x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marica a ajuns in Financial Times

Marica a ajuns in Financial Times

05 Ian 2005   •   00:00

Ciprian Marica ar putea fi o figura reprezentativa pentru anul 2005, potrivit cotidianului Financial Times.

APRECIERE. Marica este prezentat de Financial Times ca unul dintre posibilii jucatori reprezentativi ai anului 2005
Atacantul roman al lui Sahtior Donetk este comparat de publicatia engleza cu jucatorul lui Manchester United, Wayne Rooney, amandoi fiind considerati capabili sa iasa in evidenta in acest an.

COMPARATIE. "La fel ca si Rooney, Marica si-a facut debutul la seniori la 16 ani, iar daca nu a atras atentia la fel ca atacantul englez este numai din cauza faptului ca nu a jucat pentru echipe de mare renume si nu pentru ca i-ar lipsi talentul. In plus, reprezentativa Romaniei, in care a jucat pentru prima data la 18 ani, nu s-a calificat la Euro 2004", scrie Financial Times. Cotidianul britanic apreciaza ca, la 19 ani, Marica are un palmares cu care se poate mandri si care l-ar face invidios chiar si pe jucatorul "diavolilor". "Cu siguranta, colectia sa de medalii l-ar face de rusine pe Rooney: doua titluri si doua cupe ale Romaniei, dar si o cupa a Ucrainei, ultima obtinuta dupa un transfer surpriza de la Dinamo Bucuresti la Sahtior Donetk", noteaza Financial Times.

VIITOR. Ziarul britanic considera ca accidentarea suferita de Marica la genunchi a stat in calea unor performante si mai mari. "Progresul sau a fost impiedicat de o accidentare la genunchi. El a avut insa noroc de un antrenor mai mult decat intelegator: Mircea Lucescu, un tehnician roman care are in palmares obtinerea unor rezultate remarcabile cu jucatori tineri. Jonathan Wilson, editorialistul de la Financial Times, pune in discutie si viitorul lui Marica. "La fel ca in cazul tuturor fotbalistilor care provin din familii bogate - tatal sau i-a oferit cu ocazia implinirii majoratului o masina sport - au aparut indoieli in legatura cu dorinta sa de a reusi. Mircea Lucescu este insa increzator. Dupa suspendarea lui Adrian Mutu, intreaga Romanie spera ca antrenorul sa aiba dreptate", scrie Wilson. (Delia Gomoescu)

LUCESCU DESPRE CIPRIAN
Financial Times a redat si cateva dintre declaratiile lui Mircea Lucescu referitoare la calitatile fotbalistului roman. "Marica este mult mai bun decat Rooney. Are o tehnica fantastica. Este foarte rapid si ar putea deveni unul dintre cei mai buni jucatori din lume. Nu am mai vazut niciodata un jucator atat de bun la aceasta varsta. Rooney este puternic, insa Marica este talentat. Cred ca in doi sau trei ani va evolua la una dintre cele mai mari echipe din lume", a spus Lucescu. Rooney nu este singurul jucator cu care a fost comparat Ciprian Marica. In toamna, atacantul lui Sahtior a fost asemanat de ziaristii de la cotidianul spaniol ABC cu brazilianul Ronaldo.

×
Subiecte în articol: sport marica financial times times financial