până la capăt. Trebuie să câştigăm pentru a avea speranţe în viitor. Eu cred că avem un program care ne-ar avantaja şi dacă avem o serie de victorii putem întra în lupta pentru titlu". Tehnicianul a declarat că finanţatorul Stelei, Gigi Becali, poate interveni să-i mobilizeze pe jucători. "Gigi este din interiorul echipei şi poate interveni la echipă în ideea de a-i mobiliza pe jucători. Nu este binevenită intervenţia cuiva din afara echipei", a spus Lăcătuş.

"Nu este plăcut să joci cu suporteri puţini în tribune"
În ceea ce priveşte declaraţia fostului internaţional român Ilie Dumitrescu, care a spus că şi-ar dori să antreneze Steaua, Marius Lăcătuş a afirmat că este normal ca un antrenor şă îşi dorească acest lucru: "Este normal ca orice antrenor să-şi dorească să pregătească Steaua, mai ales pe jucătorii Stelei. Nu văd nicio problemă că Ilie ar vrea să antrenenze Steaua". Tehnicianul a vorbit şi despre recuperarea jucătorului Ifeanyi Emeghara, care se află la clinica sportivă de la Bologna. "Recuperarea lui va dura puţin mai mult. Înainte de sfârşitul lunii martie nu va fi alături de echipă. Doctorul nostru va face o deplasare la Bologna pentru a afla mai multe. Este un jucător cu calităţi fizice şi tehnice foarte bune. Trebuie să avem răbdare cu el", a precizat antrenorul Stelei. În legătură cu relaţia dintre suporteri şi clubul FC Steaua, Lăcătuş a spus că aceştia nu vor putea să nu-şi încurajeze favoriţii dacă jucătorii vor evolua bine: "Nu este plăcut să joci cu suporteri puţini în tribune. Depinde numai de noi, prin rezultate, să readucem suporterii în tribune. Am avut o întrevedere cu suporterii stelişti, alături fiind şi un jucător al Stelei. Nu cred că un suporter stelist care vine la stadion va putea să stea pe scaun fără să încurajeze echipa dacă jucătorii evolueaza bine". Despre situaţia jucătorului George Ogăraru, care evoluează la Steaua sub formă de împrumut, fiind sub contract cu gruparea Ajax Amsterdam, Lăcătuş a declarat că are şanse să joace şi din vară pentru bucureşteni. "Sunt şanse să rămână Ogăraru la Steaua din vară. Eu aş vrea, însă nu depinde numai de noi, depinde şi de Ajax", a încheiat tehnicianul. Steaua va juca, sâmbătă, de la ora 20.30, împotriva formaţiei Politehnica Iaşi, în etapa a XX-a a Ligii I.

×
Subiecte în articol: sport steaua stelei lacatus jucătorii