x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Locul de Ligă, în pericol

Locul de Ligă, în pericol

de Marius Mihalcea    |    16 Mai 2008   •   00:00
Locul de Ligă, în pericol

Dacă va fi depunctată în cazul “Bani la Cluj”, iar TAS va schimba decizia luată de CAF în cazul “Bri­cheta”, gruparea “roş-albastră” ar putea rata preliminariile Ligii Campionilor.

STEAUA - Cazul “Bricheta” a ajuns la TAS

Dacă va fi depunctată în cazul “Bani la Cluj”, iar TAS va schimba decizia luată de CAF în cazul “Bri­cheta”, gruparea “roş-albastră” ar putea rata preliminariile Ligii Campionilor.

Deşi a terminat campionatul pe locul doi, cu un avans de 14 puncte faţă de ur­mă­toa­rea clasată, Rapid, Stea­ua are emoţii în ceea ce priveşte pre­zenţa în turul III preliminar al vi­i­toa­rei ediţii a Ligii Campionilor, mai cu seamă că FRF întîrzie omolgarea rezultatelor înregistrate în stagiunea 2007-2008.

MEMORIU. Iar cazul “Bani la Cluj” nu este singurul care le tulbură liniştea “roş-albaştrilor”, principalul acţionar al Rapidului, Fathi Taher, anunţînd ieri că gruparea feroviară a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva deciziei Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) de a acorda victoria Stelei la masa verde, cu scorul de 3-0, în derby-ul din runda a 24-a a Ligii 1. “Noi n-am făcut altceva decît să urmăm cursul normal, aşa cum au procedat toate cluburile din Europa atunci cînd au fost nemulţumite de o instanţă. Nu e vorba de Steaua aici, ci de arbitrajul din acel meci şi de decizia de a pierde acea partidă la masa verde”, a spus omul de afaceri iordanian. Taher a precizat că Rapid nu a făcut însă nici un demers în cazul “Bani la Cluj”: “Noi n-avem treabă cu valiza cu bani de la Cluj. N-am făcut nici un memoriu la UEFA pentru acea valiză. Rapid nu are nici un amestec în treaba asta cu Steaua şi cu Clujul. Noi nu vrem să facem ce a făcut Steaua cu noi în cazul «Bri­che­ta». Cum să ajungem noi în Ligă din cauza necazului lor? Ne dorim să fim acolo, dar pe meritul nostru”.

CALCULE. Dacă Rapid va ob­ţi­ne la TAS rejucarea meciului cu Steaua, întrerupt în minutul 73 la scorul de 1-0, iar acesta se va încheia cu victoria giuleştenilor, distanţa dintre “roş-albaştri” şi “vişinii” se va reduce la opt puncte. Numai că gruparea din Ghencea riscă şi o depunctare între şase şi nouă puncte în cazul “Bani la Cluj”. Iar alte opt puncte mai puţin pentru Steaua înseamnă ca Rapid să remonteze întregul handicap şi să prindă, in extremis, locul doi.

Steaua negociază pentru Lavrici

După achiziţiile lui Szekely, Bogdan Stancu, Claudiu Ionescu şi Robert Neagoe, conducerea Stelei pregăteşte şi un transfer-surpriză, unul dintre căpitanii obişnuiţi ai naţionalei Sloveniei, atacantul Klemen Lavrici (foto) de la MSV Du­is­burg. Discuţiile dintre roş-al­baş­tri şi jucător se poartă prin intermediul lui Mihai Tararache, coleg cu Lavrici la echipa germană. Înalt de 1,88, atacant central, Lavrici, 26 de ani, a bifat zece meciuri ca titular pentru Duisburg, iar pentru naţio­nala Sloveniei are 26 de selecţii şi şase goluri marcate. Lavrici este unul dintre rivalii pentru un post de ti­tu­lar al fostului dinamovist Claudiu Niculescu.

Porumboiu refuză vicecampioana

După ce Gigi Becali a spus că va achiziţiona cei mai importanţi jucători ale celorlalte echipe din Liga 1, patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a replicat: “Nu are Becali bani să cumpere de la Vaslui. Nu va primi niciodată un jucător de la echipa mea, fi­in­d­că nu contează suma pe care o oferă. De fapt, greşesesc, Gigi Be­ca­li cumpără jucători de la Vaslui, dar numai în timpul sezonului”. Steaua i-a luat de la Vaslui în urmă cu doi ani pe Vali Badea şi pe Bogdan Panait, însă nici unul nu s-a impus în Ghencea.

E oficial!

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a spus ieri că grupa­rea din Ghencea se va despărţi în mod sigur de peruanul Andres Mendoza şi de francezul Habib Habibou: “Mendoza şi Habibou nu mai continuă la noi. Am vorbit cu Habibou, nu era de­za­mă­git, aşa cum s-a scris, pentru că el ştia foarte bine de lucrul ăsta încă de astă-iarnă, cînd l-am luat de la Charleroi. Are însă sufici­ent timp ca să-şi găsească o altă echipă. La fel şi cu Mendoza, care, dacă devine liber de contract, poate să facă orice, dacă îl vrea Dinamo, se poate duce acolo fără probleme. Vreţi să ştiţi ce părere avem despre Dimitrov, dacă el cores­punde profilului Stelei? Dacă l-a văzut Adrian Ilie, înseamnă că da”. Argăseală nu crede că ierar­hi­a finală a campionatului ar pu­tea suferi modificări la masa ver­de: “Sînt pure speculaţii pe teme de regulament. Rezultatele din Li­ga I se vor omologa după ce se vor termina Liga a II-a şi Liga a III-a”.

×
Subiecte în articol: sport steaua cazul