x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meci amical / Romania - Nigeria

Meci amical / Romania - Nigeria

de Sorin Anghel    |    16 Noi 2005   •   00:00
Meci amical / Romania  -  Nigeria

Meciul tricolorilor incepe la ora 17:00, se joaca pe "Steaua" si va fi transmis in direct de TVR 1.

Anul fotbalistic al reprezentativei Romaniei se incheie azi, cand tricolorii vor intalni o echipa incropita a Nigeriei, candva o forta a fotbalului mondial.

Dupa infrangerea in fata Coastei de Fildes, scor 2-1, "nationala" joaca in aceasta seara al doilea joc consecutiv in compania unei echipe africane. Chiar daca are in componenta jucatori precum Martins, Kanu sau Aghahowa, Nigeria, care nu s-a calificat la CM 2006, nu poate alinia la Bucuresti cea mai buna garnitura. De altfel, pana ieri nu se stia precis cine si cand ajunge in Romania.

RASPUNS. Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, este deranjat ca africanii sunt priviti cu dispret, fiind considerati un adversar de mana a doua. "Cei care critica echipe precum Coasta de Fildes sau Nigeria nu au habar de fotbal. Am intalnit jucatori care evolueaza la echipe mari ale Europei si care ne-au pus destule probleme", a spus selectionerul.

INLOCUIRI. Nemultumit de jocul slab prestat de "tricolori" la Le Mans, cu Coasta de Fildes, Piturca va opera cateva modificari in formula de start. Flavius Stoican va fi titularizat pe postul de fundas dreapta, dupa ce Valentin Badoi a demonstrat ca tricoul echipei nationale ii este cam larg. Cele mai multe schimbari vor aparea in linia mediana. Florentin Petre il va lasa pe banca pe Banel Nicolita, in vreme ce in centru Lazar si Cocis ii vor inlocui pe Paraschiv si pe Dorinel Munteanu, ultimul plecat sa pregateasca meciul echipei sale, CFR Cluj, cu Rapid. Prin trimiterea veteranului la echipa de club, "Piti" a incercat sa-l protejeze pe recordmanul selectiilor la echipa nationala. Intrat in conflict cu cei din conducerea Stelei, Munteanu ar fi riscat sa fie huiduit de suporterii care vor veni in Ghencea. In stanga, Piturca il va trimite pe Gabriel Bostina. Compartimentul ofensiv va fi remaniat in totalitate. In locul lui Mutu si Mazilu, vor fi titulari Daniel Niculae si Emil Dica.

SUPLIMENT. La antrenamentul de ieri-dimineata, din cauza efectivul redus de jucatori, selectionerul a fost nevoit sa apeleze la serviciile a trei juniori de la lotul national. "Sunt foarte talentati. Mi-a placut determinarea lor. Au avut personalitate, lucru foarte important pentru un fotbalist", a spus Victor Piturca despre cei trei.

SCOP
"Chiar daca nu vom castiga acest meci, imi doresc foarte mult ca echipa nationala sa se aleaga cu doi-trei jucatori pe care sa ma pot baza in viitoarea campanie de calificare"
Victor Piturca
SERIOZITATE
"Nu e bine ca-i tratam pe nigerieni cu superficialitate. Au jucatori foarte buni, iar meciul va fi unul greu. Am ras si de Coasta de Fildes, dar pana la urma s-a vazut ca sunt echipa buna"
Bogdan Lobont

MUTU SI CHIVU NU JOACA
Pentru meciul din aceasta seara, Victor Piturca nu poate conta pe serviciile celor mai buni jucatori, Adrian Mutu si Cristi Chivu (foto). Atacantul lui Juventus s-a accidentat la antrenamentul de luni seara, in locul lui fiind chemat dinamovistul Florentin Petre. Mutu a plecat deja in Italia. "Capitanul" Chivu s-a pregatit si ieri alaturi de echipa, dar nu va putea evolua impotriva Nigeriei. "Nu ma simt bine. Nu am dureri, dar nu pot evolua la capacitate maxima. Nu are rost sa fortez intr-un asemenea meci", a spus fundasul lui AS Roma, care nu a jucat nici in meciul contra Coastei de Fildes.

REVENIRE
Chiar daca Romania nu va alinia cea mai buna echipa posibila, portarul Bogdan Lobont, cel care are cele mai mari sanse de a fi "capitan" in aceasta seara, crede ca echipa noastra nu va avea de suferit din aceasta cauza. "Cei care vor intra pe teren vor face totul pentru a nu se simti lipsa lui Chivu si a lui Mutu", a spus Lobont. La intoarcerea in Olanda, portarul lui Ajax Amsterdam vrea sa aiba o discutie cu oficialii clubului sau, pentru a decide daca se va transfera la alta echipa. Meciul din aceasta seara reprezinta revenirea echipei nationale pe stadionul din Ghencea dupa o pauza de trei ani. Ultimul meci al "tricolorilor" pe arena Stelei s-a disputat in 2002, atunci cand Norvegia a castigat cu 1-0. Invocand starea proasta a gazonului, oficialii FRF au decis de atunci sa nu mai programeze nici un meci al "nationalei" in Ghencea. "Sper ca aceasta revenire sa ne poarte noroc", a spus Piturca.
PREMIERA
Lipsa de informatii si dezinteresul din jurul meciului Romania - Nigeria a atins si postul public Radio Romania Actualitati. Conducerea Radiodifuziunii a decis, pentru prima oara in istoria de 77 de ani a institutiei, ca un meci al echipei nationale sa nu fie transmis in direct. Este posibil ca hotararea sa fie motivata si de prestatia jalnica a lui Ilie Dobre, comentatorul partidei de la Le Mans, Romania - Coasta de Fildes (1-2). Printre alte gafe, acesta a anuntat ca golul "tricolorilor" a fost marcat de Mutu din centrarea lui Nicolita, in loc de Iencsi, care a valorificat o centrare a lui Dorinel Munteanu. De asemenea, in viziunea lui Ilie Dobre, ivorienii au deschis scorul prin Aruna. De fapt, Aruna era doar prenumele marcatoruluilui Kone, in timp ce celalalt Aruna, cunoscutul Dindane, nici nu fusese inclus in lot. In schimb, meciul va fi transmis in direct si in intregime de catre Total Sport FM pe 92,7 Mhz.

×
Subiecte în articol: sport romania meci piţurcă echipa