x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - A decis geniul lui Ronaldinho

Liga Campionilor - A decis geniul lui Ronaldinho

de Daniel Stan    |    06 Dec 2006   •   00:00
Liga Campionilor - A decis geniul lui Ronaldinho

Campioana Europei ajunsese in situatia de a rata calificarea, daca nu invingea pe Werder Bremen. Ar fi fost o premiera in istoria Ligii Campionilor, insa Barca a invins si a adus lucrurile la normal.

Fara Eto’o, Messi si Saviola, accidentati, Frank Rijkaard nu avea decat o singura varianta ofensiva: Gudjohnsen. Este drept, ajutat de Giuly si Ronaldinho, insa cei doi nu sunt atacanti de meserie.

LETALI. Fara a mai avea ce pierde, Barca a atacat din start si tocmai cei trei au lovit letal in primele 20 de minute. Mai intai, Ronaldinho si-a demonstrat geniul in urma unei lovituri libere de la marginea careului, cand a sutat pe sub zid, desi nemtii se asteptau la altceva (’13). Apoi, tot starul brazilian i-a pasat senzational lui Giuly, care i-a pus mingea pe tava, pentru 2-0, lui Gudjohnsen (’18). Eliberati psihic, catalanii s-au dezlantuit si au facut spectacol, acelasi islandez lovind bara, intr-o faza in care Giuly a reluat pe langa poarta goala. In acest timp, Werder a raspuns timid si greoi, atacantii, in frunte cu Klose, fiind inexistenti. Surprinzator pentru o echipa careia ii era de ajuns si o remiza.

ECHILIBRU. Dupa pauza, Barcelona a incercat sa inghete meciul, iar nemtii au prins curaj, ratand cateva bune situatii la poarta lui Victor Valdes. Odata cu trecerea timpului, Rijkaard a facut mutari in defensiva, intruducandu-l pe Thuram in locul lui Motta, preferand intarirea apararii. A iesit un joc echilibrat, cu un final in care Barcelona a salvat rusinea unei eliminari nepreconizate. Intr-un alt meci din Liga Campionilor, Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, si unde evolueaza internationalii Marica si Rat, a remizat, 1-1, la Olympiakos Pireu, ocupand locul 3 in Grupa D si obtinand biletele pentru primavara europeana in Cupa UEFA.

×
Subiecte în articol: sport