x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport LIGA CAMPIONILOR / CFR CLUJ – CHELSEA 0-0 • Cu picioarele pe pământ

LIGA CAMPIONILOR / CFR CLUJ – CHELSEA 0-0 • Cu picioarele pe pământ

de Marius Mihalcea    |    03 Oct 2008   •   00:00
LIGA CAMPIONILOR / CFR CLUJ – CHELSEA 0-0 • Cu picioarele pe pământ

Campioana României a obţinut un nou rezultat de prestigiu în Liga Campionilor, trupa lui Maurizio Trombetta fiind miercuri seară egala finalistei ediţiei trecute.



Campioana României a obţinut un nou rezultat de prestigiu în Liga Campionilor, trupa lui Maurizio Trombetta fiind miercuri seară egala finalistei ediţiei trecute.

Pentru foarte mulţi, patru puncte din două partide şi golaverajul pozitiv, 2-1, ar fi fost suficiente motive să înceapă să dea declaraţii dintre cele mai pompoase. Nu este şi cazul clujenilor, care nu s-au extaziat peste măsură după egalul cu Lampard, Drogba, Terry şi ceilalţi jucători de lux ai lui Scolari.

"Am demonstrat că suntem o echipă puternică şi că victoria de la Roma nu a fost o întâmplare, dar nu cred că e cazul să vorbim despre calificarea în optimile de finală ale Ligii. Noi ne dorim în primul rând să prindem la final locul trei, care ne va permite să continuăm în Cupa UEFA. Dacă vom obţine mai mult decât atât, cu atât mai bine!", a declarat Eugen Trică, cel care a fost foarte aproape să înscrie în poarta lui Petr Cech, şutul său ştergând bara. "Personal, nu am mai repetat evoluţia de excepţie de la Roma, dar sunt mulţumit, fiindcă nu am pierdut, ceea ce nu e puţin lucru. Greul însă abia de-acum începe, urmează o partidă foarte dificilă pentru noi, la Bordeaux, şi abia după acest joc putem vorbi despre şansele noastre", a spus argentinianul Juan Culio, numit "DraCulio" de fanii clujeni. "Cred că şansele noastre de a prinde primăvara europeană, şi când spun asta mă refer în primul rând la Cupa UEFA, au crescut substanţial după acest rezultat de egalitate. După părerea mea, în proporţie de 90 la sută nu avem cum să ratăm locul trei dacă vom continua să jucăm ca până acum. Egalul cu Chelsea e un rezultat mare, care face cinste fotbalului românesc", a declarat preşedintele grupării ardelene, Iuliu Mureşan.

De la meci la nuntă

Argentinienii Sebastian Dubarbier şi Sanchez Prette s-au căsătorit civil ieri, la Primăria Municipiului Cluj, ceremonia fiind oficiată de primarul Emil Boc. Dubarbier s-a însurat cu Maria Florencia, după o prietenie de 6 ani, în timp ce Prette a luat-o de soţie pe Geanina Soledad Torres, ambele fiind argentinience. La ceremonie au participat preşedintele Iuliu Mureşan, patronul Arpad Paszkany şi jucătorii Ruiz, Pereira, Oberman şi Culio. "Este o zi foarte importantă pentru noi, pentru că ne căsătorim în România. Ne dorim doi copii, un băiat şi o fată. Nu am avut timp să ne căsătorim în Argentina", a spus Dubarbier, vizibil emoţionat.

Dulce e gustul Ligii

Patronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, gândeşte mult mai departe decât jucătorii. "În acest moment, CFR Cluj se gândeşte la primăvara Ligii Campionilor. Suntem în luptă directă cu AS Roma. Dacă vom lua un punct în deplasarea de la Bordeaux, cred că CFR are prima şansă la calificarea istorică în primăvara Ligii. Meciul decisiv însă îl jucăm cu Roma acasă", a spus finanţatorul. "Probabil că vom mai face cel puţin patru puncte în grupă, aşa că putem spera la primăvara europeană a Ligii Campionilor. Acesta e noul nostru obiectiv", l-a susţinut şi preşedintele Iuliu Mureşan. "Vrem primul loc, vrem să mergem cât mai sus", a zis şi Culio.

