x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marele campion la ciclism Eduard Novak, cetăţean de onoare al Buşteniului

Marele campion la ciclism Eduard Novak, cetăţean de onoare al Buşteniului

de Adriana Vâjeu    |    20 Dec 2012   •   13:51
Marele campion la ciclism Eduard Novak, cetăţean de onoare al Buşteniului
Marți, 18 decembrie 2012, la sala de sport din cartierul Silva, Bușteni, a avut loc un spectaculos meci de fotbal între echipele “Alexandros Bușteni” și “Steaua”.

La echipa “Alexandros” au evoluat marii campioni Lucian Bute, Ionel Ganea, Alina Dumitru, Ionuț Iftimoaie, precum și Marius Sersea (Prefectul județului Prahova), Emanoil Savin (căpitanul echipei), Alexandros Savin, Cornel Vișan, Cosmin Teodorescu, Viorel Berbec, Mirel Totpal, Ioan Savu, Nicolae Nae - portar Cătălin Aldea.
   
Din echipa Steaua au făcut parte Nicolae Dică, Marius Ianuli, Andrei Prepeliță, Cristi Tănase, Ciprian Tănasă, Andrei Militaru, Adrian Neaga, Adrian Voicu, Laur Neaga - portar Nicu Bunea.
   
Eduard Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, a fost cel care a dat lovitura de start a jocului. 
   
Meciul, care s-a încheiat cu scorul de 13-13, a fost comentat de Ilie Dobre.
   
După meci, vedetele au avut parte de o surpriză pregătită special de Emanoil Savin, la Hotelul Alexandros din localitate, și anume grupul de ursari din Comănești, care au colindat și le-au urat “Sărbători fericite!”, după care au fost invitați să guste din șorici și “pomana porcului”.

EDUARD NOVAK, CETĂȚEAN DE ONOARE AL BUȘTENIULUI

La inițiativa primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin, miercuri, 19 decembrie 2012,  i s-a conferit titlul de Cetățean de onoare al orașului Bușteni lui Eduard Carol Novak, marele campion la ciclism, la Jocurile Paralimpice de la Londra și lui Gheorghe Meghea, medic ortoped, Doctor în Științe Medicale (a fost, timp de 30 de ani, directorul Spitalului Azuga).

La ceremonia de înmânare a titlului de cetățean de onoare, care s-a desfășurat în fața Primăriei Bușteni, au participat și alți cetățeni de onoare ai orașului, precum: Lucian Bute, Ionuț Iftimoaie, Alina Dumitru, Cornelia și Lupu Rednic și Nicolae Voiculeț. A lipsit de la marele eveniment renumita cântăreață de operă Angela Gheorghiu, însă, la invitația lui Emanoil Savin, va sărbători Crăciunul la Bușteni, atunci când va fi așteptată, potrivit tradiției, cu o masă plină cu preparate tradiționale românești.

Evenimentul s-a încheiat la o cabană din localitate, unde oaspeților li s-a pregătit  “pomana porcului” și un tort uriaș, cu figurine reprezentându-i pe noii cetățeni de onoare ai orașului. Surpriza serii a fost apariția grupului de ursari din Comănești.
Până în prezent s-a conferit titlul de Cetățean de onoare al orașului Bușteni la 46 de personalități din diferite domenii de activitate: știință și cultură, sport, muzică, administrație publică, medicină.

VEZI VIDEO AICI

×
Subiecte în articol: meci campioni steaua buşteni