x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lucian Bute şi-a aflat adversarul: Edison Miranda, carne de tun sau mare surpriză?

Lucian Bute şi-a aflat adversarul: Edison Miranda, carne de tun sau mare surpriză?

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Feb 2010   •   00:00
Lucian Bute şi-a aflat adversarul: Edison Miranda, carne de tun sau mare surpriză?

Pentru că HBO nu a fost interesat de un duel Lucian Bute - Jesse Brinkley, românul îşi va pune centura de campion în joc contra lui Edison Miranda. Partida se va disputa pe 17 aprilie, în Centre Bell din Montreal.



Campionul venit din Carpaţi nu a părut deranjat de numele viitorului adversar ci doar precaut. Bute a părut, în schimb, extrem de fericit că va boxa din nou "acasă", în Canada. "Va fi o plăcere să revin la noi, la Centre Bell şi să-mi apar titlul pentru a cincea oara. Îl iau în serios pe Miranda, el a învins nume mari ale categoriei, loveşte bine şi va trebui să fiu atent pe tot parcursul meciului pentru a rămîne campion", a fost prima impresie faţă de adversar venită din partea lui Bute.

Edison Miranda este cunoscut în lumea boxului cu porecla "Pantera". Asta pentru că se aruncă destul de feroce asupra adversarilor şi se retrage doar atunci când este convins că nu are şansă de izbândă. De pildă, într-o întâlnire cu Arthur Abraham, în Germania, în runda a patra i-a fracturat maxilarul adversarului său! O victimă celebră a lui Miranda este şi Allen Green. În schimb are şi înfrângeri celebre, în faţa unor grei ai boxului precum Andre Ward, Arthur Abraham (de două ori) şi Kelly Pavlik. Columbianul este, până la urmă, unul dintre pugiliştii foarte bine cotaţi în topurile americane. Născut la 7 ianuarie 1981 la Buenaventura, Colombia, Miranda a disputat până în prezent 37 de meciuri. Din cele 33 de victorii, 29 le-a obţinut prin KO! În alte patru partide a încheiat nedecis.


Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial după ce l-a învins prin KO, în repriza a patra, pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat la 29 noiembrie 2009, la Quebec.


 "Am fost răbdători în alegerea adversarului. Am primit mai multe oferte şi am avut timp să le studiem. Am vrut să oferim un spectacol de calitate şi asta vom avea prin venirea lui Miranda la Montréal" - Jean Bédard presedintele Groupe Sportscene inc .







×
Subiecte în articol: sport