x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul dintre Bute şi Pascal va avea loc la Centre Bell din Montreal

Meciul dintre Bute şi Pascal va avea loc la Centre Bell din Montreal

19 Mar 2013   •   10:16
Meciul dintre Bute şi Pascal va avea loc la Centre Bell din Montreal
Sursa foto: Thomas Campean/Intact Images

Meciul dintre boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, şi canadianul Jean Pascal va avea loc pe 25 mai, la Centre Bell din Montreal, potrivit presei canadiene, informează agerpres.ro.

Negocierile dintre cele două părţi sunt în curs, iar în perioada următoare este aşteptat un anunţ oficial, după ce anterior s-a vehiculat şi posibilitatea ca meciul să aibă loc pe Stadionul Olimpic din Montreal.

Promotorii intenţionează să facă un mare eveniment din acest meci, săptămâna dinaintea confruntării urmând să cuprindă mai multe întâlniri promoţionale, antrenamentele publice şi conferinţe de presă.

Stéphan Larouche, antrenorul lui Bute, a apreciat că acest meci va fi cel mai mare din istoria boxului în statul Québec şi va avea un impact foarte mare asupra carierei pugiliştilor.

''Este vorba de doi campioni mondiali. Nu mai e nevoie de alte comparaţii, va fi cel mai important meci de box din istoria Québecului. Cariera învingătorului va fi propulsată la alt nivel. În cazul nostru, dacă Lucian îi va aplica lui Pascal bătaia pe care o merită, poate duce la un al meci cu Carl Froch'', a declarat Larouche.

În vârstă de 33 ani, Bute are în palmares 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere. El şi-a pierdut centura de campion mondial IBF la supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch prin KO tehnic în repriza a cincea, într-o gală desfăşurată la Nottingham (Anglia).

Jean Pascal, pugilist de origine haitiană, are 30 de ani şi este fost campion mondial la semigrea (versiunea WBC). Canadianul a înregistrat în cariera sa 27 victorii (16 înainte de limită), 2 înfrângeri şi 1 egal. 

×