x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meci decisiv cu Rusia

Meci decisiv cu Rusia

de Vlad Ionescu    |    26 Feb 2010   •   00:00

Naţionala de rugby a României întâlneşte sâmbătă, în deplasare, reprezentativa Rusiei, într-un meci foarte important atât pentru Cupa Europeană a Naţiunilor, cât şi pentru calificarea la Cupa Mondială.
După disputarea a 6 etape, România ocupă doar locul 4 în clasamentul Cupei CEN, cu 9 puncte, fiind devansată de Georgia (17p), Rusia (16p) şi de Portugalia (13p). Bilanţul întâlnirilor România - Rusia este uşor favorabil "stejarilor", care au câştigat şapte meciuri şi au pierdut cinci. Totuşi, în ultimii patru ani, Rusia ne-a învins de patru ori, de fiecare dată în Cupa CEN, singura noastră victorie fiind înregistrată în IRB Nation Cup.
În ciuda situaţiei nu prea bune din clasament, jucătorii noştri, în frunte cu căpitanul Sorin Socol, sunt decişi să facă un meci bun la Soci, pentru a rămâne în cursa de calificare la Cupa Mondială, competiţie la care reprezentativa tricoloră a fost prezentă la toate ediţiile. "Ne bazăm pe dorinţa noastră de a merge la Cupa Mondială. Toată lumea ştie că, individual, suntem mai experimentaţi ca ei, dar ca echipă am fost inferiori, în ultimii doi ani. Ar fi păcat pentru echipa naţională şi pentru rugby-ul din România să nu ne calificăm", a declarat Socol.
Partida Rusia - România se va disputa sâmbătă, la Soci, de la ora 14:00, şi va fi transmisă în direct de TVR 2.

×
Subiecte în articol: redactie