x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michael Schumacher: "Crearea unui nou campionat în acest moment este o opţiune realistă"

Michael Schumacher: "Crearea unui nou campionat în acest moment este o opţiune realistă"

20 Iun 2009   •   00:00

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, consideră drept "o opţiune realistă" posibilitatea ca echipele reunite în cadrul FOTA să creeze un campionat paralel, în urma conflictului cu FIA.



"Mi se pare extrem de nefericit faptul că în ultimul timp s-a vorbit mai mult despre politică în Formula decât de sport. Sper ca toată această poveste să se încheie curând, deoarece există o singură realitate: automobilismul este un sport important, iar Formula 1 este cea mai importantă categorie şi trebuie să continue să fie", scrie Schumacher pe pagina sa de web.

Fostul pilot apreciază, însă, că dacă nu va exista stabilitate, poate este mai bine să apară un nou campionat. "În Formula 1 au fost întotdeauna cei mai buni piloţi şi cele mai bune echipe. Asta este ceea ce admiră lumea şi asta se doreşte să se vadă. Dar, dacă se va menţine lipsa de stabilitate şi vor continua schimbările de regulament, poate că ar fi mai bine să se apere aceste valori, să se renunţe la acest campionat şi să se formeze altul. Acum marile echipe sunt unite şi crearea unui nou campionat este o opţiune realistă. Pentru mine ar fi o alternativă reală. În calitate de iubitor al acestui sport, vreau să văd cel mai bun spectacol, cu cei mai buni piloţi şi cele mai bune echipe concurând împreună", a mai precizat Michael Schumacher.

Echipele din FOTA au anunţat, joi seară, că refuză condiţiile impuse de FIA pentru 2010 şi că intenţionează să creeze un campionat paralel, informează cotidianul As, citat de Mediafax. "Principalii piloţi, staruri, mărci, sponsori, promotori şi companii istoric asociate cu cel mai înalt nivel al sportului automobilistic vor face parte din acest nou campionat", anunţa FOTA.

La rândul său, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, vineri, că va acţiona în justiţie "fără întârziere" echipele din cadrul FOTA - McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP, Ferrari, Red Bull şi Toro Rosso, care intenţionează să creeze un campionat paralel, şi a precizat totodată că publicarea listei participanţilor în sezonul 2010 va fi amânată. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport campionat