x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mara-Stefania, comoara fotbalistului Stefan Nanu

Mara-Stefania, comoara fotbalistului Stefan Nanu

28 Feb 2004   •   00:00

Stefan Nanu si sotia lui, Mariana, au infiat o fetita care le-a schimbat total viata. Cei doi sunt casatoriti de 15 ani, insa abia dupa aparitia micutei Mara-Stefania au inteles ce inseamna cu adevarat o familie fericita.

La 35 de ani, fotbalistul Stefan Nanu se poate considera un barbat implinit. Cariera lui a insemnat si suisuri, si coborasuri, insa anii petrecuti in Olanda l-au ajutat sa se obisnuiasca mai usor cu mentalitatea unui adevarat profesionist. Anul trecut, jucatorul a cunoscut si cea mai mare implinire personala, in familia lui facandu-si aparitia un nou membru, fetita cuplului fiind acum comoara cea mai de pret.

DORINTE DESARTE. Mari si Fane si-au dorit mult un copil, insa acest lucru nu a fost posibil. Imediat dupa ce s-au casatorit, cei doi s-au gandit ca este prea devreme pentru a avea un mostenitor, iar cand l-au vrut, testele medicale au aratat ca nu se mai poate. "Am fost la o multime de medici, in Olanda, in Germania, chiar si in Romania. Cred ca am cheltuit peste 40.000 de euro pe tratamentele pentru sarcina. Eram dispus sa pierd toti banii pe care ii agonisisem, doar sa ne vedem visul cu ochii", spune actualul fundas al Otelului Galati.

HOTARARE. "Cand am vazut ca toate sperantele noastre se pierdeau treptat, am discutat mult si am stabilit sa ne luam inima in dinti si sa infiem un copil. Acum imi dau seama ca a fost cea mai inteleapta hotarare. A fost greu, nu pentru ca ne temeam de alegerea copilului, ci pentru ca am decis sa facem un pas care stiam ca ne va marca viata", a completat jucatorul.

SOARTA. Destinul l-a scos in calea familiei Nanu pe doctorul Munteanu, care i-a ajutat pe cei doi soti sa inteleaga ca adoptia este o solutie potrivita. Impreuna au inceput sa stranga cat mai multe informatii. "Pana la urma, tot soarta si-a spus cuvantul, pentru ca, in perioada de cautare, a venit cineva la sotia mea si i-a povestit ca o tanara care nu are posibilitati materiale vrea sa-si dea copilul spre adoptie. Am cautat-o si am simtit ca problema noastra si-a gasit rezolvarea. La patru zile dupa ce femeia a nascut am luat copilul, o fetita superba, care inseamna totul pentru noi si care a dat sens vietii", a incheiat Stefan Nanu.

"O sa-i spunem adevarul"

Intrebat daca ii vor spune Marei adevarul despre faptul ca este infiata, Stefan Nanu a fost ferm: "Nu incape indoiala. Cand va ajunge la o varsta care sa-i permita sa inteleaga, probabil pe la 5-6 ani, ii vom povesti totul. De fapt, chiar am consultat niste specialisti care ne-au sfatuit in acest sens". Mai mult, fostul jucator al lui Vitesse ne-a marturisit ca el si sotia sa o vor sprijini pe fetita in cazul in care aceasta si-ar manifesta dorinta de o cunoaste pe cea care a adus-o pe lume. "Este un lucru normal, daca asta va fi dorinta ei, o s-o ajutam. Cert este ca noi o sa-i oferim tot ce e mai bun si o vom creste in asa fel incat sa nu-i lipseasca nimic. Asta nu inseamna ca nu vom invata sa fim si mai severi, daca va fi cazul. Sper sa fim niste parinti buni", a conchis Nanu.

Primul echipament de fotbalista

Dupa ce s-a hotarat s-o infieze pe Mara, unul dintre primele ganduri ale lui Stefan a fost sa-i pregateasca micutei camera. Surprinzator, el nu s-a limitat la asta. I-a comandat in Olanda un echipament complet de jucator, in culorile fostei sale echipe, Vitesse Arnhem. "Doar suntem o familie de fotbalisti, nu? Trebuie sa invete de mica ce inseamna sportul-rege", a glumit fundasul Otelului. Acum, el are o alta problema: "Creste atat de repede, si se face asa de frumoasa, ca deja ma gandesc cum o voi insoti la discoteca. N-o pot lasa singura, nu?".

Hainute de sute de dolari

Mara-Stefania va implini in martie 5 luni. Toti cei din jurul ei o rasfata si o alinta. Pentru ca tatal este mai tot timpul in cantonament, Mara primeste la venirea acestuia acasa tot felul de cadouri. "Nici nu stiu ce sa-i iau mai repede, hainute sau jucarii. Nu ma hotarasc asupra unei singure culori, pentru ca toate mi se par frumoase. Luna trecuta, cand am fost cu echipa in turneul de pregatire din Antalya, am dat 400 de dolari pe hainute, fara sa ma gandesc prea mult. O iubesc atat de mult, ca tot mi se pare ca nu-i cumpar suficiente lucruri", a marturisit fotbalistul.

"Steaua a fost o alegere proasta"

  • Jurnalul National: Dupa experienta Vitesse, ai venit anul trecut la Steaua, unde nu ai avut deloc un sezon stralucit. Cum explici acest lucru?
    Stefan Nanu: Asa este. Din pacate, Steaua s-a dovedit a fi o alegere proasta pentru mine si nu numai. Toti jucatorii care am venit in Ghencea in acea perioada am fost tratati ca rezerve, pentru ca nu ni s-a oferit sansa sa aratam ca putem face parte din echipa de baza. Tocmai de aceea nu am acceptat acest statut si am plecat la un club unde sa pot juca. Vreau sa demonstrez ca inca nu mi-am spus ultimul cuvant in fotbal, desi am 35 de ani.

  • Ce iti propui cu Otelul Galati?
    In primul rand sa evitam retrogradarea. Apoi mi-asdori sa ajungem in finala Cupei Romaniei. In aceasta iarna, lotul a fost intarit cu cativa jucatori de valoare, asa ca pot indrazni sa sper la acest lucru. Sa nu uitam si faptul ca Sorin Cartu este un antrenor cu o carte de vizita serioasa, are niste rezultate in spate care ne dau un plus de incredere.

  • Esti la distanta destul de mare de familie, care sta la Craiova. Cum te descurci?
    E greu, mai ales ca in Olanda stateam tot timpul acasa. Plecam la stadion cu doua ore inainte de meci. Nu am simtit distanta nici cat am fost la Steaua, pentru ca eram mai aproape. Acum situatia s-a schimbat si dupa aparitia fetitei, pentru ca mi-e foarte dor de ea. Dar ce sa fac? Ma consolez cu fotografiile ei, de care nu ma despart niciodata.

  • Cu colegii cum te impaci?
    Bine. M-am integrat destul de repede, pentru ca eu sunt o fire deschisa si comunicativa. Sper sa nu avem probleme si sa aratam ca Otelul merita sa ramana in Divizia A.

  • Care sunt, in opinia ta, diferentele intre cluburile din strainatate si cele autohtone?
    In Olanda am simtit ca joc alt fotbal, in sensul ca nu exista stres, nu erau cantonamente si, un lucru important, nu duceai grija banilor. E clar ca la echipele din afara nu este tensiunea asa de mare ca la noi. In Romania sunt cerinte mult prea mari fata de conditiile pe care le ofera unele cluburi.
    ( MADALINA CORBEANU )
×
Subiecte în articol: sport ştefan nanu