x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucescu Jr. ramane in Giulesti

Lucescu Jr. ramane in Giulesti

de Sorin Anghel    |    Florin Gongu    |    17 Aug 2005   •   00:00
Lucescu Jr. ramane in Giulesti

Dupa ce luni seara l-a demis pe antrenorul Razvan Lucescu, patronul George Copos a revenit ieri asupra deciziei.

Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a intervenit pe langa patronul Rapidului, George Copos, determinandu-l pe acesta sa revina asupra deciziei de luni noapte de a-l demite pe Razvan Lucescu de pe banca tehnica a giulestenilor.

Pret de o noapte, Rapidul a fost o corabie in deriva. Patronul clubului, vicepremierul George Copos, a decis sa-si inceapa concediul de odihna printr-o masura radicala si nepotrivita in viata echipei.

BOMBA. Luni seara, vicepremierul, suparat dupa rezultatul de egalitate cu FC Arges din etapa a doua, a considerat ca este mai potrivit sa-l demita pe antrenorul Razvan Lucescu. Decizia a socat, iar primul care a reactionat a fost presedintele Dinu Gheorghe. "Vama" a anuntat ca demisioneaza, situatia devenind una critica.

NEGOCIERI. George Copos a pornit imediat negocierile pentru gasirea unui nou tehnician, primul pe lista fiind Mircea Rednic. Al doilea era Bölöni. Cei care au impiedicat a patra revenire a "Puriului" in Giulesti au fost suporterii. Stransi in fata Hotelului Crowne Plaza, acolo unde se discutau detaliile angajamentului, acestia s-au manifestat impotriva indepartarii lui Razvan Lucescu. Atasamentul ultrasilor a mers pana acolo, incat i-au cerut lui Copos sa nu-l readuca pe Rednic, desi acesta este tehnicianul cu care Rapidul a obtinut ultimul trofeu.

REVENIRE. Cel care a detensionat situatia din Giulesti a fost Mircea Lucescu, tatal lui Razvan. Antrenorul lui Sahtior Donetk l-a sunat pe patronul Rapidului, certandu-l serios pentru decizia luata in pripa. Cu coada intre picioare, Copos a mers ieri-dimineata la ProRapid, unde a purtat o discutie cu jucatorii. Acestia refuzasera sa se antreneze, determinandu-l pe patron sa anunte ca la carma echipei va ramane Razvan Lucescu, care tocmai isi luase ramas-bun de la elevii sai. Desi si-a dat demisia, Dinu Gheorghe, prin contract, ar trebui sa asigure interimatul 30 de zile, pana la numirea unui nou presedinte. Si el se gandeste acum sa revina asupra demisiei, luandu-si insa angajamentul ca-l va determina si pe Razvan sa se intoarca la echipa, ceea ce a si reusit. "Am avut multe discutii in contradictoriu cu domnul Copos, care vrea sa castigam campionatul cu 20 de puncte avans. Toti vrem sa ajungem in grupele UEFA, dar sa vedem cu ce adversar picam", a spus Dinu Vama.

INDECIZIE
"A fost o noapte grea ca sa ma pripesc acum sa spun ca revin. Vreau sa mai gandesc si cu mintea, nu numai cu sufletul. Sunt presedintele clubului din placere, nu pentru vreun avantaj material. Sa vedem daca Razvan revine asupra deciziei, dar cred ca eu il voi putea face sa se razgandeasca" - Dinu Gheorghe

ADEVAR
"Mircea Lucescu m-a sunat si mi-a cerut sa merg sa discut cu jucatorii despre decizia pe care am luat-o. Echipa a spus ca isi asuma responsabilitatea pentru rezultate. Nu a fost vorba de o demitere. Daca Razvan nu vrea sa mai ramana, sunt destui care vor sa vina. Pana la iarna nu ma mai implic in viata echipei" - George Copos

ACUZATII
"E lipsa de profesionalism din partea lui Copos. Ba il demite, ba revine. Eu nu inteleg, cand alegi un presedinte de talia lui Dinu Gheorghe si un antrenor de perspectiva, ca Razvan Lucescu, sa nu ii lasi sa lucreze impreuna. Egalul cu Pitestiul n-are nici o legatura cu demiterea. L-a urmarit de mult pe Razvan, sa-l curete" - Dumitru Dragomir

REDNIC, AMENINTAT DE SUPORTERI
’GEABA. Rednic a vorbit cu Copos, dar a refuzat oferta
Mircea Rednic a venit in tara luni noapte pentru a discuta cu George Copos detaliile eventualului contract, iar ieri s-a hotarat: "Refuz oferta. M-a speriat atitudinea suporterilor. Mi-au reprosat ca sunt caine. Pai, daca eu sunt caine, atunci Lucescu este dulau. Nu puteam lucra sub o asemenea presiune. Nu ma asteptam ca suporterii sa imi dea cu vopsea pe masina, sa imi trimita SMS-uri de amenintare si sa ma injure in asemenea hal. As fi acceptat o revenire la Rapid, pentru ca nu puteam sa-mi bat joc de mine. La Rapid se poate face performanta. Pe Copos il mai refuzasem o data, asta-vara, nu puteam s-o mai fac o data". In sprijinul lui Razvan Lucescu a sarit si Marius Maldarasanu. "Nu era momentul unei demiteri. Sper ca astfel de situatii sa nu mai apara. Ne vom asuma raspunderea rezultatelor", a spus mijlocasul intr-o interventie la Total Sport FM. De precizat ca George Copos a negat ieri ca s-ar fi luat decizia demiterii lui Razvan Lucescu. Varianta infirmata chiar de presedintele Dinu Gheorghe, care a afirmat ca unul dintre membrii Consiliului Director a propus inlocuirea lui Razvan Lucescu, el opunandu-se. "Am cerut explicatii, au fost date mai mult sau mai putin la obiect si, pe langa asta, mi-am prezentat cererea de eliberare din functie cu preavizul de 30 de zile, conform legii."
×
Subiecte în articol: sport lucescu copos razvan dinu gheorghe