x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Minutul 73

Minutul 73

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    22 Mar 2008   •   00:00
Minutul 73


Comisia de Disciplină a FRF a amânat până miercuri luarea unei decizii în privinţa meciului din Giuleşti, întrerupt în minutul 73, la scorul de 1-0, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit în cap de un obiect aruncat de la tribuna a II-a.

 

Citiţi şi: • Rămâne Rednic? 

RAPID – STEAUA - Comisia de Disciplină va decide soarta derby-ului


Comisia de Disciplină a FRF a amânat până miercuri luarea unei decizii în privinţa meciului din Giuleşti, întrerupt în minutul 73, la scorul de 1-0, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit în cap de un obiect aruncat de la tribuna a II-a.

 

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat că amânarea este justificată de întârzierea sosirii rapoartelor meciului, care ar fi trebuit întocmite joi seara de arbitrul Deaconu, de observatorul de joc, Valentin Alexandru, şi de cel de arbitri, Dan Petrescu. Secretarul Comisiei de Disciplină a FRF, Mircea Călin, a precizat că forul federal a făcut ieri "doar o analiză preliminară a documentelor, urmând ca o analiză completă şi judecarea cazului să aibă loc miercuri". Comisia de Disciplină este formată din Daniel Cernat (preşedinte), Mircea Dridea (vicepreşedinte), Adrian Neguţ (membru), Lucian Ghiţă (membru), Victor Cicu (membru) şi Mircea Călin (secretar). Totuşi, Comisia a adoptat ieri o decizie. A avertizat şi a amendat clubul Universitatea Craiova cu 30.000 RON pentru incidentele de la meciul cu Rapid, de etapa trecută, când Daniel Pancu a fost lovit cu o piatră în cap.

POZIŢIE. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a comentat incidentele de la Rapid – Steaua: "Dacă Deaconu întrerupea jocul în momentul în care a fost lovit, nimeni nu mai comenta nimic. Dar el a vrut să reînceapă jocul, iar de aici au izbucnit comentariile. Cred că a fost bine că nu s-a întrunit nici o Comisie a Federaţiei pentru a comenta acest caz. Ca la orice judecată, trebuie adunate probele. Eram tâmpiţi dacă judecam aşa repede. Marţi sau miercuri se va hotărî. E foarte clar care e decizia, pentru că nimeni nu poate ocoli regulamentul". Foarte probabil, meciul va fi omologat cu 0-3, la masa verde. Cu toate acestea, există şi varianta ca meciului Rapid – Steaua să se rejoace, din minutul 1, fără spectatori, la o dată care va fi stabilită ulterior.

 

Ce zice Steaua

"Nu mă mai contrez cu nimeni, transmiteţi-i lui Copos multă sănătate, mulţi ani şi multe bucurii! Doamne-ajută!", a afirmat ieri Gigi Becali. "Becali nu se va mai contra cu nici un conducător din fotbal. Întrebaţi-i pe cei din conducere despre fotbal, pe preşedintele Stelei. De acum mă va interesa doar partea tehnică. Eu mă voi ocupa de o strategie puternică, pentru a face o echipă şi mai puternică", a mai completat finanţatorul Stelei. Preşedintele Valeriu Argăseală a fost direct: "Crainicul a făcut apel la suporteri. Dacă un obiect loveşte un arbitru, decizia îi revine arbitrului. Trebuia ca arbitrul să fie lovit de două ori pentru a lua hotărârea de a opri partida? Dacă din nou s-au aruncat cu obiecte pe teren, nu vi se pare normal să oprească jocul?".

 

Ce zice Rapid

"Este o făcătură, iar pe marele făcător îl cunoaşteţi, este Gheorghe Becali. El e vinovatul. Cu Poli Timişoara am fost furaţi şi nu s-a aruncat cu nici o piatră. Cu Universitatea Cluj, ultima clasată, am pierdut şi ni s-a anulat un gol perfect valabil, iar nimeni nu a aruncat cu pietre. În tur ne-a arbitrat tot Deaconu, iar Bozovic a fost lovit foarte grav cu un şurub, care a dispărut. Am încredere în Mircea Sandu. El ne reprezintă la UEFA. Normal ar fi ca meciul să se joace din minutul 73. Sper într-o astfel de decizie. Nu se poate lua o decizie de 3-0 pentru Steaua", a declarat ieri George Copos. Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a dezvăluit planurile giuleştenilor: "O să facem memoriu la LPF şi vom cere să se reia meciul din minutul 73".

 

 

Mircea Sandu încurajează întreruperile de meciuri: "A procedat corect"

 

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că arbitrul Alexandru Deaconu a procedat corect când a hotărât să întrerupă meciul Rapid – Steaua.

