x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michael Schumacher şi-a anulat revenirea în Formula 1

Michael Schumacher şi-a anulat revenirea în Formula 1

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Aug 2009   •   00:00
Michael Schumacher şi-a anulat revenirea în Formula 1

Septuplul campion mondial de automobilism viteză, Michael Schumacher, şi-a anulat revenirea în Campionatul Mondial de Formula 1. Germanul spune că nu va putea reveni în circuit pentru cursa de la Valencia deoarece încă nu este refăcut complet după accidentul de motocicletă suferit în luna februarie. Schumacher urma să-l înlocuiască pe brazilianul Felipe Massa în cadrul scuderiei Ferrari.



Într-un comunicat de presă, campionul german spune că a informat echipa de această decizie încă de luni seară: "L-am informat ieri seară pe preşedintele lui Ferrari, Luca di Montezemolo, precum şi pe directorul echipei, Stefano Domenicali, că nu îl voi putea înlocui pe Felipe Massa. Am încercat absolut totul pentru ca acest comeback să fie posibil, însă, spre marele meu regret, lucrurile nu au decurs aşa cum mi-am dorit. Nu am reuşit să combatem durerile apărute în zona gâtului, după antrenamentele private de la Mugello, chiar dacă am făcut totul din punct de vedere medical şi terapeutic". Cel mai aureolat pilot din istoria Formula 1 a reînceput antrenamentele cu monopostul Ferrari încă din 31 iulie pe pista de la Mugello. 

În vârstă de 40 ani, Michael Schumacher urma să-l înlocuiască, începând cu Marele Premiu al Europei de la Valencia (23 august), pe brazilianul Felipe Massa, victima unui grav accident produs pe circuitul Hungaroring, cu ocazia calificărilor pentru Marele Premiu al Ungariei, de la finele lunii iulie.

×