x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lusitanii i-au scos pe englezi dupa loviturile de departajare

Lusitanii i-au scos pe englezi dupa loviturile de departajare

26 Iun 2004   •   00:00

Ricardo Inima de Leu

FRANTA - GRECIA: 0-1 Portarul Ricardo a fost eroul Portugaliei, care a ajuns in semifinalele competitiei, in timp ce Beckham a ingropat selectionata lui Sven Goran Eriksson dupa ce a ratat al treilea penalty consecutiv la nationala.
DELIA GOMOESCU

Drama lui Beckham si momentul de glorie al lui Ricardo au fost punctele-cheie ale primului sfert de finala al Euro 2004. Dupa 1-1 la finalul a 90 de minute si 2-2 dupa prelungiri, Portugalia si Anglia nu au putut fi departajate decat de loviturile de departajate.

EROIC. Tragedia britanicilor si visul lusitanilor au inceput o data cu primul penalty ratat de Beckham si s-au terminat cu transformarea impecabila a portarului Ricardo. De altfel, goalkeeperul portughez a devenit peste noapte erou national. "Yes! Ricardo Inima de Leu i-a surprins pe englezi. El si-a scos manusile, a executat ultimul penalti si a marcat golul victoriei", noteaza ziarul Diario de Noticias. Meciul a fost castigat si de selectionerul Scolari pentru ca a avut curajul sa-l inlocuiasca pe Figo, chiar daca vedeta lusitana s-a suparat, si pierdut de Eriksson pentru ca nu a indraznit sa faca acelasi lucru cu Beckham.

EMOTIONANT. Tensiunea partidei de pe "Da Luz" a fost surprinsa in cateva cuvinte de cotidianul A Bola. "Acest Portugalia - Anglia intra in istoria campionatului, indiferent de finalul acestui turneu. Acest meci ar fi meritat sa fie finala Euro 2004! Victoria in fata Angliei este si o victorie impotriva secolelor de fatalitate."

"Meier idiotul ne-a furat"

Romanii nu mai sunt singurii dusmani ai arbitrului elvetian Urs Meier. De joi seara, "centralul" din Tara Cantoanelor a devenit persona non grata si in Anglia. Oficialii si presa din Albion se plang ca Meier nu avea motive sa anuleze golul lui Sol Campbell din minutul 90 al meciului cu Portugalia. "Escrocii!", titreaza The Sun. "Anglia revine acasa. Idiotul de arbitru i-a furat pe jucatorii englezi", scrie tabloidul britanic. Totusi, elvetianul a luat decizia corecta, fluierand un fault al lui Terry la portarul Ricardo, inainte ca Sol Campbell sa introduca balonul in plasa. Englezii cred insa ca "fluierasul" s-a razbunat pe reprezentativa Albionului, pentru ca nationala tarii sale, Elvetia, a pierdut cu 3-0 jocul cu elevii lui Sven Goran Eriksson, din faza grupelor.

„Beckham nu ar mai trebui s` fie l`sat s` bat` penalty-uri"

Presa engleza de ieri enumera lantul nenorocirilor care au dus la eliminarea Angliei de la Euro 2004: penalty-ul ratat de David Beckham, accidentarea lui Wayne Rooney si golul lui Sol Campbell, anulat in ultimul minut de joc.

INTERDICTIE. Chiar daca Beckham nu a jucat mai nimic in partida cu Portugalia, vedeta britanica nu este considerata vinovata de eliminarea echipei sale. "In pofida penalty-ului ratat si a unei lipse de forma aparenta, Beckham a demonstrat mult curaj la Euro 2004 si a muncit mult in aparare, lucru care i-a permis lui Rooney sa-si puna talentul in valoare", apreciaza The Times. Totusi, dupa ce Beckham a irosit joi seara al treilea penalty consecutiv, dupa acelea din meciurile cu Turcia si Franta, tabloidul The Sun scrie: "David nu ar mai trebui sa fie lasat sa execute lovituri de la 11 metri. Poate avem jucatori mari si un spirit mare. Dar, in final, nu este de ajuns".

BLESTEM. Multe publicatii britanice se plang insa de ghinionul pe care il are selectionata Albionului la turneele finale europene sau mondiale. "Iarasi aceeasi poveste veche. Am simtit din nou gustul amar al infrangerii la marile competitii. Anglia a fost din nou eliminata la penalty-uri la fel ca la CM 1990 si 1998 si ca la Euro 1996", comenteaza Daily Express.
×
Subiecte în articol: sport beckham