x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Raliul Sibiului: Mașini de epocă și moderne se vor întrece pe Transfăgărășan

Raliul Sibiului: Mașini de epocă și moderne se vor întrece pe Transfăgărășan

16 Aug 2019   •   11:24
Raliul Sibiului: Mașini de epocă și moderne se vor întrece pe Transfăgărășan
Sursa foto: https://www.facebook.com/sibiurally/

Alături de autovehicule ultramoderne, la Sibiu Ralilly Romania vor participa și mașini de epocă, unele vechi de aproape un secol. Acesta se va desfășura pe 17 august la Marginea SIbiului și pe Transfăgărășan. 

"Modele prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului vor concura într-o nouă ediţie de poveste a raliului de regularitate Sibiu Rally Romania. Cea mai veche maşină din concurs este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condus de Emil Mitranovici, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără şi un Ford A din 1929, un Mercedes-Benz 230 SL din 1963, un Ford Mustang Fastback din 1968 sau un Lamborghini Espada din 1971", se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Atracția nu va veni însă doar din partea mașinilor de  colecție, la raliul din acest an vor lua startul, pentru a doua oară și cinci vehicule electrice, printre care un model BMW i3, un Nissan Leaf şi un Renault Zoe. 

Participanţii la Sibiu Rally România vor trebui să urce Transfăgărăşanul, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărăşan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărăşanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuş - Chirpăr - Nocrich - Alţâna - Bârghiş - Pelişor - Richiş. După Biertan, concurenţii vor pleca spre Mediaş şi apoi vor reveni la Sibiu, în Piaţa Mică, pe traseul Şeica Mare - Slimnic - Şura Mare".Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, la ora 20:30, în Piaţa Mică din Sibiu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: raliu masini de epoca