x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Porto si Arsenal, brat la brat

Liga Campionilor - Porto si Arsenal, brat la brat

de Mihai Igirosanu    |    07 Dec 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Porto si Arsenal, brat la brat

Ultima etapa a grupelor celei mai prestigioase competitii europene inter-cluburi a fost una in care marile cluburi au preferat sa-si odihneasca vedetele, acordand sanse unor jucatori tineri. Lyon, Real Madrid sau Milan au aliniat formule experimentale.

In grupa Stelei, Dinamo Kiev si Real Madrid au remizat, 2-2, dupa ce ucrainenii conduceau la pauza cu 2-0. Madrilenii au aparut la Kiev cu anonimi precum Diego Lopez, Alvaro Mejia, Ruben de la Red, Miguel Nieto sau Miguel Torres, insa blazonul ibericilor a fost salvat pe final de brazilianul Ronaldo.

"AMICAL." Pe stadionul "Dragao" din Porto, lusitanii si englezii de la Arsenal au obtinut exact rezultatul de egalitate care ii califica, brat la brat, in optimile de finala. Probabil pentru a nu se complica inutil, Porto si Arsenal au pus in scena cel mai obisnuit scor al unor astfel de confruntari, 0-0. Victima remizei din Portugalia urma sa fie TSKA Moscova, dar rusii au pierdut meciul de pe terenul codasei Hamburg. Nemtii au izbutit sa acumuleze primele trei puncte in clasament, salvandu-si oarecum sezonul european dezastruos.

CLARIFICARI. Cel mai asteptat joc al serii s-a desfasurat pe Old Trafford din Machester, intre United si Benfica Lisabona. Dupa un inceput de cosmar, in care portughezii au deschis scorul, trupa lui Sir Alex Ferguson s-a trezit la realitate, iar Vidici, Giggs si Saha i-au pus la respect pe lusitani. In grupa H, francezii de la Lille s-au calificat in extremis in dauna grecilor de la AEK Atena, invingand cu 2-0 pe San Siro din Milano, profitand de faptul ca italienii au aliniat o echipa cu foarte multe rezerve. In urma acestei ultime runde, in afara Stelei, Benfica Lisabona, TSKA Moscova si AEK Atena au obtinut calificarea, de pe locurile 3, in "16-imile" Cupei UEFA.

ROMANII MERG MAI DEPARTE
AS Roma a invins cu 1-0 Valencia si si-a asigurat biletele pentru optimi. Cristi Chivu a fost laudat de presa italiana pentru ca s-a descurcat bine in rolul de mijlocas defensiv. "A parut putin speriat la inceput, dar a trecut peste acest moment gratie tehnicii sale maiestuoase", a scris site-ul goal.com. In celalalt meci al grupei D, Sahtior Donetk a remizat, 1-1, pe terenul lui Olympiakos, si a terminat pe locul 3. "Echipa mea a meritat calificarea in Cupa UEFA. Am fi putut obtine mai mult din acest meci. Grecii erau obligati sa castige, asa ca ne-am putut face jocul", a declarat Mircea Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport