x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Love Story la Mamaia

Love Story la Mamaia

26 Iun 2004   •   00:00

Fara indoiala, Mamaia a devenit cea mai cosmopolita statiune de pe Litoralul romanesc. Vedete din toate domeniile isi fac "veacul" in aceste zile la mare, profitand din plin de apa si soare. Este si cazul lui Nicolae Mitea, care traieste de cateva luni o frumoasa poveste de dragoste cu solista trupei Bambi, Raluca Tanase.

PAUL ANDONE, CATALIN FAINISI - Mamaia

La nici 20 de ani joaca la Ajax Amsterdam, una dintre cele mai titrate echipe din lume. Nicolae Mitea a fost revelatia formatiei olandeze cu care a cucerit campionatul. El a primit trofeul "Marco Van Basten", acordat anual celui mai promitator jucator din intrecerea interna.

OLANDA. In urma cu un an, Mitea nu prindea prima echipa a lui Dinamo. Ajuns in Olanda, Nicu a avut parte de un sezon exceptional, el evoluand in Liga Campionilor si fiind convocat la echipa nationala. "M-am acomodat repede la Ajax. Este un club urias si sunt mandru ca joc alaturi de nume mari precum Ibrahimovici sau Van Der Vaart. Am avut un an foarte bun si pentru ca antrenorul Ronald Koeman mi-a dat tot timpul incredere", povesteste Mitea sub privirile admirative ale prietenei sale. Intrebat cum este Van Basten ca antrenor, tanarul international a spus: "Marco este genul de antrenor care nu vorbeste decat atunci cand trebuie sa iti spuna ceva. Cand el nu iti spune nimic, atunci inseamna ca iti faci treaba bine. Asta e cel mai important la Ajax, fiecare sa-si faca treaba cat mai bine".

PLANURI. Pentru urmatorul sezon, Mitea isi propune sa castige cu Ajax titlul de campion al Olandei si un parcurs cat mai lung in Liga Campionilor. "Acolo este fotbalul adevarat, meciurile cu miza foarte mare. Aici se vad fotbalistii adevarati. Sper sa am evolutii cat mai bune." Tanarul international vede gruparea din Amsterdam ca o rampa de lansare spre unul din cluburile mari din Italia, Spania sau Anglia. "Se aude ca pleaca acum Ibrahimovici si Van Der Vaart. Ajax asa procedeaza in fiecare an. Si eu ma gandesc sa fac acest pas, dar peste 3 sau 4 sezoane. Acum mai am multe de invatat. Mi-am prelungit contractul cu Ajax pentru inca 2 ani, asa ca nu ma grabesc. Normal ca imi doresc enorm sa ma calific cu nationala la Mondiale, pentru ca ma doare sufletul cand vad ce formatii slabe au fost la acest Euro, iar noi am stat acasa." "Niki" a marturisit ca intentioneaza sa asiste si la un concert al trupei Bambi, pentru ca pana acum, timpul nu i-a permis sa o vada "la lucru" pe prietena sa, Raluca Tanase, care impreuna cu sora sa alcatuiesc respectiva formatie.

Interviu - "Generatia mea va fi peste cea a lui Hagi"

  • Jurnalul National: Nicu, la ce te gandeai anul trecut pe vremea asta?

    Nicolae Mitea: Ma pregateam sa imi reiau pregatirile cu Dinamo si imi propusesem sa joc cat mai bine si sa prind un loc de titular. Nici prin cap nu imi trecea ca voi ajunge la Ajax. Parca nici acum nu imi vine sa cred.

  • Nu ti-a fost teama

    De ce sa imi fie teama?! O sansa ca asta ti se ofera, poate, o data in viata. Trebuie sa fii inconstient sa o ratezi.

  • Care este diferenta dintre fotbalul olandez si cel din Romania

    Uriasa. Din toate punctele de vedere. Toti spun ca, daca pleci la 18-19 ani in strainatate, te pierzi ca fotbalist. Nu este deloc adevarat. Daca ramai in Romania te ratezi. Afara nu ai alta preocupare decat sa joci fotbal cat mai bine. Esti educat in spiritul lor profesionist, capeti rapid alta mentalitate, te schimba mult in bine. Uitati-va la Zicu sau Marica!

