x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lupta pentru Liga 1 - Favorită e Ceahlăul

Lupta pentru Liga 1 - Favorită e Ceahlăul

de Marius Mihalcea    |    13 Iun 2007   •   00:00
Lupta pentru Liga 1 - Favorită e Ceahlăul

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat ieri că, in baza regulamentelor in vigoare, locul in primul eşalon al proaspăt promovatei Delta Tulcea, care nu a primit licenţa, ii va reveni Ceahlăului.

Petrolul ameninţă FRF cu FIFA şi cu TAS

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat ieri că, in baza regulamentelor in vigoare, locul in primul eşalon al proaspăt promovatei Delta Tulcea, care nu a primit licenţa, ii va reveni Ceahlăului.

Cum era de aşteptat, Ceahlăul Piatra-Neamţ, grupare finanţată de Gheorghe Ştefan, care a fost ani buni membru al Comitetului Executiv al FRF, va activa tot in Liga 1, chiar dacă la finalul ultimului campionat a retrogradat. Nemţenilor le va fi atribuit locul rămas vacant in detrimentul Petrolului, locul 3 in seria I, după ce Delta Tulcea, căştigătoarea seriei respective a ligii secunde, nu a primit nici un fel de derogare din partea Comisiei de Licenţiere.

REVOLTAT. Preşedintele Petrolului, Florin Bercea, consideră că oficialii FRF fac o greşeală imensă şi ameninţă că-şi va căuta dreptatea la organismele fotbalistice internaţionale. "Suntem hotărăţi să mergem pănă la capăt şi vom inainta memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi la FIFA. Este clar că aici era vorba de o problemă apărută strict la nivelul eşalonului secund, iar locul Deltei Tulcea in Liga 1 ar fi trebuit să ne revină nouă, ca să se respecte spiritul competiţiei. Decizia FRF reprezintă un precedent periculos, pentru că, după ce au fost interzise fuzionările sau tranzacţionarea locurilor, echipele din Liga 1 care sunt ameninţate cu retrogradarea pot foarte uşor, să zicem la finalul turului, să le momească pe cele fruntaşe din liga a doua să tragă la promovare, dar să nu-şi depună in timp util dosarul de licenţiere", a spus ieri Bercea. In schimb, deşi promovată pe drept, Delta Tulcea este văzută ca fără nici o şansă de a evolua in Liga 1. Motivul ar fi acela că nu şi-a depus la timp dosarul de licenţiere. In ciuda indeplinirii criteriului sportiv, tulcenii nu vor beneficia de derogare, deşi ar putea să-şi susţină meciurile din Liga 1 pe un teren omologat, in condiţii regulamentare.

SIGURANŢĂ

"Demersul iniţiat de Petrolul, prin care ploieştenii au cerut ca ei să ia locul Deltei Tulcea, e un chix care n-are nici o valoare. N-are nici o acoperire regulamentară, pentru că regulamentele federaţiei sunt clare şi trebuie respectate. De ce nu a făcut Petrolul acest memoriu in timpul campionatului?"

Gheorghe Ştefan preşedinte de Onoare Ceahlăul

Â

RESEMNAT

"Noi am fi putut juca pe terenul Oţelului, insă tot n-aveam cum să primim licenţa din cauza situaţiei financiare dezastruoase in care suntem. Nu mă interesează cine are dreptate in litigiul dintre Ceahlăul şi Petrolul, nouă ne-ar fi convenit să putem vinde locul, iar cu banii obţinuţi să refacem infrastructura"

Petre Marinescu preşedinte Delta Tulcea

Â

COMPARAŢIE

"Este o mare diferenţă intre situaţia de anul trecut, cănd Pandurii, care retrogradase, a rămas in primul eşalon in locul Sportului, şi cea de acum. Păi, să presupunem că «satelitul» unei echipe din prima ligă termină campionatul pe un loc promovabil, deşi n-are drept să promoveze. In acest caz, in locul acesteia nu va juca in Liga 1 următoarea cea mai bine clasată formaţie din eşalonul secund?"

Florin Bercea preşedinte Petrolul

×
Subiecte în articol: sport locul liga