x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - De cand va asteptam!

Liga Campionilor - De cand va asteptam!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    25 Aug 2006   •   00:00
Liga Campionilor - De cand va asteptam!

Steaua Bucuresti si-a aflat aseara adversarele din grupa Ligii Campio-nilor in care a fost repartizata. Ast-fel, campioana Romaniei, care a trecut de Standard Liege, face parte din grupa E, ala-turi de nume grele ale fotbalului european: Real Ma-drid, Olympique Lyon si Dinamo Kiev.

  • Grupa E: Real, Lyon, Steaua si Kiev

    Steaua - Standard 2-1 / Nume de idol: Vali Badea

    Dupa zece ani, Steaua a reusit o noua calificare in grupele Ligii Campionilor, gratie reusitelor lui Valentin Badea, ducand la extaz o tara intreaga.

    Inaintea partidei, antrenorul Cosmin Olaroiu a decis sa-l titularizeze pe Valentin Badea, in dauna lui Daniel Oprita. "Vali avea de partea lui dorinta si viteza superioara, iar Daniel experienta. Mi-a fost greu sa aleg", a explicat Olaroiu dupa meci. Echipa a fost anuntata de tehnician la ora 18:00, atunci cand a avut loc sedinta tehnica la stadionul din Ghencea.

    START. Jocul incepe cum nu se poate mai prost, prin golul lui Jovanonovici. Steaua nu renunta, fiind obligata sa atace. O minge inalta venita de la mijloc, Badea sare si deviaza cu capul pe spate, lasandu-l singur pe Cristocea. Exe-cutia acestuia dezamageste. Belgienii scapa iarasi singuri cu Carlos, dar portughezul face minuni. Dumnezeu e roman! E clar ca se poate, iar jucatorii se zbat pentru a duce mingea in fata portii adverse.

    GOOL. Badea se demarca excelent, profita de viteza sa, dribleaza, trage si inscrie ca un adevarat atacant. GOOOOL Steaua! Viclenia cu care loveste atacantul descoperit de Sdrobis te duce cu gandul la Pipo Inzaghi. E 1-1 si la acest scor campionii Romaniei sunt calificati. Repriza a doua este una de vis. Inca o lovitura, in acelasi stil. Pasa pe culoar, sut la poarta si gol. Din nou, Valentin Badea! Tot stadionul l-ar imbratisa, dar nu toti au norocul sa puna mana pe atacant. Cu cateva minute inainte de final, Olaroiu il introduce in teren pe Oprita, in locul lui Badea. Tot stadionul ii scandeaza numele, iar atacantul merge sa salute suporterii. De la "Steaua! Steaua!" se trece la "Badea! Badea!". El este eroul care a scos Romania in strada!

    FELICITAT. Dupa meci, toata lumea il cauta pe Badea, jucatorul venit de la Vaslui ca sa poarte pe Steaua, echipa pe care a iubit-o de cand se stie, in Liga Campionilor. Declaratii, SMS-uri si telefoane de felicitare, o masa in compania jucatorilor si a staff-ului stelist. Fire modesta, nu se "intinde" prea mult si fuge acasa. Ieri, la ora 10:30 intra pe poarta stadionului, pentru programul de recuperare. Dupa care a plecat la Alexandria pentru a scapa de nebunia numita calificarea in Liga.

    "Voi fi ca pana acum, la locul meu"

    Jurnalul National: Cum este sa inscrii doua goluri atat de importante?
    Vali Badea: Sunt foarte fericit, inca nu-mi vine sa cred ce am realizat. Nu am mai trait asa ceva si sper sa se mai repete si in grupe. Imi pusesem mai de mult imnul Ligii Campionilor la telefon.

    Probabil ai primit o sumedenie de felicitari.
    M-au felicitat toti colegii, am intrat in grupele Ligii Campionilor, in randul echipelor mari. Este un vis implinit. Am vorbit si cu familia mea, care este foarte fericita. De fapt, cred ca am facut o tara intreaga fericita.

    Cat te va schimba aceasta performanta?
    Vreau sa savurez acest moment. Eu voi ramane ca si pana acum, la locul meu.

    Cui dedici reusitele?
    Familiei mele, precum si lui Ioan Sdrobis, cel care m-a ajutat in cariera. De asemenea, vreau sa dedic golurile colegilor mei Mirel Radoi si Victor Iacob, care sunt accidentati si si-ar fi dorit sa fie alaturi de noi.

    Ai vorbit cu domnul Porumboiu, fostul tau patron de la Vaslui?
    Nu m-a sunat inca, dar, cu siguranta, voi vorbi.

    Fericit, recunoscator, decent

    DANSUL VICTORIEI. Cosmin Olaroiu si-a trait clipa de glorie
    Dupa meci, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a aparut in fata presei in nota sa caracteristica. A vorbit calm, n-a facut excese, n-a uitat sa multumeasca suporterilor, sa se declare mandru ca lucreaza cu "jucatori exceptionali" si n-a uitat sa ureze succes rivalelor Dinamo si Rapid. "Important este ca am sansa sa lucrez cu acesti baieti fantastici. Am avut emotii doar la ratarile lui Cristocea. Publicul a fost fantastic, o mare pare din merit o au suporterii, care au incurajat echipa pana in ultimul minut, chiar si cand eram condusi", a tinut sa punctele antrenorul Stelei.

    REVANSA. "Este un pas inainte pentru fotbalul romanesc. Steaua a meritat aceasta calificare, pentru ca a muncit mult. A fost poate revansa noastra in fata suporterilor, dupa meciul cu Middlesbrough. Din pacate a trebuit sa suferim ca de obicei ca sa ne calificam, am primit repede gol, dar am reusit sa ne revenim. Baietii au fost formidabili si le multumesc pentru felul in care s-au pregatit. De acum ne va fi foarte greu, mai avem cateva zile la dispozitie sa ne imbunatatim lotul. Sunt discutii cu mai multi jucatori, pentru ca este foarte greu sa faci fata in doua competitii", a spus Olaroiu. "Parada lui Carlos, la 0-1, a fost un moment psihologic al meciului", a mai completat antrenorul.

    VIITOR. "Cred ca aveam mai multe sanse in grupe cu Mirel si cu Iacob, dar oricum va fi o experienta extraordinara, care ne va ajuta foarte mult anul viitor, daca vom castiga campionatul. Avem datoria sa incercam, daca tot am ajuns aici. De acum ne asteapta un sezon foarte greu. In grupe, sigur se va juca in Ghencea. S-au facut schimbari radicale de infrastructura si cu siguranta nu ne vom face de ras. Patronul a promis ca la anul, daca luam titlul, vom avea stadion acoperit. Stadionul National ne-a purtat noroc la multe calificari, dar cel mai bine ne este in Ghencea", a incheiat tehnicianul.

    FAIR-PLAY. Desi invins, antrenorul lui Standard, Johan Boskamp, a dovedit mult fair-play: "Steaua merita calificarea, mai ales pentru ca are suporteri de Liga Campionilor. Daca am fi reusit sa facem 2-0, poate ca alta era soarta calificarii".

    Noapte romano-stelista

    MANIFESTARI. Capitala, dar si alte orase au iesit in strada
    In pofida fortelor de ordine, care au incercat sa impiedice manifestarile de bucurie ale suporterilor, peste 15.000 de fani ai Stelei s-au revarsat in Piata Universitatii, locul traditional al bucuriei romanesti. Alte cateva mii ajunsesera in fata Stadionului Steaua, strigandu-si bucuria, dar neuitand sa-si ironizeze rivalii de la Dinamo si Rapid. In jurul orei 23:30, autocarul ros-albastrilor i-a adus pe Carlos, Badea, Olaroiu si pe ceilalti jucatori in mijlocul suporterilor din centrul Capitalei, acolo unde au fost aclamati de cei prezenti. Calificarea in grupele Ligii Campionilor a scos mii de oameni si in celelalte orase ale tarii. La Targu-Mures, Hunedoara, Deva, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Targoviste sau Buzau, oamenii au trait o noapte ros-albastra.

    DORINTA
    "Nu am avut emotii la 0-1, cu atatia oameni in tribuna. Victoria i-o dedicam lui Radoi. Sper sa ajungem in grupe an de an. Steaua a dat lovitura prin transferul lui Vali Badea" - Banel Nicolita

    VIS IMPLINIT
    "In Liga Campionilor se joaca cel mai bun fotbal si acolo ne doream sa ajungem de multa vreme. Am reusit dupa zece ani, nu credeam in superstitii, dar s-a demonstrat ca a fost un semn. Daca vom juca in Ghencea, va fi greu sa pierdem in fata oricarei echipe" - Sorin Paraschiv

    MANDRIE
    "Pana acum am vazut fotbalistii adevarati la televizor, de-acum se poate spune ca sunt unul dintre ei. Cand joci in Liga Campionilor simti ca toate eforturile n-au fost in zadar. Liga Campionilor este un vis pe care noi am reusit sa-l transformam in realitate" - Dorin Goian

    IN GRAFIC
    "Steaua poate produce o surpriza in Liga Campionilor. Echipa a jucat bine si si-a realizat obiectivele" - Fernardo Carlos

