x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 - Liber la straini

Liga 1 - Liber la straini

de Vicentiu Neagoe    |    Daniel Stan    |    17 Feb 2007   •   00:00
Liga 1  - Liber la straini

Decizia de ieri survine dupa ce la ultima sedinta se hotarase ca fiecare echipa sa foloseasca doar trei extracomunitari pe teren, plus doi pe banca de rezerve.

Decizia de schimbare a articolului 16.7 din ROAF a fost luata la presiunile facute de mai multe formatii din Liga 1, cele mai vehemente in acest sens fiind Poli Timisoara si Universitatea Craiova.

SCHIMBARI. In sedinta de ieri, Comitetul Executiv a decis ca formatiile din prima divizie sa poata folosi cinci jucatori extracomunitari in acelasi timp pe teren, fara sa mai fie impusa si o regula a celor care vor lua loc pe banca, numarul lor fiind nelimitat. Noua hotarare este valabila pana in vara lui 2008 si mai poate suferi modificari. "Este o decizie care ne da posibilitatea sa ne putem debarasa de o parte dintre jucatorii extracomunitari si sa ne recuperam investitiile facute. Totusi, termenul-limita stabilit pentru vara anului viitor mi se pare destul de scurt", a declarat Marian Iancu, finantatorul Politehnicii Timisoara. Un alt opozant al deciziei initiale, Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, a precizat: "Pentru moment este o decizie buna, dar nu suntem de acord cu termenul. Vom face apel, intrucat noi avem contracte cu jucatorii extracomunitari intre trei si cinci ani".

CU SPECTATORI. Comitetul Executiv a decis ca sa nu mai existe partide cu portile inchise, echipele suspendate urmand a-si sustine partidele la 150 de kilometri de localitatea echipei penalizate, cu spectatori. S-a mai decis ca Rapid - Poli Timisoara, din etapa 20, sa se joace la Craiova, desi rapidistii au dorit ca meciul sa se dispute la Brasov. "Este foarte periculos acum, pentru ca la Craiova au avut loc multe incidente intre fanii nostrii si cei ai Universitatii", a spus Zotta.

×
Subiecte în articol: sport