 

"Deaconu a fost lovit în cap cu o brichetă metalică şi s-a procopsit cu un cucui. A avut o discuţie cu Valentin Alexandru, care a fost observator la acest meci, acesta a fost de acord să continue, dar în momentul în care s-a apropiat de zona de repunere, cel puţin un obiect a mai zburat şi, conform regulamentului, a oprit meciul. Bine că s-a luat această măsură", a spus Sandu, adăugând că bricheta care l-a lovit pe Deaconu a fost predată observatorului Valentin Alexandru. Şeful FRF nu crede că incidentul a fost premeditat de oaspeţi: "Teoria premeditării aparţine clubului Rapid. Arbitrajul a fost foarte bun, jucătorii şi-au văzut de joc, dar incitarea a dus la acest eveniment. Cine pierde? Pierde echipa din punct de vedere sportiv. Bravo steliştilor că au plecat la vestiare. A fost o idee foarte bună, pentru că astfel s-au oprit incidentele", a spus oficialul. Preşedintele FRF a mai precizat că pe viitor arbitrii români vor fi sancţionaţi dacă nu vor decide întreruperea meciurilor în cazuri de incidente vizându-i pe ei sau pe jucători.

 

 

Regulamentul disciplinar al FRF, 2002

 

CAPITOLUL II – Abaterile şi sancţiunile disciplinare
Secţiunea I

2. Abateri în legătură cu măsurile de ordine

 

Articolul 32: (1) Ameninţarea, bruscarea sau lovirea arbitrilor ori a oficialilor înainte de începerea jocului, la pauză, în timpul sau după terminarea jocului se sancţionează cu:

a. ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu a jocurilor oficiale pentru minimum 4 etape;

b. dacă abaterea are drept consecinţă întreruperea şi nereluarea jocului în termen regulamentar, echipa vinovată este sancţionată şi cu penalizarea de minimum 6 puncte.

 

(2) Persoanele care au săvârşit abaterile arătate la alineatul (1) se sancţionează cu suspendarea pe minimum un an.

 

(3) Vătămarea gravă a integrităţii corporale a persoanelor oficiale care au necesitat spitalizarea acestora se sancţionează cu ridicarea dreptului de organizare a jocurilor oficiale pe teren propriu pentru minimum un an.

 

(4) Dacă abaterea prevăzută la alineatul (3) are drept consecinţă întreruperea şi nereluarea jocului în termenul regulamentar, echipa vinovată este sancţionată cu ridicarea dreptului de organizare a jocurilor oficiale pe teren propriu pentru minimum 6 etape. În astfel de cazuri, jocul se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei adverse.

 

A păţit-o în Ligă

Mircea Sandu a reamintit că a fost observator la meciul AS Roma – Dinamo Kiev, din ediţia 2004-2005 a Ligii Campionilor, atunci când arbitrul Anders Frisk a fost lovit de un obiect aruncat din tribune. "S-a aruncat cu o monedă care i-a spart pielea capului lui Frisk, iar arbitrul a decis să oprească meciul. UEFA a decis ca Roma să piardă cu 0-3. Asta a fost decizia UEFA, vom vedea sancţiunea comisiei noastre miercuri", a spus Sandu.

 

  • Ionut Paduraru

 

 

Liga 1, etapa 25

Azi

16:00 (Kanal D) "U" Cluj – Dinamo

Arbitri: M. Martiş – I. Popa, D. Mudura

20:45 (Antena 1) Poli Iaşi – CFR Cluj

Arbitri: A. Constantin – A. Oniţa, C. Savu

 

Mâine

15:00 (TVR 1) "U" Craiova – FC Vaslui

15:30 (Telesport) Oţelul – Gloria Bistriţa

16:00 (Naţional TV) Gloria Buzău – Rapid

19:00 (Telesport) Poli Timişoara – Dacia Mioveni

20:30 (Kanal D) Steaua – UTA

 

Luni

18:00 (Naţional TV) Ceahlăul – FC Unirea

19:00 (Telesport) Farul – Pandurii

 

Clasament

1. CFR Cluj 41-17 56p

2. Steaua 26-13 47p

3. Rapid 35-18 45p

4. Poli Timişoara 43-31 45p

5. FC Unirea 29-17 44p

6. Dinamo 37-22 43p

7. FC Vaslui 36-21 40p

8. Gloria Bistriţa 27-29 34p

9. Oţelul 31-41 30p

10. "U" Craiova 25-32 28p

11. Poli Iaşi 26-31 27p

12. Dacia Mioveni 20-29 25p

13. Farul 14-26 23p

14. Gloria Buzău 23-42 23p

15. Pandurii 24-33 21p

16. Ceahlăul 20-31 21p

17. UTA 19-31 19p

18. "U" Cluj 25-37 17p

 

Etapa a 26-a. Sâmbătă (29 martie): "U" Cluj – Oţelul (15:30, Telesport), Gloria Bistriţa – Poli Timişoara (16:00, Kanal D), FC Unirea – Farul (18:30, Naţional TV), Rapid – Ceahlăul (20:45, Antena 1); Duminică (30 martie): Dacia Mioveni – "U" Craiova (15:00, TVR 1), UTA – Gloria Buzău (15:30, Telesport), FC Vaslui – Steaua (16:00, Kanal D), Pandurii – Poli Iaşi (18:00, Telesport), Dinamo – CFR Cluj (20:30, Kanal D).

×
Subiecte în articol: sport steaua cluj mircea rapid meciul poli lovit deaconu