x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marea impacare

Marea impacare

25 Mar 2004   •   00:00

Dupa ce, timp de o saptamana s-au balacarit in toate felurile, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir si-au dat ieri mana. Prin urmare, comisiile LPF vor judeca pana la finalul actualei editii a campionatului litigiile din Divizia A, decizia Adunarii Generale a FRF fiind anulata.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir s-au certat crunt la Adunarea Generala a FRF din 15 martie, atunci cand s-a votat trecerea tuturor comisiilor de la Federatie la Liga.

INTELEGERE. „Nasu’" si „Corleone" s-au intalnit ieri la Casa Fotbalului pentru a pune capat conflictului. Se pare ca unul dintre motivele care l-au determinat pe Mircea Sandu sa cedeze a fost acela ca memoriul inaintat de LPF a primit aviz favorabil de la Octavian Morariu, presedintele ANS.

„Lucrurile s-au lamurit. Am hotarat ca este mai bine ca instantele Ligii sa-si desfasoare in continuare activitatea. Sanctiunile de maximum 4 etape vor fi judecate la LPF. Ce depaseste acest barem se judeca la Comisia de Recurs Federal. Astfel se respecta atat legile tarii, cat si statutele noastre", a declarat Mircea Sandu.

OPTIMIST. „Astazi, eu si Mircea Sandu ne-am intalnit si, prin ceea ce am hotarat, am respectat legislatia in vigoare. Avem o conventie ca noi, Liga, sa judecam pana la finalul campionatului toate litigiile din Divizia A. Din vara, dupa ce vom discuta, vom ajunge la o concluzie si vom vedea ce va fi. Sa vedem daca voi fi la Liga sau la Primarie", a spus Dragomir, dand de inteles ca va lupta pentru pastrarea comisiilor la LPF si din campionatul urmator.

INVINGATOR. Chiar daca Dragomir a iesit invingator din aceasta pace, tinand in continuare in mana comisiile, seful LPF a spus, cu diplomatie, ca nu exista nici un castigator. „Am ingropat securea influentelor, pentru ca nu se poate vorbi de cea a razboaielor, fiindca noi nu ne ocupam cu asa ceva. Eu sunt injectat de multi care nu vor binele fotbalului. La fel si Mircea Sandu este influentat de unii care vor sa faca numai rau", a comentat Dragomir, care a anuntat ca LPF va renunta si la procesul pe care l-a intentat Federatiei. „Noi suntem persoane serioase. Diferentele de opinie sunt firesti, pentru ca altfel s-ar instala anarhia", a punctat presedintele Ligii.
Sorin Anghel
Ionut Paduraru


Mircea Sandu: „N-a fost nici un conflict"

Chiar daca la Adunarea Generala desfasurata pe 15 martie, Mircea Sandu si Dragomir s-au atacat reciproc, seful LPF numindu-l pe "Nasu’" marioneta, presedintele FRF a negat ieri existenta oricarui conflict. „Nu se pune problema unui razboi Dragomir - Sandu. Nu a existat asa ceva pentru ca ar fi insemnat sa ne intoarcem la epoca de piatra. Au fost doar diferente de opinie. Prin acest diferend intre Federatie si Liga s-a produs bulversarea cluburilor", a declarat Mircea Sandu. "Eu si cu Mircea Sandu trebuie sa tinem cu dinti de ce am hotarat astazi, ca sa nu se intample ceva necurat in fotbalul romanesc", a vorbit Dragomir, care a negat existenta oricarui conflict intre el si Mircea Sandu. „O sa vedeti ca si Gigi Becali se va impaca cu Iordanescu", a mai completat „Corleone".

Ioan Becali nu e surprins

Unul dintre invinsii acestei impacari este presedintele Rapidului, Ioan Becali, considerat unul dintre personajele care a stat in spatele trecerii comisiilor de la Liga la Federatie. El a precizat ca se aÂştepta ca LPF sa iÂşi continue activitatea cu cele trei comisii: de Disciplina, de Apel Âşi cea Juridica. „Rapid respecta legile care sunt in tara asta. Daca Federatia a decis aÂşa, lucru la care ma aÂşteptam, mergem la Liga pana cand se rezolva problema", a mentionat Becali, care a adaugat ca toate conflictele legate de regulamente fac rau fotbalului romănesc, deoarece fotbaliÂştii au nevoie de liniÂşte.

Declaratiile celor doi combatanti date in urma cu o saptamana

„Ce se intampla aici este o crima. Fotbalul romanesc a ajuns la mana samsarilor. Mircea Sandu a ajuns o marioneta"
Dumitru Dragomir

„Unora le fuge puterea din mana si le cam tremura haina"
Mircea Sandu

×
Subiecte în articol: sport mircea sandu dragomir