x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucescu are probleme

Lucescu are probleme

25 Noi 2004   •   00:00

Sahtior Donetk a pierdut cu 4-0 partida disputata pe terenul lui AC Milan, formatia pregatita de Mircea Lucescu ocupand acum ultimul loc in grupa F, dupa ce Celtic a remizat la Barcelona.

SORIN ANGHEL

Click pentru a mari imaginea
Devenit un obisnuit al fazelor inalte ale cupelor europene, Mircea Lucescu este in clipa de fata un om dezamagit. Dupa ce a defilat cu Galatasaray si Besiktas prin Europa, romanul se vede acum pus in situatia de a fi eliminat inca din faza grupelor Ligii Campionilor.

FOC. Aflata intr-o grupa infernala, cu Barcelona lui Ronaldinho si Eto’o, Milanul lui Kaka si un Celtic pentru care finala Cupei UEFA de anul trecut nu a fost o intamplare, Sahtior Donetk, actuala formatie a lui Mircea Lucescu, a pornit cam cu aceleasi sanse pe care le are porcul sa nu fie taiat de Craciun. Aflati inaintea meciului de aseara pe pozitia 3, cu sanse doar la un loc in Cupa UEFA, ucrainenii, la care mai evolueaza Stoican, Barcauan, Rat, Florea si Marica, nu si-au depasit conditia de echipa modesta, suferind o infrangere cat se poate de clara in fata lui AC Milan, scor 4-0.

INDIRECT. Adversarul de drept al formatiei patronate de Rinat Ahmetov nu a fost Milanul cu Celtic, echipa cu care Mircea Lucescu se lupta pentru locul 3, ce asigura participarea in Cupa UEFA din primavara anului viitor. Scotienii au reusit un meci bun la Barcelona, plecand din capitala Cataluniei cu un nesperat punct. Golul lui Celtic a fost reusit de Artson, in minutele de prelungire ale primei reprize, dintr-o pozitie suspecta de ofsaid. Partea a doua a jocului a fost o cursa in care Barcelona a tot alergat dupa golul izbavitor, dar britanicii s-au inchis foarte bine in aparare, pastrand rezulatul pana la final.

CALIFICARE
Pentru a nu parasi cupele europene, formatia lui Mircea Lucescu trebuie sa invinga etapa urmatoare, pe teren propriu, pe Barcelona, considerata in clipa de fata cea mai buna echipa din lume. In acelasi timp, Celtic nu trebuie sa invinga pe Milan. Sahtior s-ar putea califica si in cazul unui egal cu BarIa, dar cu conditia ca scotienii sa piarda in fata italienilor. In meciurile directe, Sahtior a invins cu 3-0 la Donetk, iar Celtic cu 1-0 la Glasgow. Milan si Barcelona sunt deja calificate in faza urmatoare a Ligii Campionilor.

Grupa E
  • PSV Eindhoven - Arsenal 1-1 A. Ooijer (’8) / Henry (’31)

  • Rosenborg - Panathinaikos 2-2 Helstad (’68, ’76) / M. Konstantinou (’16), Skacel (’71)

    Clasament: Clasament: 1. PSV 10 p, 2. Arsenal 7 p, 3. Panathinaikos 6 p, Rosenborg 2 p.
  • Grupa F
  • Milan - Sahtior Donetk 4-0 Kaka (’52, ’90), H. Crespo (’53, ’85)

  • Barcelona - Celtic 1-1 Eto’o (’24) / Hartson (’45)

    Clasament: 1. Milan 12 p, 2. Barcelona 10 p, 3. Celtic 4 p, 4. Sahtior 3 p.
  • Grupa G
  • Anderlecht - Valencia 1-2 Wilhelmsson (’24) / B. Corradi (’19), Di Vaio (’48)

  • Werder Bremen - Inter Milano 1-1 V. Ismael (’49 - penalty) / Martins (’55)

    Clasament: 1. Inter 11 p, 2. Bremen 10 p, 3. Valencia 7 p, 4. Anderlecht 0 p.
  • Grupa H
  • TSKA Moscova - FC Porto 0-1 McCarthy (’28)

  • Chelsea - PSG 0-0

    Clasament: 1. Chelsea 13 p, 2. FC Porto 5 p, 3. PSG 5 p, 4. TSKA 4 p.
  • ×
    Subiecte în articol: sport celtic barcelona