x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marele derby al romanilor

Marele derby al romanilor

03 Apr 2004   •   00:00

In haosul numit Istanbul, in care singura regula e ca nu exista nici o regula, se va desfasura maine seara derby-ul dintre Galatasaray si Besiktas, fiecare tabara avand inregimentati cate trei romani. Gheorghe Hagi, Ovidiu Petre si Florin Bratu la gruparea „Cim-Bom" si Mircea Lucescu, Adrian Ilie si Daniel Pancu la „vulturi".

Partida, gazduita de stadionul „Olimpyat" de la ora 19:00 si transmisa in direct de National TV, e una extrem de importanta pentru ambele parti. Gheorghe Hagi are nevoie de o victorie pentru a ramane in cartile pentru un loc in Cupa UEFA, iar formatia lui Mircea Lucescu, situata pe locul 2, este obligata sa joace la victorie pentru a mai putea spera la titlu.
Sorin Anghel - Istambul

„Avem nevoie de victorie"

  • Jurnalul National: Este jocul de duminica un derby?

    Mircea Lucescu: Noi nu-l jucam la potential maxim datorita problemelor care au aparut, accidentari si suspendari. Nici Galatasaray nu este intr-o pozitie care sa-i permita sa joace la disperare.

  • Inseamna ca atmosfera va fi mai linistita?

    Nu. Derby-urile trebuiesc abordate cu turatie maxima. Ce s-a intamplat cu noi in ultimul timp a lasat urme. A fost o mare nedreptate si asta se vede. Daca erau meciuri in care nu jucam nimic nu mai aruncam vina in carca altcuiva. Dar cand noi am jucat bine atat in cupele europene, cat si in campionat, e clar ca nu echipa sau antrenorul e de vina. In meciurile importante ni s-au anulat goluri valabile, nu zic mai mult, si e clar ca se intampla ceva.

  • Mai sperati la titlul de campion al Turciei?

    E foarte greu. Totusi, noi inca mai speram. Se poate intampla orice. Fenerbahce nu joaca nimic. In schimb, au avut bafta mereu.

  • Se vorbeste despre o despartire de la vara intre dumneavoastra si Besiktas.

    Nu e adevarat. Plec doar daca vreau eu.

  • Aveti vreo oferta de a prelua nationala Turciei?

    Astea sunt numai inventii gazetaresti. Am fost la Zagreb ca sa vad un jucator. Eu cunosc deja jucatorii turci, nu era nevoie sa zbor cu avionul pentru a-i vedea.

  • Cum priviti meciul cu Galatasaray?

    Noi avem nevoie de puncte, iar Galatasaray vrea o victorie pentru a deveni credibila.

  • Ce sanse are Gheorghe Hagi sa faca treaba la Galata?

    La nivelul asta nu-ti permite nimeni sa faci experimente. In mod normal, data fiind situatia lor de acum, fara nici o sansa reala la o cupa europeana, ar trebuie sa aiba rabdare cu Gica. El a intrat acum la Galata cum am intrat eu la Inter. Nu poate sa-si puna in practica ideile si trebuie sa se adapteze din mers.

  • Ce parere aveti despre Viorel Moldovan, care refuza echipa nationala?

    Cand va incepe campania de calificare la mondiale, el va reveni. Viorel Moldovan tine foarte mult la echipa nationala.


    „Pentru Hagi este o reintrare in atmosfera competitiei. El are nevoie de rezultate pentru a-si dovedi clasa, in vreme ce eu am deja o cariera prestigioasa in spate"
    Mircea Lucescu


    Glumele lui Lucescu

    Intors de la Glasgow joi dupa-amiaza, Daniel Pancu a ajuns de la aeroport direct in cantonamentul „vulturilor" de la Umranye. La plecare, el a parasit cantonamentul impreuna cu Adrian Ilie. Vazandu-i cum sunt imbracati, cu jeansi taiati in genunchi, cazul „Cobrei", si peticiti, cazul lui „Pancone", Mircea Lucescu a inceput sa-i ia peste picior pe cei doi elevi ai sai. „Pancone, daca nu mai ai bani spune-mi ca-ti dau eu ca sa-ti cumperi si tu o pereche de pantaloni, sa nu mai umbli carpit. Adi, vad ca nici tu nu esti mai departe decat el. Pentru inceput fa si tu rost de niste petice", le-a spus in gluma Lucescu.

    Hagi: „Fac parte din istoria lui Galatasaray"

    • Jurnalul National: Gica, ce astepti de la meciul de maine seara?

      Gheorghe Hagi: O victorie care sa ne refaca pe plan mental si sa ne dea liniste pentru viitor. Echipa trebuie sa iasa din blocajul mental. Echipa si-a pierdut increderea.

    • Echipa cum se prezinta in momentul de fata?

      Pe mine cel mai mult ma intereseaza insa viitorul. Am doua luni sa analizez situatia existenta in acest moment si de la vara sa fac o echipa cu care sa castigam campionatul. Sunt realist si spun ca anul acesta nu mai avem sanse sa mai prindem un loc de Cupa UEFA.

    • Mircea Lucescu a spus ca tu esti acum exact in postura in care a nimerit el la Internazionale Milano.

      E diferit. El a semnat atunci pe sase luni, iar eu aici am contract pe doi ani si jumatate. Eu am preluat o situatie, ma duc cu ea pana in vara si atunci ne gandim sa construim echipa si sa ne batem pentru campionat, mai ales ca 2005 va fi anul centenarului la Galatasaray.

    • Ce fel de antrenor este Gica Hagi?

      Unul disciplinat. Imi plac jucatorii care muncesc foarte mult si se pland foarte putin, jucatorii care intotdeauna mai au ceva de demonstrat.

    • Cu arbitrii din Turcia te-ai mai imprietenit?

      Eu in 19 ani de fotbal am facut numai lucruri bune, dar am avut un incident o singura data si acum lumea nu vrea sa-l uite. Eu am sa ma uit de acum inainte numai la jocul echipei mele, pentru ca asta ma intereseaza cel mai mult.

    • Te vezi o viata la Galatasaray?

      Eu sunt parte din istoria acestui club. Am jucat atatia ani aici, sunt apreciat acum, dar nu sunt nemuritor.

    • Meciul de maine seara este un duel al antrenorilor romani?

      Nu poate fi vorba de asa ceva. La meciul asta sunt in joc 3 puncte si va trebui sa ne batem pentru ele.


    • Cum ti-a fost departe de fotbal?

      Fotbalul pentru mine este un drog si mi-a lipsit. Nu mi-a fost insa greu pentru ca am stat impreuna cu familia si m-am simtit bine cu ai mei. Acum este foarte bine si imi doresc sa fie tot timpul asa, sa am de munca.


    „Este un meci Besiktas - Galatasaray. Nu o sa ma pot duela niciodata cu Mircea Lucescu. Diferenta dintre el si mine e ca el are deja o cariera in spate, pe cand abia acum incep sa mi-o construiesc"
    Gheorghe Hagi, antrenor Galatasaray


    Hagi neaga despartirea de Ovidiu Petre

    Desi presa care a aparut ieri la Istanbul a prezentat o lista de patru jucatori, printre care si Ovidiu Petre, pe care Hagi ar urma sa-i inlature de la Galatasaray incepand din vara, „Regele" neaga varianta ziaristilor turci. „Este o minciuna. Nu exista nici o lista in clipa de fata. Eu nu pot spune unui jucator acum, cand mai sunt sapte etape pana la finalul campionatului si am nevoie de el, ca din vara poate sa-si faca bagajele", a declarat Hagi.

  • ×
    Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi lucescu echipa galata