x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Marocanul” vrea aurul

“Marocanul” vrea aurul

de Vlad Ionescu    |    01 Aug 2008   •   00:00
“Marocanul” vrea aurul

JOCURILE OLIMPICE  ●  Gimnastii trag tare la antrenamente
Prezent pentru a treia oara la intrecerile desfasurate sub semnul celor cinci cercuri inlantuite, Marian Dragulescu nu concepe sa nu cistige aurul olimpic, singura medalie care-i lipseste din palmares.



JOCURILE OLIMPICE  ●  Gimnaştii trag tare la antrenamente
Prezent pentru a treia oară la întrecerile desfăşurate sub semnul celor cinci cercuri înlănţuite, Marian Drăgulescu nu concepe să nu cîştige aurul olimpic, singura medalie care-i lipseşte din palmares.

Componenţii lotului masculin de gimnastică asudă din greu în aceste zile, ei urmînd să intre în concurs la 9 august, a doua zi după festivitatea de deschidere, cînd sînt programate calificările la echipe. Antrenamentele au loc în locaţii diferite, inclusiv în sala de încălzire de la National Indoor Stadium, unde va avea loc competiţia, dar în sala de concurs vor intra abia la antrenamentul oficial pe podium.

HOTĂRÎT.
Marian Drăgulescu a sosit la Beijing mai decis ca niciodată să nu mai lase să-i scape printre degete titlul olimpic, aşa cum s-a întîmplat în 2004, la Atena. A trecut cu bine peste accidentările grave suferite anul trecut, la Europene şi la Mondiale, iar acum este gata de marea bătălie. “Au fost perioade în care nu m-am antrenat deloc sau am făcut-o la intensitate redusă, dar de o lună mă pregătesc la capacitate maximă. Este a treia şi, probabil, ultima Olimpiadă pentru mine. Sper ca de data aceasta să cîştig în sfîrşit o medalie de aur”, ne-a declarat “Marocanul”. El va concura la trei aparate, sărituri, sol şi bară, la primele două avînd mari şanse să prindă podiumul. “Mă simt la fel de puternic la amîndouă. La sărituri voi executa săritura Drăgulescu, care are nota de plecare din 7,00, şi o alta cu nota de plecare din 7,20. În mod normal, dacă îmi ies aterizările, nu ar trebui să am probleme. Vreau o medalie şi la sol, unde am un exerciţiu care porneşte din 6,90”, a spus multiplul campion mondial şi european.

OPTIMIST. În ceea ce priveşte concursul pe echipe, la care România are de apărat medalia de bronz obţinută la Atena, Drăgulescu este încrezător. “Este adevărat că în 2004 eram mai omogeni şi mai experimentaţi, dar asta nu ne împiedică să gîndim pozitiv. După mine, ne vom bate pentru locurile 3-4 cu Rusia, Coreea de Sud, Germania şi SUA”, a spus liderul echipei României.

Concurenţă

Printre cei care vor încerca să-l învingă pe Drăgulescu la sol se numără şi colegul său Răzvan Şelariu. “Faţă de Atena mă simt mai experimentat, mai sigur pe mine. Îmi doresc să iau o medalie la sol. Ştiu că nota mea de plecare este mai mică decît cea a lui Marian, dar asta nu contează foarte mult. Important este să ai o execuţie curată, fără greşeli”, crede sportivul în vîrstă de 24 de ani. Alături de Flavius Koczi, Şelariu va concura la toate aparatele, avînd şanse mari să se califice în finala la individual compus, la care vizează unul dintre primele opt locuri. La fel ca şi Drăgulescu, acesta crede că România poate produce o surpriză la echipe: “China este de neînvins, trebuie să recunoaştem, dar rămîn celelalte medalii”.

×
Subiecte în articol: sport