x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mazilu: "Suntem outsideri"

Mazilu: "Suntem outsideri"

de Marius Mihalcea    |    03 Iul 2007   •   00:00
Mazilu: "Suntem outsideri"
Sursa foto: Alex Nicodim/

Rapid - Cristiano Bergodi s-a plăns de subţirimea lotului

Chiar dacă Buga şi Măldărăşanu au rămas in Giuleşti, cei mai mulţi dintre jucătorii "alb-vişinii" consideră că gruparea de sub Podul Grant nu este printre favoritele la titlu.

Cele patru achiziţii făcute de clubul feroviar in acest intersezon, camerunezul Boya, muntenegreanul Bozovici, Grigorie şi brazilianul Cesinha, dar in primul rănd revenirile lui Măldărăşanu şi Buga i-au mai liniştit puţin pe jucătorii din garda veche. "Acum incepem să prindem contur. Eram cam puţini la antrenamente şi ne făceam griji", a spus căpitanul Vasile Maftei, care-şi făcea mari probleme după ce Rapid a rămas fără Ionel Ganea, Zicu, Bădoi, Viorel Moldovan, retras din activitate, şi fără antrenorul Răzvan Lucescu.Â

SUSPICIOŞI. Totuşi, la finalul meciului amical cu Petrolul de duminică seară, căştigat de Rapid cu 3-2, antrenorul Cristiano Bergodi a avertizat: "Este nevoie de răbdare, pentru că e dificil să schimbi sistemul, mai ales după ce o bună parte din timp ai doar 15 jucători la pregătiri". Ionuţ Mazilu consideră că in noul campionat "alb-vişiniii" vor pleca la drum cu şansa a doua. "După transferurile pe care le-au făcut, Dinamo şi Steaua par a fi favorite la titlu, insă nouă ne convine să fim outsideri. Postura de outsideri ne avantajează şi sperăm să terminăm noi pe primul loc, nu cum s-a intămplat anul trecut, cănd am fost cotaţi cu prima şansă şi nu am reuşit să ne clasăm in primele trei locuri", a spus atacantul giuleştean. In opinia lui Maftei, Rapid nu se regăseşte in momentul de faţă printre granzii campionatului: "Marile puteri sunt Steaua, Dinamo şi CFR Cluj, dar sperăm să facem treabă bună, pentru că şi la noi au venit jucători de valoare". Altfel, giuleştenii şi-ar putea completa lotul prin achiziţionarea fundaşului dreapta brazilian Marcos Tamandare, de la Corinthians.

Copos a fost injurat de fani

Rapid a sărbătorit duminică, printr-un meci amical cu Petrolul Ploieşti, căştigarea primului titlu de campioană din istoria clubului. Nouă dintre jucătorii care au cucerit in urmă cu 40 de ani cea dintăi cunună de lauri a grupării feroviare, Răducanu, Motroc, Jamaischi, Motroc, Lupescu, Năsturescu, Neagu, Kraus şi Codreanu, au fost felicitaţi şi premiaţi de patronul George Copos (foto). Fanii prezenţi in tribunele Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu şi-au ovaţionat indelung idolii care au scris istorie in urmă cu patru decenii. In schimb, principalului acţionar al Rapidului, care a fost huiduit la scenă deschisă, i-au fost adresate numeroase injurii şi i s-a cerut să plece de la Rapid. "Mi-ar părea rău ca eu să fiu cauza injurăturilor primite de patron", a spus Marius Măldărăşanu, care a fost pe punctul de a părăsi Giuleştiul. "Probabil că domnul Copos a fost huiduit pentru că au plecat căţiva jucători care au fost iubiţi aici", a spus Costin Lazăr.

×
Subiecte în articol: sport