x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lumea fotbalului, lângă Gigi

Lumea fotbalului, lângă Gigi

de Ionut Paduraru    |    05 Apr 2009   •   00:00

Majoritatea oficialilor din fotbalul românesc şi-au declarat sprijinul pentru Gigi Becali, exprimându-şi îndoiala cu privire la faptele care au dus la arestarea finanţatorului Stelei pentru 29 de zile.

Primii care au luat atitudine au fost jucătorii şi oficialii clubului din Ghencea. "Trăim într-o ţară în care au ajuns hoţii să depună plângere la Poliţie. Este incredibil, sunt o mulţime de violatori şi criminali judecaţi în libertate, pe motiv că nu reprezintă un pericol public, iar Gigi Becali, care a făcut atâtea lucruri bune pentru foarte mulţi oameni, a ajuns să fie închis pentru că i s-a furat maşina", a declarat internaţionalul Dorin Goian pe site-ul oficial al Stelei. "Modul în care a fost reţinut nu este unul normal. Oamenii au nevoie de mâncare, nu de circ. Ce pericol social reprezintă Gigi Becali? Judecă-l în libertate", a acuzat şi şeful FRF, Mircea Sandu.

DETURNARE. Preşedintele Oţelului, Marius Stan, crede că arestarea lui Becali este o încercare de deturnare a opiniei publice de la evenimente mult mai importante. "Nu sunt un fan Becali, însă cred că toată povestea asta este un teatru ieftin. Becali este folosit în acest joc mediatic, ştiindu-se că oamenii urmăresc cu interes povestea unor astfel de personaje. Oricâte păcate ar avea Becali, nu cred că ar fi trebuit luat aşa din casă, cu mascaţii, în condiţiile în care avem în ţară răufăcători judecaţi în stare de libertate", a spus Stan.

ABUZ. Şi Mihai Stoica, fost subordonat al lui Gigi Becali la Steaua, şi-a exprimat sprijinul pentru acesta. "Nu cred că Becali a făcut asemenea monstruozităţi. Nu văd sportul românesc prea bine fără Gigi Becali. Cât i-a stat în putinţă, a făcut şi a rezolvat anumite treburi. Mie, sincer, mi s-a părut un om destul de la locul lui, şi-a făcut treaba destul de bine, a băgat bani în sport, în clubul Steaua", a subliniat preşedintele Unirii Urziceni.

Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui, este de părere că în cazul Becali s-a făcut un mare abuz. "Arestarea lui Becali este dovada clară a unui abuz al justiţiei române. Ce făcuse Becali? Avea droguri, avea arme asupra lui? Nu m-am gândit vreodată că voi vedea un aşa spectacol jalnic la televizor", a afirmat Porumboiu.

Alţi oficiali nu au dorit să comenteze acest caz. "Eu am alte probleme acum, foarte serioase, privind salariile angajaţilor din subordine. Nu ştiu de unde să fac rost de bani să le plătesc salariile. Ce treabă am eu cu Gigi Becali?", a spus Ioan Neculaie, patronul lui FC Braşov. Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj, şi-a menţinut poziţia de a nu mai da declaraţii presei, în timp ce Gheorghe Bosânceanu, patronul Farului, nu a dorit să comenteze decizia judecătorilor: "Nu-mi permit să-mi dau cu părerea dacă s-a judecat corect sau nu, iar Gigi Becali are suficienţi avocaţi talentaţi. Regretabil este însă că un om de fotbal valoros se află într-o astfel de situaţie. Asta nu este bine pentru fotbal".

RECURS. Eliberarea lui Gigi Becali şi a celorlalte patru persoane arestate în primă instanţă, pentru sechestrarea unor presupuşi hoţi, va fi judecată mâine de Tribunalul Bucureşti. Vineri dimineaţă, patronul Stelei şi patru dintre bodyguarzii săi au fost arestaţi pentru 29 de zile, în urma deciziei luate de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, care au admis cererea procurorilor în acest sens. Avocaţii celor arestaţi au declarat pe loc recurs, care se va judeca la Tribunalul Capitalei, instanţă care va decide definitiv dacă Becali va fi cercetat sau nu în arest.

×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali