x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Laszlo Sepsi, patru ani la Benfica!

Laszlo Sepsi, patru ani la Benfica!

de Mihai Igirosanu    |    13 Ian 2008   •   00:00

GLORIA BISTRIŢA / Ardelenii au dat o lovitură de senzaţie Curtat în această perioadă de Poli Timişoara şi de Steaua, internaţionalul de tineret al Gloriei Bistriţa, Laszlo Sepsi, a devenit jucătorul celor de la Benfica Lisabona, transferul său putând fi considerat o adevărată lovitură.


GLORIA BISTRIŢA / Ardelenii au dat o lovitură de senzaţie
Curtat în această perioadă de Poli Timişoara şi de Steaua, internaţionalul de tineret al Gloriei Bistriţa, Laszlo Sepsi, a devenit jucătorul celor de la Benfica Lisabona, transferul său putând fi considerat o adevărată lovitură.

Deşi infirmată ieri la prânz de preşedintele ardelenilor, Jean Pădureanu, mutarea a fost confirmată în presa portugheză. Sepsi devine al doilea jucător român care a evoluat sub culorile renumitului club portughez, după Basarab Panduru.

CIFRE. Recunoscut în Portugalia ca fiind foarte apropiat de gruparea din Lisabona, cotidianul O’Jogo a anunţat că fundaşul stânga în vârstă de 21 de ani va semna un contract pe patru ani cu Benfica, lusitanii urmând a plăti Gloriei Bistriţa suma de 1,5 milioane de euro. Publicaţia portugheză a mai dezvăluit că Sepsi mai era urmărit de scouterii altor două celebre cluburi europene, Atletico Madrid şi Liverpool. Din câte se pare, jucătorul român va încasa un salariu de 300.000 de euro pe an, adică de zece ori mai mult decât avea la Bistriţa.

NEGOCIERI. Însoţit de antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, Sepsi a ajuns sâmbătă la Lisabona, iar seara a asistat pe impunătorul Stadion Da Luz la meciul Benfica – Leixoes 0-0. Era de aşteptat ca negocierile să se fi încheiat aseară, când jucătorul urma să şi semneze contractul cu "vulturii". Conform O’Jogo, Sepsi a fost urmărit la mai multe meciuri ale echipei naţionale Under 21, iar Benfica i-a cerut referinţe despre el impresarului Giovani Becali. Tot aseară, fotbalistul român a avut programată o întâlnire cu antrenorul Benficăi, Jose Antonio Camacho, şi apoi a efectuat testele medicale.

Ascensiune

Născut la 7 iunie 1986, Laszlo Sepsi a început fotbalul la Gaz Metan Mediaş, chiar sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, cel care a avut curajul să-l titularizeze în Liga a II-a la 18 ani. În 2005 a ajuns la Rennes, în prima divizie franceză, acolo unde a fost dorit de Ladislau Bölöni, care însă nu l-a folosit în nici un meci din campionat. Un an mai târziu, Sepsi a fost transferat la Gloria, unde antrenor fusese instalat chiar cel care îl descoperise, Ioan Ovidiu Sabău. În actualul sezon, Sepsi a fost singurul jucător care a evoluat în toate partidele pentru echipa de club şi naţionala de tineret.

×
Subiecte în articol: sport sepsi