x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marea bătălie de la Roma

Marea bătălie de la Roma

de Ionut Paduraru    |    27 Mai 2009   •   00:00
Marea bătălie de la Roma
Sursa foto: ADRIAN DENNIS/AFP/MEDIAFAX

Cea mai spectaculoasă competiţie fotbalistică intercluburi programează în această seară meciul de gală al sezonului: marea finală dintre Manchester United şi FC Barcelona.



Trupa lui Alex Ferguson încearcă să devină prima echipă care îşi apără cu succes trofeul de la introducerea noului format, în 1992. Adversară îi va fi însă campioana Spaniei, FC Barcelona, formaţia despre care s-a spus de multe ori că practică cel mai spectaculos fotbal de pe continent. Iar catalanii sunt hotărâţi să realizeze în acest sezon tripla Campionat - Cupa Spaniei - Liga Campionilor. Întâlnirea de la Roma va fi şi un duel al starurilor Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, primii doi jucători în clasamentul FIFA pe anul trecut şi principali favoriţi ai balonului de Aur în 2009. "Trebuie să ne bucurăm de această finală, deoarece nu toţi marii jucători au avut ocazia să câştige trofeul. Am făcut un sezon foarte bun, dar ar fi fenomenal dacă am reuşi să câştigăm Liga Campionilor. Anul trecut, Manchester ne-a aşteptat să atacăm şi a lovit pe contre. De data aceasta, cred că va fi un meci deschis", a spus decarul Barcelonei. În replică, Cristiano Ronaldo a declarat că se simte încă motivat, deşi a câştigat cam tot ce se putea în ultimii ani: "Sunt un învingător, mereu voi vrea alte şi alte trofee". De la catalani vor lipsi în finală fundaşii laterali Dani Alves şi Abidal, iar la Manchester mijlocaşul Darren Fletcher.

Statistică pro United
Deşi la casele de pariuri cele două echipe au cote sensibil egale, echipa lui Alex Ferguson pare favorita statisticilor. Manchester United nu a pierdut niciodată o finală de Liga Campionilor, pe când Barcelona a câştigat doar două din cele cinci trofee pentru care a luptat. Englezii au câştigat şi ultima confruntare directă, în semifinalele ediţiei trecute, cu scorul general de 1-0. Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată într-o finală europeană, în ediţia 1990-1991 a Cupei Cupelor, când United s-a impus cu 2-1. Mijlocaşul lui United, Park Ji-Sung va deveni primul jucător din Coreea de Sud care dispută o finală de Liga Campionilor.

"Oricine iubeşte fotbalul nu poate decât să admire un jucător precum Cristiano Ronaldo"
Lionel Messi atacant Barcelona

×
Subiecte în articol: sport