x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Asteptarea de zece ani se incheie diseara

Liga Campionilor - Asteptarea de zece ani se incheie diseara

de Florin Gongu    |    Marin Raica    |    13 Sep 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Asteptarea de zece ani se incheie diseara

Steaua redebuteaza in grupele Ligii Campionilor. Meciul Dinamo Kiev - Steaua, din grupa E, va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in direct pe Pro TV.

  • Liga Campionilor - Tragedie pentru Lucescu
    Corespondenta din Kiev (foto: Marin Raica)
    Dupa ceva probleme la plecare, ros-albastrii au ajuns ieri la Kiev, acolo unde in aceasta seara vor debuta in grupa E a Ligii Campionilor. Meciul Dinamo Kiev - Steaua va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in direct de Pro TV. Delegatia campioanei Romaniei a avut parte de momente critice la decolarea spre capitala Ucrainei. Dupa mari emotii, Steaua a ajuns la Kiev abia in jurul orei 14:35.

    PROBLEME. Jucatorii si antrenorul Cosmin Olaroiu si-au facut aparitia ieri-dimineata la Aeroportul Otopeni joviali si imbracati in noile costume de prezentare. La ora 10:19, aeronava companiei Romavia a decolat, insa la ora 11:00 a trebuit sa revina pe aeroport din cauza fisurarii unui parbriz. Fotbalistii si ceilalti componenti ai delegatiei au trait cateva minute de panica, nestiind ce se intampla. Remedierea defectiunii a durat circa o ora si jumatate, iar a doua plecare spre Kiev a fost programata la ora 13:15. Ros-albastrii au ajuns in Ucraina la ora 14:35.

    MOTIVATIE. Aseara, de la ora 20:00, Steaua a efectuat antrenamentul oficial. Inainte, antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat: "Chiar daca vom intalni un adversar foarte bun, ne vom juca sansa. Acum vom porni din postura de outsideri si nu avem decat de castigat. In orice meci vom fi numai cu gandul la victorie. Ne diferentiaza de Dinamo lipsa de experienta la acest nivel, desi pot spune ca am acumulat si noi in ultimele editii ale Cupei UEFA. N-am emotii, desi o motivatie mai mare decat a juca in Liga Campionilor o ai doar cand evoluezi la un Campionat Mondial". La randul sau, mijlocasul Banel Nicolita a spus: "E cel mai important meci din viata mea si abia astept sa debutez in grupele Ligii Campionilor". Conferinta de presa a lui Olaroiu s-a tinut intr-o sala infecta, iar, mai devreme, antrenorul gazdelor vorbise doar in limba rusa, desi in incapere se aflau si ziaristi romani.

    COMPLIMENTE
    "Este o echipa cu care putem juca si pe care putem s-o batem. Suntem pregatiti. Echipa mea isi doreste mult sa lupte cu adversari de inalt nivel. Cel mai important lucru este sa incepem cu dreptul in grupa si sa practicam jocul pe care stiu ca-l putem arata. Steaua a fost puternica in 1986 si este puternica si acum. A avut intotdeauna jucatori de mare valoare"
    Anatoli Demianenko
    antrenor Dinamo Kiev

    DEBUT
    Elementul cu care antrenorul Cosmin Olaroiu vrea sa-l surprinda pe omologul sau de pe banca lui Dinamo Kiev, Anatoli Demianenko, este fundasul dreapta Stelian Stancu. Recent transferat de la Sportul Studentesc, fotbalistul in varsta de 25 de ani, nascut la Tecuci, va debuta in aceasta seara in cupele europene, direct in grupele celei mai importante competitii intercluburi. O alta varianta pe care Olaroiu o are la indemana este cu israelianul Klemi Saban, insa tehnicianul trupei din Ghencea a marturisit zilele trecute ca l-a utilizat pe Stancu in meciul de la Pitesti tocmai pentru a-l pregati in vederea intalnirii de la Kiev. Stancu are doar 93 de meciuri in Divizia A, toate pentru Sportul, marcand patru goluri. In avanposturi, langa Nicolae Dica, Olaroiu il va titulariza pe Valentin Badea, eroul din returul cu Standard Liege, desi francezul Cyril Thereau n-a dezamagit la Pitesti.
    OPTIMISM
    In avionul care i-a transportat la Kiev pe invitatii clubului si pe suporteri a calatorit si fostul mijlocas stelist din anii ’90, Basarab Panduru, actualmente antrenor. "Voi merge la fiecare meci pe care Steaua il va disputa in Liga Campionilor, atat pe teren propriu, cat si in deplasare. Sunt foarte increzator in sansele pe care Steaua le are inaintea meciului cu Dinamo Kiev. De fapt, cred ca vom castiga acest prim joc si am curajul de a risca si un pronostic. Va invinge Steaua cu 2-1, prin golurile marcate de Banel Nicolita si Nicolae Dica", a declarat Panduru. Tot alaturi de Steaua va fi la Kiev si directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan, un alt fotbalist important din deceniul trecut, cand ros-albastrii obtineau trei calificari consecutive in grupele Ligii Campionilor. Prodan este autorul celui mai frumos gol marcat de Steaua in aceasta competitie, intr-un meci cu Glasgow Rangers, castigat in Ghencea cu 1-0.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua campionilor kiev