x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meci de cotitură

Meci de cotitură

de Mihai Igirosanu    |    12 Oct 2008   •   00:00
Meci de cotitură

ROMÂNIA – FRANŢA  •  "TRICOLORII", SPERIETORI
Meciul de aseară de la Constanţa a fost prefaţat în presa franceză de numeroase comentarii. Publicaţia France Football a scris ieri că abilitatea "tricolorilor" de a specula momentele jocului poate fi "capcana perfectă" pentru jucătorii lui Raymond Domenech.



ROMÂNIA – FRANŢA  •  "TRICOLORII", SPERIETORI
Meciul de aseară de la Constanţa a fost prefaţat în presa franceză de numeroase comentarii. Publicaţia France Football a scris ieri că abilitatea "tricolorilor" de a specula momentele jocului poate fi "capcana perfectă" pentru jucătorii lui Raymond Domenech.

"Meci de cotitură", a titrat France Football. "România n-a mai bătut Franţa din 1972, de atunci fiind patru victorii franceze şi două egaluri. Abilitatea de a se apăra bine, de a contraataca şi de a miza pe câteva accelerări şi lovituri libere ale lui Mutu poate fi capcana perfectă pentru o echipă prea dornică şi inadaptată mental pentru luptă, cum e Franţa", a adăugat publicaţia franceză. Cotidianul Le Figaro a scris: "Un meci capital, al pericolelor, pentru selecţioner şi pentru viitorul echipei. Un meci al temerilor. Franţa îşi ţine respiraţia. O înfrângere pe malul Mării Negre ar însemna o ruptură în procesul de reconstrucţie şi ar pune vicecampioana lumii într-o situaţie delicată în grupă. Poate fi slăbiciunea adversarului şansa lui Domenech? Umilită acasă de Lituania, România vine după o mică victorie cu modesta Feroe. Şi Piţurcă are scaunul fierbinte. Un meci cu Franţa are o însemnătate aparte pentru această mică ţară din sud-estul Europei. Atmosfera promite să fie tensionată".

CONSTANŢA, TEREN MINAT.
"Franţa, pe teren minat" şi "E ora adevărului" sunt două dintre titlurile apărute în ziarul L’Equipe, care scrie că Franţa luptă la Constanţa pentru a-i da o şansă selecţionerului Domenech să rămână în funcţie şi pentru calificare. "Cel mai rău lucru nu e niciodată sigur. O înfrângere ar reduce speranţele Franţei. Cele două echipe vor să şteargă un start ratat în preliminarii şi să-şi neutralizeze contracandidata. Spre deosebire de România, bătută de Lituania, Franţa are o mică bază de unde poate începe renaşterea", a scris publicaţia amintită. Cotidianul Le Parisien a precizat că "Franţa are nevoie de victorie pentru a recâştiga inimile francezilor": "Deşi o înfrângere la Constanţa nu ar elimina definitiv Franţa din cursă, este un meci crucial. Desigur, nici o victorie nu ar asigura calificarea deja. Este în joc însă viitorul lui Domenech. Românii sunt neînvinşi acasă din 2002. Primele minute ale partidei vor fi capitale pentru a instala încrederea în echipa Franţei. Inima jucătorilor trebuie să bată la unison". "Franţa, într-o confruntare a tuturor riscurilor", a titrat Liberation. "Domenech îşi joacă viitorul, iar Franţa calificarea. Albaştrii se află în faţa unui mare meci. Domenech încă are trecere în faţa Consiliului Federal. Mulţi oficiali visau o demisie a lui Domenech după victoria cu Serbia, o retragere glorioasă ca a amiralului Nelson la Trafalgar, o victorie a morţii", a scris Liberation.

O ROMĂNIE EROICĂ. La Depeche a subliniat că "Franţa trebuie să excludă România din cursa calificării": "O înfrângere ar lăsa urme în tabăra română în cazul unui nou pas greşit acasă. Se joacă aproape de Delta Dunării şi de... Ucraina. Constanţa e un mare port, al doilea în Europa, după Rotterdam. Un tărâm al rugbyului, totodată". La Depeche a realizat şi un interviu cu fostul selecţioner al României, Ladislau Bölöni. "Importantă e revenirea lui Mutu şi Chivu. Dacă România înscrie prima, va deveni eroică. Constanţa e o superstiţie, România a bătut aici Olanda. Dar e şi un mijloc de protecţie, în Bucureşti, suporterii sunt incorigibili", a spus Bölöni.

×
Subiecte în articol: sport romania meci franta domenech