x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport MARSEILLE - DINAMO 2-1 / Dau vina pe arbitru

MARSEILLE - DINAMO 2-1 / Dau vina pe arbitru

de Vicentiu Neagoe    |    Ionut Paduraru    |    16 Dec 2005   •   00:00
MARSEILLE  -  DINAMO 2-1 / Dau vina pe arbitru

Oficialii si jucatorii dina-movisti au insistat pe faza din ultimul minut, cand centralul a fluierat finalul partidei cu cateva momente inainte ca balonul sutat de Chihaia sa intre in poarta.

Dupa ce au fost invinsi printr-un gol primit in ultima secunda la Sofia, "cainii" au avut ghinion in prelungiri si la Marseille. Centralul spaniol Santiago Rodriguez a fluierat sfarsitul partidei exact dupa scurgerea celor patru minute suplimentare, dupa ce atacantul dinamovist Octavian Chihaia sutase spre poarta franceza. Balonul a trecut linia portii dupa fluierul arbitrului, care nu a luat in seama protestele romanilor.

CONSTERNARE. "In cariera mea de jucator si antrenor de 20 de ani nu am vazut asa ceva. Mingea era in aer si nu inteleg cum arbitrul nu a vazut o asemenea faza. Doar in baschet se mai fluiera asa ceva", a spus antrenorul Ioan Andone, la finalul meciului pierdut. In schimb, tehnicianul gazdelor, Jean Fernandez, il scuza pe arbitrul de centru, declarand ca acesta aratase deja centrul terenului . "La final, arbitrul era cu spatele la faza in care romanii au egalat. Inca inainte ca jucatorul sa loveasca mingea, el fluierase sfarsitul partidei", a spus Fernandez. "Daca ar fi fost validat, golul nu ar fi schimbat cu nimic datele problemei pentru OM, insa ar fi avut o importanta imensa pentru oaspeti, reprezentand accesul spre primavara europeana", a scris si site-ul lui Olympique Marseille.

GHINION
"E dureros ce se intampla la Dinamo! Parca am fi blestemati. La Sofia am luat gol in prelungiri, la Marseille am luat gol in prelungirile primei reprize, noua ne-a fost anulat golul calificarii in ultimele secunde. Si la baschet se lasa mingea, sa se vada unde se duce. Arbitrul ne-a luat calificarea"
Cristi Borcea
actionar Dinamo
DEBUSOLAT
"Putea sa fie si minutul 94:05, cand atacantul are mingea si suteaza la poarta, arbitrul trebuie sa lase faza pana la capat. Stiu sigur ca arbitrul spaniol nu fluierase inainte sa trag la poarta. Putea fi ceva unic pentru mine daca inscriam golul calificarii lui Dinamo in primavara europeana!"
Octavian Chihaia
atacant Dinamo

SCUZE
Dupa meci, toti dinamovistii au dat vina pe arbitrul Rodriguez pentru esec. "Nu stiu ce a avut in cap! Imi venea sa-i trag una!", a spus capitanul Petre, in timp ce presedintele Ioan Becali a spus ca o contestatie nu ar avea rost: "Eu cred ca trebuia sa lase faza sa aiba un sfarsit. Dar nu vom face contestatie, arbitrul e suveran". Singurul care nu l-a acuzat pe central a fost Vladut Munteanu, autorul unei ratari monumentale la 0-0: "Daca marcam in prima repriza, acum eram calificati. Ratarea mea a contat enorm, am ales o solutie proasta. Imi cer scuze fata de echipa si de suporterii dinamovisti, care ar fi meritat asemenea bucurie".

GRUPA F
Clasament final:
  • 1. MARSEILLE 4 5-3 9
  • 2. LEVSKI 4 4-4 6
  • 3. HEERENVEEN 4 2-2 5
  • 4. TSKA M. 4 3-4 4
  • 5. Dinamo 4 2-3 4
    Dinamo a fost la un pas sa ajunga in primavara europeana, dar pana la urma a terminat grupa pe ultimul loc. "Cainii" au fost depasiti si de TSKA Moscova din cauza unui singur gol marcat in plus de rusi. Miercuri seara, in celalalt meci al grupei, Heerenveen a invins cu 2-1 pe Levski si a prins locul 3, care i-a asigurat biletele pentru "16-imi". Pentru olandezi au marcat Samaras (’54) si Hanssen (’90), in timp ce golul bulgarilor a fost inscris de Ivanov (’52).
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo arbitrul