  • Esti familiarizat cu fotbalul olandez. Cum va fi duelul din preliminarii

    Eu cred ca nu trebuie sa ne temem de nimeni. Nu sunt de acord cu ideea ca pornim cu sansa a treia in grupa. Chiar daca Olanda si Cehia practica un fotbal excelent si noi am demonstrat ca putem invinge nume mari daca prindem o zi foarte buna. Eu cred ca generatia asta a mea, foarte tanara, cu Zicu sau Marica, va deveni foarte valoroasa. Am puterea sa afirm ca vom fi chiar peste cea a lui Hagi daca ne ajuta putin si sansa.

    Nu il gaseste pe Ibrahimovici

    In afara lui Lobont, cel mai bun amic al lui Mitea de la Ajax este suedezul Zlatan Ibrahimovici. "Cu el ma inteleg cel mai bine, iar el m-a adoptat repede. Ma ia mereu in camera cu el, este un tip extraordinar. Este mereu pus pe sotii si e un mare fotbalist. Ati vazut doar ce gol a putut sa dea impotriva Italiei! Din pacate, s-ar putea sa plece de la noi si, sincer, mi-ar parea foarte rau. L-am sunat dupa meciul cu Italia sa il felicit pentru golul marcat, dar nu l-am prins", a spus Nicu. Jucatorul roman a mai mentionat ca limba olandeza este foarte grea, aproape imposibila, dar ca a reusit sa invete expresiile uzuale din joc, iar cu antrenorul Koeman comunica in engleza. "Ma mai incurc uneori in termeni, dar, cu toate astea, nu stiu cum se face ca mereu totul mi-a iesit perfect in acest sezon", a incheiat glumind Mitea.

    Poze cu fanii dinamovisti

    Sejurul pe Litoralul Marii Negre a fost un prilej pentru Nicu Mitea de a fi recunoscut de fanii dinamovisti din Mamaia, care au tinut sa se fotografieze cu el. Pentru cateva zeci de minute, Niki a redevenit dinamovist, amintindu-si de clipele frumoase petrecute in Stefan cel Mare. Unul dintre cei mai infocati "caini" este Vlad Niculescu, administratorul "beach-barului" de la Hotelul Mamaia, care a tinut sa se fotografieze cu noul star al lui Ajax Amsterdam, chiar pe plaja hotelului unde lucreaza. "Nu puteam rata sansa de a-mi face poze cu Mitea, fiindca este dinamovist, desi a jucat putin pentru noi. Nu e primul "caine" cu care m-am fotografiat. Mai am poze cu Ioan Andone, dupa victoria impotriva Stelei, precum si cu alti fotbalisti celebri, care au venit deseori la barul nostru de pe plaja", a declarat mandru fanul dinamovist, care, desi locuieste in Constanta, nu a ratat in acest sezon nici un meci al lui Dinamo disputat in Bucuresti.

    REALIZARE

    "Anul trecut, pe vremea asta, ma pregateam sa-mi reiau pregatirile cu Dinamo. Acum nici nu-mi vine sa cred unde am ajuns. Toti spun ca, daca pleci la 18-19 ani in strainatate, te pierzi ca fotbalist. Nu este deloc adevarat. Daca ramai in Romania te ratezi! Afara nu ai alta preocupare decat sa joci fotbal cat mai bine" - Nicolae Mitea Jucator Ajax Amsterdam

    DORINTE

    "Urmaresc toate meciurile lui Niki. Asa ii spun eu si-mi place foarte mult. Inainte sa-l cunosc nu ma interesa fotbalul, iar acum parca sunt dependenta de el. Imi doresc ca prietenul meu sa aiba un sezon minunat la Ajax, dar si la echipa nationala. Pentru ca trebuie sa ne calificam la Campionatul Mondial" - Raluca Tanase, solista formatiei Bambi
  • ×
    Subiecte în articol: sport mitea ajax