x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Sommet-ul Stelei

Liga Campionilor - Sommet-ul Stelei

de Ionut Paduraru    |    26 Sep 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Sommet-ul Stelei

Diseara, de la 21:45, in etapa a doua a Ligii Campionilor, Steaua lui Base-scu da piept cu Lyon, care nu va fi sustinuta din tribuna de Chirac.

Diseara, de la 21:45, in etapa a doua a Ligii Campionilor, Steaua lui Basescu da piept cu Lyon, care nu va fi sustinuta din tribuna de Chirac.

STEAUA - LYON / Liga francofonilor campioni

Victoria de la Kiev a dat frau liber visurilor de marire in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Campioana Romaniei va reveni diseara, la ora 21:45, in Ghencea pentru primul meci acasa in Liga Campionilor.

Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, priveste cu realism meciul cu Lyon, dar mizeaza pe determinarea jucatorilor si pe sprijinul suporterilor.

STRATEGIE. Tehnicianul "ros-albastrilor" a explicat si modul de abordare a partidei contra campioanei Frantei: "Ne-am pregatit si sper sa putem face fata in primul rand din punct de vedere fizic, tinand cont de ultimele meciuri din campionat. Vom incerca sa echilibram diferenta de valoare prin angajament si determinare. Speram ca noi sa fim mai inspirati si sa valorificam sansele care vor aparea, care sigur nu vor fi prea multe in acest meci. Vom incerca sa evitam pe cat posibil fazele fixe, pentru ca ei il au pe Juninho Pernambucano, cel mai bun executant de lovituri libere din lume". In privinta jocului, Olaroiu a spus: "Este cel mai important si cel mai greu meci din grupa. Lyon este o echipa foarte buna, foarte organizata, care joaca in aceeasi formula de mult timp si a castigat campionatul francez in ultimii cinci ani. Contam pe sprijinul publicului, care va avea un rol foarte important. Cred ca declaratiile presedintelui lor, ca suntem favoriti, au fost doar unele politicoase, mai ales ca Lyon este un club care nu lasa nimic la voia intamplarii. In sezonul trecut, am fost fanul lui Olympique Lyon si nici nu ma gandeam ca voi juca impotriva lor". Antrenorul a dezvaluit ca o decizie in privinta folosirii lui Sorin Paraschiv si a lui Vasilica Cristocea va fi luata in aceasta dimineata. "Ce pot sa spun este ca Paraschiv este refacut suta la suta din punct de vedere fizic", a completat Olaroiu.

IRONIE. Acesta a incheiat ironic. "Vom incerca sa castigam. Chiar daca nu e important pentru fotbalul romanesc, un rezultat bun este important pentru noi si pentru suporterii nostri." Desi se parea ca va fi prezent la meciul din aceasta seara, presedintele Frantei, Jacques Chirac, nu va urmari din tribuna oficiala confruntarea Steaua - Olympique Lyon. Seful statului francez va sosi abia maine dupa-amiaza in Romania.

STADION SFINTIT
Patronul Stelei, Gigi Becali, i-a anuntat ieri pe jucatori ca vor primi 30.000 de dolari daca vor invinge pe Lyon si 40.000 in cazul unui succes contra Realului. "Apoi, din optimi, in functie de valoare le voi face cadou cate o vila. Vedem cum va juca fiecare si s-ar putea ca unii sa aiba chiar doua-trei case, cu cate 700-800 sau 1.000 de metri curtea", a declarat Becali. Acesta a sfintit ieri terenul (foto), vestiarele, cele doua porti si tribunele Stadionului Steaua, cu sprijinul unui sobor de trei preoti, condus de Inaltpreasfintitul Pimen Suceveanul. "Am facut-o ca sa avem noroc. M-am rugat pentru liniste intre echipe si intre suporteri, dar cred ca Steaua va invinge", a declarat liderul din Ghencea.

Respect reciproc

Declaratiile jucatorilor celor doua echipe au avut ca numitor comun respectul reciproc. Stoperul Stelei, Sorin Ghionea (foto), a spus: "Lyon este foarte omogena si are jucatori care pot decide singuri soarta unui meci. Printre ei se numara Wiltord, Govou, Malouda, la ei trebuie sa fim foarte atenti. Pentru mine este cel mai dificil adversar de pana acum. Este campioana cinci ani la rand, iar acum este neinvinsa". La randul sau, atacantul francez al ros-albastrilor, Cyril Thereau, a declarat: "Nu am ce sfat sa le dau colegilor mei, ambitia de a reusi este suficienta. Suntem pregatiti suta la suta sa rivalizam cu adversarii. Sper sa joc, dar daca nu va fi asa nu este nici o problema". Marele pericol al francezilor, brazilianul Juninho Pernambucano, a spus: "Am vazut primul meci al Stelei, este o echipa care are un joc colectiv foarte bun, dar si tineri capabili sa marcheze. Cred ca va fi un meci foarte greu, dar vom incerca sa jucam la nivelul nostru. Cred ca si Lyon se va teme de Steaua, dar sper sa castige cea mai buna". Golgeterul Fred s-a limitat la a spune ca "Steaua este o echipa foarte buna".

×
Subiecte în articol: sport steaua lyon