x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Lyon - Steaua 1-1 - 10.000 de euro, premiu pentru ultima impresie

Lyon - Steaua 1-1 - 10.000 de euro, premiu pentru ultima impresie

de Mihai Igirosanu    |    08 Dec 2006   •   00:00
Lyon  -  Steaua 1-1 - 10.000 de euro, premiu pentru ultima impresie

Remiza din Franta va fi recompensata regeste. Egalul obtinut pe Stade Gerland din Lyon are o importanta tripla pentru stelisti. Pe langa imaginea favorabila si punctul adus pentru Romania in clasamentul coeficientilor UEFA, jucatorii din Ghencea se vor alege cu cate o prima de 10.000 de euro.

Remiza din Franta va fi recompensata regeste. Egalul obtinut pe Stade Gerland din Lyon are o importanta tripla pentru stelisti. Pe langa imaginea favorabila si punctul adus pentru Romania in clasamentul coeficientilor UEFA, jucatorii din Ghencea se vor alege cu cate o prima de 10.000 de euro.

Foarte multumit de prestatia curajoasa a echipei lui Cosmin Olaroiu pe stadionul unde Lyon nu pierduse nici un punct in grupa E a Ligii Campionilor, finantatorul Stelei, Gigi Becali, le va oferi fotbalistilor o prima impresionanta pentru o remiza.

MOTIVATIE. "Nu am vrut sa le dau atat, dar eram bucuros, m-au prins la glume si am zis: «Bine, 10.000!». Pentru un egal e mult", a explicat finantatorul campioanei Romaniei. Despre meciul de la Lyon, Becali a spus: "Putea sa fie si mai bine dupa aspectul jocului. Am avut ocazii mai mari ca ei si am jucat mai bine ca ei in ambele reprize. Una peste alta, la final de grupa am iesit cu fruntea sus. Am adus cinci puncte, am adus Realul si Lyonul la Bucuresti, am adus si zece milioane de euro la club si am facut imagine in Romania. Incepe deja sa se implineasca pohta ce-am pohtit-o. Am castigat si experienta, dupa cum ati vazut in repriza a doua am jucat relaxati si probabil asa trebuia sa jucam si pana acum. Nu i-am avut avut pana acum, insa, pe Radoi, Ovidiu Petre si Cristocea, iar daca ar fi fost la Bucuresti echipa asta era altceva".

CARACTERIZARE. Patronul Stelei considera normal faptul ca este simpatizat de presedintii cluburilor cu care ros-albastrii s-au confruntat in Liga Campionilor. "Daca aveam fata de fraier mai eram simpatizat? Am fata mai nobila, ca sa nu spun in jargon, pentru ca maine - poimaine candidez la Presedintia Romaniei si nu mai pot spune cuvinte ca fraier sau smecher. Borcea, chiar daca se va califica si o sa stea langa ei, smecher nu o sa fie niciodata, o sa fie opusul""Nu stiu asa ceva. El a insistat sa stau cu el si am stat, ca sa nu-l refuz, dar nu am discutat despre asta. Oricum, o sa pastram legatura. E si un roman in compania lui, in ianuarie vrea sa deschida o reprezentanta aici si vrea sa colaboram in afaceri".

COMPLIMENTE
"Sunt satisfacut de aceasta campanie de calificare. Am reusit sa ne pastram invincibilitatea, iar in acest meci am reactionat bine si am egalat. N-a fost deloc un meci usor. La inceput ne-am dat seama ca va fi foarte greu si remiza e un lucru bun. Stiam ca avem in fata o echipa valoroasa, cu care e greu sa joci, mai ales pe teren propriu"
  • Gerrard Houllier, antrenor Olympique Lyon

    NECESITATE
    "Ne-am intalnit cu fel de fel de situatii, foarte delicate, iar pentru asta cred ca avem nevoie de mai multi jucatori de valoare, chiar daca acum am reusit sa recuperam mai multi fotbalisti. Mai avem nevoie de cativa jucatori pentru a echilibra anumite posturi si pentru a crea o concurenta mai mare decat a fost pana acum"
  • Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua
  • Dica, elogiat de francezi
    Golul senzational marcat in poarta lui Coupet si prestatia foarte buna de pe Stade Gerland i-au ridicat mult cota atacantului Stelei, Nicolae Dica (stanga). Cotidianul francez Le Figaro l-a numit "o veritabila otrava", iar laudele nu s-au oprit aici: "Dica. Acest jucator n-ar trebui sa mai ramana mult timp la Bucuresti. Cateva cluburi europene ii fac ochi dulci si acum am inteles de ce. A fost omniprezent. O veritabila otrava. Dupa o centrare a lui Paraschiv, Dica i-a incantat pe toti cei 39.000 de spectatori cu o preluare de clasa si un voleu de predat in toate scolile de fotbal", l-a caracterizat Le Figaro pe Dica. "Lyon a suferit" si "Lyon busculata" sunt cateva din titlurile aparute in aceeasi publicatie.
    ×
    Subiecte în articol: sport