    SARBATOARE INTIMA
    CINA. Becali, alaturi de "ostenii" sai, dupa realizarea obiectivului
    Calificarea in grupele Ligii Campionilor a fost sarbatorita la restaurantul Trattoria Il Calcio din Parcul Herastrau, acolo unde ros-albastrii au celebrat in frunte cu patronul Gigi Becali. Autocarul echipei a ajuns la restaurant in jurul orei 0:00, iar in jurul orei 0:30, patronul a decis iesirea din silenzio stampa, iesind afara si chemand presa. Jucatorii au vorbit pe rand, dupa ce paraseau localul. Majoritatea fotbalistilor a plecat spre case in jur de 1:30. Antrenorul Cosmin Olaroiu a parasit restaurantul la ora 2:00, plecand pentru a urmari din nou, la rece, confruntarea cu Standard Li"ge. Si MM Stoica a plecat, mai ales ca ieri-dimineata a plecat la Monte Carlo pentru tragerea la sorti. Jucatorii s-au reunit ieri-dimineata, la ora 10:30, la Stadionul Steaua, pentru a pregati meciul de campionat cu Farul Constanta. Formati de aceeasi echipa din Portugalia, Boavista Porto, portarul Stelei, Carlos, si play-maker-ul lui Standard Li"ge, Sa Pinto, au facut la final schimb de tricouri. In pauza meciului, Sa Pinto i-a spus lui Carlos: "N-am mai vazut in viata mea o echipa sa alerge atat de mult. Ori muriti in repriza secunda, ori trageti pe nas...", i s-a adresat fostul international portughez conationalului sau din poarta ros-albastrilor.

    DRAMA LUI DEFLANDRE
    Finalul partidei l-a gasit daramat pe capitanul lui Standard, Eric Deflandre, omul invins a patra oara de Steaua in cupele europene. "Daca pentru unii colegi de-ai mei mai tineri este doar o dezamagire, pentru mine este o drama!", a declarat Deflandre. Presa belgiana a folosit un ton amar. "Iadul romanesc a fost prea fierbinte", a titrat De Standaard. "Standard n-a supravietuit iadului de la Bucuresti. Pe un stadion in clocot, Steaua si-a pus in valoare calitatile tehnice si s-a calificat", a scris jurnalul belgian. "Nu, pentru Standard in Liga Campionilor", a titrat agentia Sport Wereld, care a notat ca "romanii au fost mai rapizi si mai inteligenti". Cotidianul 7 sur 7 a punctat: "Fara miracole pentru Standard". Site-ul UEFA a titrat: "Steaua, inapoi in lumea buna".

    TURUL 3 PRELIMINAR - REZULTATE
    Marti
  • VALENCIA (Spania) - Red-Bull Salzburg (Austria) 3-0 (in tur 0-1)
    Morientes ’12, Villa ’31-pen, Silva ’90+3
  • Osasuna (Spania) - HAMBURG (Germania) 1-1 (0-0)
    Cuellar ’6 / De Jong ’74
  • Maccabi Haifa (Israel) - LIVERPOOL (Anglia) 1-1 (1-2)
    Colautti ’63 / Crouch ’54
  • Steaua Rosie Belgrad (Serbia) - AC MILAN (Italia) 1-2 (0-1)
    Dokici ’80 / Inzaghi ’29, Seedorf ’79
  • BENFICA (Portugalia) - Austria Viena (Austria) 3-0 (1-1)
    Rui Costa ’21, Nuno Gomes ’45+2, Petit ’57

    Miercuri
  • SPARTAK MOSCOVA (Rusia) - Liberec (Cehia) 2-1 (in tur 0-0)
    Mozart ’23, Pavliucenko ’78 / Hodur ’72-pen
  • Mlada Boleslav (Cehia) - GALATASARAY (Turcia) 1-1 (2-5)
    Palat ’87 / Hasan sas ’70
  • STEAUA (Romania) - Standard Liege (Belgia) 2-1 (2-2)
    V. Badea ’35, ’51 / Jovanovici ’3
  • Fenerbahce (Turcia) - DINAMO KIEV (Ucraina) 2-2 (1-3)
    Appiah ’35, Kerim ’57 / Satkih ’5, ’41
  • Rabotnicki (Macedonia) - OSC LILLE (Franta) 0-1 (0-3)
    Audel ’18
  • Ruzomberok (Slovacia) - TSKA MOSCOVA (Rusia) 0-2 (0-3)
    Carvalho ’5, Vagner Love ’32
  • Legia Varsovia (Polonia) - SAHTIOR DONETK (Ucraina) 2-3 (0-1)
    Wlodarczyk ’17, ’88 / Marica ’25, ’45, Fernandinho ’27
  • Ajax (Olanda) - FC COPENHAGA (Danemarca) 0-2 (2-1)
    Silberbauer ’59, Vermaelen ’77-aut
  • AEK ATENA (Grecia) - Hearts (Scotia) 3-0 (2-1)
    Julio Cesar ’79-pen, ’86, Liberopoulos ’82
  • Chievo Verona (Italia) - LEVSKI SOFIA (Bulgaria) 2-2 (0-2)
    Amauri ’49, ’82 / Telkiski ‘36, Bardon ’47
  • ARSENAL (Anglia) - Dinamo Zagreb (Croatia) 2-1 (3-0)
    Ljungberg ’77, Flamini ’90 / Silva ’12

    Echipele scrise cu majuscule s-au calificat in grupele Ligii Campionilor. Echipele invinse sunt calificate in turul 1 al Cupei UEFA.
  • ×