x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Luce, tinta speculatiilor

Luce, tinta speculatiilor

15 Apr 2004   •   00:00

Cotidianul turcesc Fanatik a publicat o informatie potrivit careia Mircea Lucescu ar fi ajuns la un acord privind preluarea nationalei Romaniei, dupa ce Ersun Yanal a fost numit noul selectioner al Turciei.

Ziaristii turci nu precizeaza care sursa a dezvaluit o eventuala numire a lui „Il Luce" la conducerea nationalei tarii noastre, in cazul in care va fi nevoit sa plece de la Besiktas. „Despre Lucescu, se spune ca ar fi ajuns la un acord de principiu pentru preluarea conducerii tehnice a reprezentativei Romaniei. El nu poate fi demis acum pentru ca ar avea de primit de la Besiktas 500.000 de dolari drept despagubire", se mentioneaza in Fanatik.

IRONIE. Afirmatia jurnalistilor a starnit hazul la nivelul conducerii Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu comentand ironic: „Cine stie? O fi vreo intelegere secreta intre Iordanescu si Lucescu. Dar poate ca ziarul respectiv a facut o eroare de nume, probabil dorea sa spuna ca Lucescu urmeaza sa preia nationala Turciei, nu a Romaniei. Sa fim seriosi, ca a trecut 1 aprilie".

POZITIE. Pentru prima data a aparut in presa turceasca si pozitia presedintelui clubului Besiktas, Serdar Bilgili. Intr-un articol din Fanatik, intitulat „Omul tinta!", acesta nu a exclus posibilitatea renuntarii, la sfarsitul acestui sezon, la serviciile tehnicianului roman. Se pare ca Bilgili este presat de o parte dintre conducatorii alb-negrilor, care i-au cerut sa-l destituie pe Lucescu. Printre acestia se numara si managerul Sinan Engin, care, impreuna cu alti cinci oficiali, a intocmit inca din februarie un raport prin care solicita modificari ale staff-ului tehnic, dar a fost refuzat.

MADALINA CORBEANU


Mircea Lucescu nu renunta la Besiktas

Intrebat la sfarsitul partidei cu Genclerbirligi daca va demisiona, Mircea Lucescu a raspuns ca nu intentioneaza sa faca acest lucru. O buna perioada de timp, jurnalistii turci au speculat faptul ca romanul ar putea ajunge la carma reprezentativei Turciei, iar cand Yanal a fost confirmat in aceasta functie, a aparut ideea ca Lucescu va antrena prima reprezentativa a Romaniei. Contractul antrenorului roman cu Besiktas expira peste doi ani, dar exista o clauza prin care „Il Luce" poate parasi gruparea „vulturilor" in orice moment. „Toate ofertele care exista acum pentru mine sunt doar speculatii. In clipa de fata, nu ma intereseaza decat Besiktas. Despre restul, vorbim la vara", a spus Lucescu, care are in Turcia un salariu anual de 1,6 milioade de dolari.


De la Gencler la nationala

Antrenorul echipei Genclerbirligi, Ersun Yanal, a acceptat sa preia conducerea tehnica a selectionatei Turciei, dupa demiterea lui Senol Gunes. Presedintele Federatiei Turce de Fotbal, Haluk Ulusoy a explicat ca Yanal si federatia turca au ajuns la un acord privind incheierea unui contract pe patru ani, precizind ca detaliile acestuia vor fi stabilite dupa expirarea acordului pe care Yanal il are cu Genclerbirligi. Ersun Yanal, in varsta de 43 de ani, a mai pregatit echipe ca Denizlispor si Ankaragucu. Antrenorul Senol Gunes, care a condus nationala Turciei pe locul 3 la Cupa Mondiala din 2002, si-a reziliat contractul in luna martie.


Au incurcat socotelile lui Besiktas

Sub conducerea lui Ersun Yanal, formatia Genclerbirligi a ajuns in optimile de finala ale Cupei UEFA, eliminand echipe ca Blackburn, Sporting Lisabona si AC Parma, fiind scoasa din competitie de FC Valencia. Duminica, Genclerbirligi a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul din deplasare cu Besiktas, in cadrul etapei a 29-a din campionatul turcesc. In prezent, formatia noului antrenor al nationalei Turciei se afla pe locul 8 in clasament, cu 39 de puncte. Egalul obtinut pe terenul formatiei antrenate de Lucescu a facut ca o parte din conducerea lui Besiktas sa ceara plecarea antrenorului roman de pe banca tehnica a „vulturilor".

×
Subiecte în articol: sport lucescu beşiktaş