x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul Stadioane noi - Public în tribune: 3-0

Meciul Stadioane noi - Public în tribune: 3-0

29 Apr 2020   •   18:50
Meciul Stadioane noi - Public în tribune: 3-0

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a inspectat șantierele celor trei stadioane promise pentru Campionatul European: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Cel mai avansat în lucrări este stadionul din Ghencea, acolo unde s-a trecut deja la montarea instalației de nocturnă. Dacă EURO 2020 s-ar fi desfășurat conform calendarului inițial, Stadionul Steaua ar fi fost gata la ora startului competiției europene. La celelalte două arene lucrările sunt ceva mai întârziate, dar ministrul dă asigurări că acestea vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Contrar așteptărilor, Bucureștiul va avea trei arene moderne chiar în acest an. Nu este neapărat meritul nostru, dar pentru că România a obținut dreptul de a organiza meciuri la EURO 2020, a trebuit să promită asigurarea unei infrastructuri la standarde europene. Forțați de împrejurări, organizatorii români s-au pus pe treabă și visul microbiștilor de a avea arene moderne este pe cale să se împlinească.

Un an le vom admira doar din poze

Din păcate, publicul trebuie să mai aștepte accesul pe cele trei arene – din cauza pandemiei și a necesității de a se păstra distanța dintre oameni – probabil un an. Oricum, Federația Română de Fotbal a anunțat că în următoarele luni meciurile se vor desfășura fără spectatori, astfel că vom admira noile „temple” ale sportului doar la televizor sau în poze.

Steaua e aproape gata

Lucrările la arena din Ghencea sunt cele mai avansate. Au fost montate mai mult de jumătate din scaune, au fost finalizate instalația de drenaj și sistemul de încălzire a gazonului, a început montarea instalației de nocturnă. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru 15 iunie, însă testele de securitate nu se pot realiza prea curând. Acestea constau în verificări ale planurilor de evacuare în caz de pericol, capacitatea zonelor de refugiu, accesul rapid al salvatorilor etc. Toate acestea trebuie să mai aștepte. Apoi, pentru a putea fi omologate de UEFA și FIFA, pe stadion trebuie să se desfășoare trei meciuri cu tribunele pline. Și omologarea acestor foruri trebuie să mai aștepte.

Arcul de Triumf, gata în toamnă

Dacă lucrările vor continua la fel și la arena Arcul de Triumf, aceasta va fi gata cel târziu în luna octombrie, spune ministrul Ionuț Stroe. Ea aparține de Ministerul Sportului și va găzdui, în principal, meciuri de rugby, dar se pot organiza orice fel de manifestări. De altfel, FC Rapid și-a exprimat dorința de a evolua pe acest stadion până va fi gata cel din Giulești.

Rapid va fi inaugurat anul viitor

Fanii Rapidului așteaptă cu nerăbdare noua lor arenă de 15.000 de locuri. În acest moment, a început ridicarea tribunelor, iar această lucrare va dura maximum două luni. Conform spuselor ministrului Stroe, stadionul va fi gata la începutul lunii decembrie, iar inaugurarea ar putea avea loc în primăvara anului viitor. Rămâne de văzut dacă aceasta se va face cu public, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Caracteristici Stadionul Steaua
l Capacitate: 31.254 de locuri
l Suprafața de joc: 105 m/68 m
l Gazon hibrid, natural ranforsat sintetic
l Suprafața de joc este dotată cu sisteme de drenaj, irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
l Hotel cu 24 de camere pentru sportivi

 

Caracteristici Stadionul Arcul de Triumf
l Capacitate: 8.000 de locuri
l Suprafața de joc: 105 m/68 m
l Gazon hibrid, natural ranforsat sintetic
l Suprafața de joc este dotată cu sisteme de drenaj, irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă

 

 

×