"Rezultat echitabil"

Cei de la Chelsea nu s-au arătat dezamăgiţi de remiza obţinută. "Până la urmă, şi un punct este bun", a spus antrenorul Scolari. "Un meci foarte greu pentru noi, mai ales ca l-am pierdut şi pe Drogba. Este primul meci fără gol de când a venit Scolari, dar am fost şi puţin ghinionişti. Puteam să şi pierdem, rezultatul e echitabil", a declarat Lampard. Mijlocaşul Micahel Ballack a admis că nu s-a aşteptat la un meci uşor: "Ştiam că vom primi o replică dârză, pentru că erau încrezători după meciul de la Roma. în Ligă trebuie să ai constanţă în fiecare meci dacă vrei să câştigi". "Nu e ce ne-am dorit, dar trebuie să ne mulţumim cu un punct", a spus şi Cech.

"CFR Cluj a remizat cu Chelsea şi este o echipă adevărată din toate punctele de vedere. Acum nu ne rămîne decît să sperăm la un rezultat bun cînd mergem în România"
Luciano Spalletti - antrenor AS Roma

CALCULE - Clujenii sunt aproape siguri de locul 3

După ce a învins Roma la ea acasă şi a fost egala lui Chelsea, CFR Cluj a devenit favorită la locul trei, care duce şi el în primăvara europeană, însă în UEFA.

Cotată înaintea începerii competiţiei cu şansa a patra, campioana României are deja un avantaj de patru puncte în faţa francezilor de la Bordeaux, care au pierdut ambele confruntări de pînă acum, 0-4 cu Chelsea, la Londra, şi 1-3 cu AS Roma, în propriul fief, miercuri seară. "Să ne păstrăm cumpătul, obiectivul nostru rămîne locul trei", au spus la unison clujenii la finalul partidei cu Chelsea. Un obiectiv ce pare a fi mai mult decît realizabil, un rezultat de egalitate obţinut de ardeleni pe terenul echipei lui Laurent Blanc, peste trei săptămâni, făcând practic imposibilă misiunea lui Bordeaux de a o depăşi în clasament pe CFR. În acelaşi timp însă, un egal la Bordeaux, ca să nu mai spunem o victorie, i-ar permite CFR-ului să atenteze, cu şanse reale, la una dintre primele două poziţii. CFR trebuie să mai scoată cîteva rezultate pozitive, "dubla" cu Bordeaux, o formaţie ce nu pare a se fi adaptat la rigorile competiţiei, fiind esenţială în acest sens. Nu în ultimul rând însă, meciul cu Roma, de pe teren propriu, ar putea fi decisiv, la fel cum o foarte mare importanţă vor avea şi rezultatele confruntărilor dintre adversarele CFR-ului. Pentru ca CFR să depăşească faza grupelor şi să joace în optimile de finală, trupa lui Trombetta mai are nevoie de cinci puncte, dintre care, obligatoriu, măcar unul în returul cu Roma.

Elogii britanice

"Chelsea s-a împiedicat în ţara lui Dracula, în timp ce Drogba a terminat meciul pe targă. Chelsea nu a avut forţă şi precizie în atac, iar Cluj ar fi putut să le dea bătăi de cap «albaştrilor». Scolari trebuie să fie mulţumit cu acest 0-0. Juan Culio, cel care a marcat două goluri cu Roma, s-a îmbrăcat în hainele lui Dracula şi a vrut să lege fularul lui CFR pe Big Ben", a comentat Sky Sports. Prestigiosul tabloid britanic The Sun a remarcat evoluţia jucătorilor lui Trombetta. "La primul sezon în Liga Campionilor, CFR a obţinut un punct binemeritat contra lui Chelsea, care se menţine pe primul loc în grupa A. Oamenii lui Scolari s-au chinuit să-şi impună jocul".

×
Subiecte în articol: sport cluj roma chelsea