x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Maradona, criticat dur în Argentina. Naţionala lui Messi poate rata prezenţa la Cupa Mondială

Maradona, criticat dur în Argentina. Naţionala lui Messi poate rata prezenţa la Cupa Mondială

01 Iul 2009   •   00:00

O carieră strălucită ca jucător nu garantează niciodată succesul pe banca tehnică după retragere. Urmând acest tipar, poate cel mai bun fotbalist din istorie, Diego Maradona, nu are rezultate apreciate pe banca Argentinei, care poate foarte uşor să piardă locul la Cupa Mondială, fiind pe locul patru în grupa de cafilicare din America de Sud. Şi mai rău, criticii lui Maradona sunt chiar înalţi oficiali ai federaţiei de la Buenos Aires.



"Nimeni nu pare să îşi dea seama că suntem cu un pas în prăpastie. Nu mai pot să suport staff-ul tehnic şi nu am fost niciodată de acord să îl angajăm pe Maradona.", a tunat Enrique Menelas, membru al comitetului executiv al Federaţiei Argentiniene (AFA), potrivit Sports Illustrated, citat de antena3.ro.

Argentina nu se descurcă deloc bine în preliminariile Cupei Mondiale din 2010 şi a pierdut două din ultimele trei meciuri cea mai rea înfrângere fiind cea din Bolivia, cu scorul de 1-6. Aceste rezultate au dus Argentina la două puncte de locul cinci, ocupat de Ecuador şi care duce la barajul pentru CM, şi la patru puncte de locul şase, echivalentă cu eliminarea certă.

Federaţia a fost pusă pe jar şi de conflictul lui Maradona cu jucătorul celor de la Boca Juniors, Juan Roman Riquelme, căruia i-a criticat stilul de joc şi căruia îi cere să îşi ceară scuze pentru a mai fi chemat la echipa naţională. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport