x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Show la Madrid

Liga Campionilor - Show la Madrid

de Ionut Paduraru    |    Vlad Ionescu    |    21 Feb 2007   •   00:00
Liga Campionilor - Show la Madrid

Real si Bayern au oferit un spectacol total n prima mansa a optimilor, aducAnd aminte de anii cAnd cele doua echipe dominau fotbalul european. Madrilenii au nvins cu 3-2 si returul se anunta la fel de fierbinte.

Posibilitatea despartirii de antrenorul Fabio Capello n cazul unui esec i-a motivat la maxim pe galactici, care au nceput n forta partida. Minute n sir oaspetii nu au reusit sa iasa din propria jumatate de teren, perioada ncheiata cu golul lui Raul, dupa o pasa excelenta venita de la Van Nistelrooy.

A urmat apoi un adevarat festival al fazelor fixe. Mai ntAi brazilianul Lucio a egalat pentru Bayern cu o frumoasa lovitura de cap. O reusita similara a unui alt fundas central, Ivan Helguera, i-a permis capitanului Raul sa nscrie al doilea gol n aceasta partida si al 56-lea n Liga Campionilor.

Recitalul madrilenilor a fost continuat pAna la pauza de Van Nistelrooy, care a urmarit perfect o centrare venita de la Beckham, din lovitura libera. Fata meciului s-a schimbat radical n partea secunda. Bavarezii au atacat n valuri, dar bara sau portarul Casillas s-au opus golului german. Asta pAna n minutul 88, cAnd olandezul Van Bommel a redus din diferenta, sarbatorind golul cu un gest obscen la adresa fanilor madrileni, care i-au reprosat trecutul sau de jucator la rivala Barcelona.

ECHILIBRU. Si celelalte meciuri de ieri au fost la fel de echilibrate. Manchester United a nregistrat singura victorie n deplasare, 1-0 la Lille, cu un gol nscris n utimele minute de Giggs. Cu 1-0 s-a impus si PSH Eindhoven, pe teren propriu, n fata altei echipe engleze, Arsenal. In ultima ntAlnire, Celtic a facut o remiza „alba" cu AC Milan, pentru care capitanul Maldini a jucat meciul cu numarul 100 n Liga Campionilor.

Duelul marilor orgolii

ROMPRES FOTO
AMBITIE. Mourinho e decis sa castige pe terenul fostei sale echipe
FC Porto si Chelsea se intalnesc in aceasta seara intr-un meci care pentru Jose Mourinho inseamna revenirea in orasul in care a cunoscut cele mai mari satisfactii ca antrenor.

Cu Mourinho pe banca, FC Porto a dominat Europa doi ani la rand, reusind sa cucereasca Cupa UEFA in 2003 si Liga Campionilor in 2004. Tehnicianul a plecat apoi la Chelsea, motiv pentru care intalnirea dintre cele doua echipe a capatat conotatii speciale pentru gazde. "Este o mare provocare. Sa-l bati pe cel mai bun antrenor al lumii reprezinta un succes pentru orice fotbalist", a spus Helder Postiga, sintetizand starea de spirit din tabara portugheza. FC Porto nu-i va putea folosi pe mai vechii indisponibili Pedro Emmanuel si Anderson, in timp ce Fucile este incert.

IRONII. In ceea ce-l priveste, Mourinho a declarat ironic ca se asteapta sa fie primit cu "simpatie" pe Dragao, dar ca huiduielile nu vor distruge istoria pe care acesta a scris-o la Porto. La Chelsea se anunta revenirea lui Ballack, dar si absenta lui Boulahrouz, care are umarul luxat.

Derby - Barcelona vs Liverpool

Sortii au adus fata in fata in cel mai asteptat duel al optimilor tocmai pe castigatoarele ultimelor doua editii, FC Barcelona si Liverpool. In meciul de pe Nou Camp, antrenorul gazdelor, Frank Rijkaard, va avea pentru prima oara in acest an efectivul complet, dupa ce Thuram a fost declarat apt de joc. Singurul semn de intrebare este daca va juca sau nu Samuel Eto’o. Camerunezul nu se afla in relatii prea bune nici cu Rijkaard, nici cu Ronaldinho, si nu a fost folosit in ultimul meci din Primera, pe care catalanii l-au pierdut la Valencia, scor 1-2, cedand Sevillei sefia clasamentului. "Poate ca au pierdut cu Valencia, dar nu cred ca se afla in criza", este de parere capitanul lui Liverpool, Steven Gerrard. Nici in tabara engleza nu e tocmai liniste, dupa ce Bellamy si Riise s-au certat intr-un local din Algarve, localitate unde Rafa Benitez si-a cantonat elevii in vederea acestui meci. De notat ca Benitez este unul dintre putinii tehnicieni care au palmares pozitiv in confruntarile cu Barca.
×
Subiecte în articol: sport Liga campionilor